Päron, spenat & ingefärssmoothie

DSC_0877 (Custom)DSC_0875 (Custom)Med mig hem från Mundekulla fick jag en hel drös med inspiration till små förändringar i vardagen och nyttigheter att införa i det dagliga livet. En av de sakerna är att göra gröna smoothies på gröna blad av alla de slag, då de innehåller nyttiga vitaminer, är förebyggande mot cancer & rika på fibrer. Bittre blad såsom maskrosblad är extra bra då de verkar utrensande för kroppen och renar lever och njurar. Just i dag slängde jag ner det som fanns hemma i vår högspeedmixer och det blev ju fasligt gott. Jag mixade i ett päron, tre nävar spenat, fem centimeter färsk ingefära, en skvätt havremjölk, fryst mango och en morot.

Lillebror svepte sitt glas i ett huj och jag tror minsann att den gröna smoothien har kommit in i vår vardag för att stanna. Dricker ni gröna smoothies eller drinkar och vad har ni i dem i så fall?
DSC_0895 (Custom)

8 thoughts on “Päron, spenat & ingefärssmoothie

 1. Nej, jag är superdålig på gröna drinkar, i vanliga fall alla drinkar. Men när jag får till någon så är det rosa/lila pga hallon och blåbär eller jordgubb, och alltid en banan såklart. Till det soygurt och havremjölk.
  Kramar

 2. Det låter jättegott och är säkert väldigt nyttigt.
  Så roligt att lillebror tyckte om det.
  Jag ska prova att blanda också.
  Kramar till Er alla!

 3. Svar: Tack så mycket Agneta! Ja, men det är verkligen det. och testa dig fram med var i bilden solen är, och att höja / sänka kameran eller vinkla den lite neråt kan också påverkar hur effekten av motljuset blir. Man testar, fotograferar och det blir fel – ofta. Sen kommer man liksom in i vilka inställningar och vinklar som fungerar. Har man liveview på sin kamera är det ett jättebra sätt att slå på den, röra sig runt och direkt se hur ljuset blir i bilden. Lycka till! 😀

 4. Jag brukar ofta göra olika gröna drinkar, det är supergott! En favorit just nu är grönkål, stjälkselleri, ingefära, lime, kokosmjölk och någon frukt. Jag tar lite vad jag har, men nästan alltid ingefära och lime/citron, något grönt, frukt och kokosmjölk/sojamjölk/vatten. Ibland kan en sked honung slinka i, om det behöver bli sötare. Det är roligt när barnen också gillar det!

 5. Så gott det där såg ut och lät! Våra drinkar blir nästan alltid vinröda då vi trycker ner blåbär, aronia, hallon och jordgubbar. Men babyspenat finns nästan alltid med :). Önskar vi också hade en high speed blender, känns så smidigt istf att använda stavmixer..

Comments are closed.