Nya perspektiv

DSC_0812 copy - Kopia (Custom)

Vår lilla dotter är några år gammal och har både spring i benen, är envis som en gammal ardenner och har en upptäckarlust för ett helt dagis. Vilket ju inte är så väldans konstigt. Att ha en mamma och en pappa och ett hus är ju helt nya grejer för henne och jösses vad det finns att upptäcka. Det är ju sniglar, maskar och myror som skall tittat på, klappas och plockas upp. Det är lampor som skall tändas och släckas om och om igen och att titta på när kaffet rinner ner i kaffekokaren på morgonen är just nu morgonens höjdpunkt. För mig är det helt galet underbart att kunna vara i nuet. Att stanna upp och njuta av de där små till synes obetydliga tingen som ändå, när man stannar upp och tänker efter, var och en för sig är ett litet mirakel.

Det är precis det här som jag har längtat efter i så många år nu. Det här livsomvälvande. Det där lilla personen som behövdes för att stanna upp mig, få mig att andas långsammare men ändå djupare och som får livet att skimra i ett annat ljus. Som får allt det där andra lull lullet som pågår i våra liv att verka så betydelselöst i jämförelse.

Även om jag just nu är helst slut efter den mest omvälvande resan i mitt liv, så är jag så enormt lycklig och tacksam över de nya perspektiv som livet bjuder mig på. Och när jag har samlat mina tankar och krafter lite så ska jag ta er med på en liten del av den där omtumlande resan.

11 thoughts on “Nya perspektiv

 1. Du beskriver det så fint och jag är så himla glad för er skull, att ni äntligen får vara med om det där stora med livet, att få ett barn, en gåva att förvalta och en uppgift att växa med.

  Kram Victoria

 2. Stort grattis till att ha fått en dotter! Jag blir så otroligt glad när jag läser dina inlägg. Glad för er skull och för att en liten flicka har fått ett hem där hon kommer att få massa kärlek. Stort lycka till! Jag fortsätter följa din blogg såklart. Själv går det lite trögt för min blogg, men hoppas få mer energi till sommaren. Stor kram!

 3. Jag förstår att du är både helt slut och fantastiskt lycklig & upprymd i ett, er adoptionsprocess har ju varit som en jättelång graviditet som nu till slut mynnade ut i en några veckor lång förlossning i ett annat land. Nu har ni kommit hem med ert barn och ska försöka landa i allt det här, om det borde vara utmattande? Ja!

  Härligt, jag ser fram emot kommande blogginlägg! Är så glad för er skull och så nyfiken på hur det gått till! Har massor av frågor om språk, att ta ett större barn och massor av andra tankar.

 4. Men hallå jag dööööööör vad jag blev lycklig nu! Jag sitter i min säng och jobbar här på kvällskvisten och tar mig en titt in hit och hoppas på nyheten jag väntat på ett tag nu men hittills har det varit tyst. OCH NU ÄR HON HÄR!!! Jag ryser i hela kroppen och känner mig tacksam för att livet är så underbart.

  Grattis finaste vän till dig och din man! Grattis till den brunögda flickan som fått er till föräldrar. Hur lycklig är inte hon? Jag verkligen ser hur hon förundras och tittar på allt nytt och hur det spritter i henne.

  Det blev er tur till slut. Nu är du mamma inte bara för att du är kvinna utan för att du har den finaste dottern på jorden. Jag gläds för din skull, gråter en skvätt och ser fram emot att läsa om allt roligt ni ska göra tillsammans.

  Välkommen hem!

 5. Nä nu lipar jag här, sååååååå otroligt glad för eran skull! Äntligen!!! Fantastiskt!! Hurra!!! Grattis!! All kärlek. Wow alltså. Tusen kramar

 6. Men ååååååhhhhh ni har fått ert underverk, hon har hittat hem till er! Åh det är så ljuvligt att mina ögon fylls med tårar, hjärtat vill explodera och jag tar några glädjeskutt.
  Underbart!
  Stort grattis till er alla för att ni nu har hittat varandra.
  Kram

 7. Åh vad roligt och fantastiskt! Har min lille brunögde pojke sovandes jämte mig och minns som igår den där första tiden hemma tillsammans, underbart och ”kaosaktigt” på samma gång. Stort grattis till er! Varma hälsningar, Tina

Comments are closed.