Att insupa lyckan

DSC_0901 copy (Custom)

Vi har underbara lata dagar i solen just nu.

Vi hoppar studsmatta så att vi alla får spagettiben, gräver ner varandras ben på sandstranden så att lilla K tjuter av skratt och sparkar boll i timmar till Lemurens stora glädje. Hon och Lemuren har funnit varandra nu, även om det har krävt strikta regler och många tillsägelser. Kärleken och nyfikenheten ifrån lilla K var ju lite större om jag säger så. Men nu börjar hundvettet slå rot i den där lilla tjejen och nyfikenheten börjar gå hand i hand med vetskapen om att hundar faktiskt får ont i sina öron om man drar i dem. Ja, sådant kan man ju inte veta om inte någon berättar det för en först.Förutom när det gäller djur och sådant som är uppenbart farligt eller ickebra i största allmänhet, så kör vi mycket på learning by doing. Hur katten ska man annars veta att havsvattnet är kallt om man inte får ta av sig strumporna och doppa tårna? I allra högsta grad om man som lilla K aldrig tidigare har sett ett hav eller en sandstrand.

Och så samlas vi på terrassen med lilla K:s kusin och hennes farmor och dricker must köpt på bondens marknad, häller vatten i barnpoolen och bara tillåter oss att vara lyckliga över att livet till slut har omfamnat oss. Även om jag fortfarande är dimmig i kanterna och trött i största allmänhet så börjar jag tillåta lyckan att bygga bo där någonstans i hjärttrakten. Att kastas in i rollen som förälder till en femåring med ryggsäck och en stor egen vilja är både ljuvligt, fantastiskt, utmattande, underbart och skitsvårt. Och allt det där visste vi ju redan innan, innan hon faktiskt var här. Men hur svårt och hur underbart det faktiskt skulle bli, det hade jag ingen aning om.

Precis som med allt annat, det går lixom inte att förbereda sig på livet, hur mycket man än försöker. Det kommer som det kommer ändå med värme, smärta, glädje, sorg och lycka.

6 thoughts on “Att insupa lyckan

 1. Det är så underbart att läsa dina texter och jag är så glad för er skull. Och vilken lycka att få bo så nära havet. Kram.

 2. Visst är det konstigt att man kan längta efter något så mycket och förstå att det är mycket arbete och ändå blir det en chock när det väl händer? Tanke och verklighet går aldrig riktigt att jämföra.

  Jag är så lycklig för dig och din brunögda tjej. Vad livet är underbart trots allt. Och du bygg hur mycket lycka som helst i hjärtetrakten. Det finns hur mycket utrymme som helst.

  <3

 3. Jag blir varm i hjärtat när jag tänker på vad ni gör för denna lilla parvel. Vilken kärlek, lucka och trygghet ni skänker henne. Tur att det finns människor som er!
  Kram & kärlek

 4. Jag tänker på er flera fånger om dagen, är så ofantligt glad för er och lilla K:s skull! Fantastiskt.
  Jag tänker, att när allt lugnat sig lite senare i sommar, så hade jag tyckt att det vore mycket trevligt om ni ville komma och hälsa på? :)
  Kram

 5. Nu har jag läst ikapp det jag missat. Än en gång.. Jag är så glad för er! Och för lilla ska som fått trygghet och kärlek i sitt liv.

 6. Åh! Jag är en högst sporadisk läsare och hoppades så innerligt att det här var anledningen till din frånvaro från bloggen! Mitt allra varmaste grattis till er lilla dotter! Och njut av tiden, för oj vad den går snabbt nu. Sitter här med min egen lilla dyrbara skatt i famnen efter år av längtan och väntan.

  Fiffig

Comments are closed.