Hemgjord pizza, sturskhet och sommarregn

DSC_0255 copy (Custom)

DSC_0077 copy (Custom)

I dag har det regnat sommarregn här i västkuststaden precis hela dagen. Ett ihållande, smattrande regn som säkert är mer än behövlig för växtligheten där ute i trädgården. Och som renar luften från den där gräspollen som besvärar mig så mycket just nu, kanske är det därför det där sommarregnet alltid känns så befriande och renande för mig. För att jag faktiskt kan andas lite lättare och luften blir renare, på riktigt lixom.

En hel inomhusdag med en superenergisk och rastlös femåring är verkligen en utmaning att klara av. Framförallt när femåringen i fråga ännu inte kan det där med att leka själv och helt klart föredrar fysiska utomhuslekar framföra stillsamma inomhusaktiviteter. Så efter att ha gått igenom alla pussel som fanns att tillgå, dansat till musik, byggt lego och lekt den populäraste leken av dem alla, kittelleken, så fick det bli en kväll med hemgjord pizza och en stunds filmtittande.

Frost, har ni sett den. Alltså Å den fångade mig verkligen.Lilla K däremot tyckte att den var ganska trist tills det där snömonstret dök upp och blev filmens storfavorit.

Det är grejer det. Monster, ormar och pirater.

Ja som sagt, det är en stursk liten flicka vi har äran att få kalla vår dotter. Dockor och annat kan slänga sig i väggen, den enda flicka som går hem här är Pippi.

Och det vet vi ju alla varför. Hon är ju lixom sturskheten personifierad.

3 thoughts on “Hemgjord pizza, sturskhet och sommarregn

  1. Lite sommarregn är väl härligt, men här i Wales är det ihållnade nederbörd, inte så kul! Men å andra sidan, vad kan man begära här. Det var inte för vädrets skull jag flyttade hit! Tycker mycket om te, vår nationaldryck!

  2. Åh visa henne Jake & Piraterna. Det är ett pedagogisk barnprogram som bygger på PeterPan. Sofia den första kanske också går hem för Sofia är en nybliven prinsessa som måste lära sig allt på en gång men som helst av allt vill uppleva att skoj istället för att kunna dricka te rätt. Dr McStuffins kanske också fungerar, en flicka som är leksaksdoktor och räddar leksaker hela tiden.
    Ja alltså om du behöver tips på filmtittande när det regnar och tempot behövs dras ner.

    Kram

Comments are closed.