Tacksamhet

Tack kära ni, för era fina grattishälsningar och lyckatillkommentarer. Jag blev så överväldigad över att ni faktiskt är några som finns kvar och läser denna blogg som inte har fått någon uppmärksamhet på mycket länge. Tack för att ni finns där ute och tack för att ni delar min/vår glädje.

För den är ofantlig och svår att greppa.

Vi har faktiskt varit hemma i två veckor redan. Två veckor som har varit någonslags blandning av kaos, glädje, lycka, overklighet och utmattning. Så det är först nu som jag har känt något behov av att berätta, det och att dessa två veckor har gått i en rasande fart. Det är svårt att greppa att vi faktiskt har varit hemma i två veckor, dessa två veckor skulle lika gärna kunna vara två dagar eller kanske två månader, men absolut inte två veckor. Det har gått i en rasande fart samtidigt som tiden lixom på något märkligt sätt har stått stilla. Jag vill uppleva varje sekund med denna ljuvliga lilla varelse som jag har fått glädjen att kalla min dotter.

Jag är ju som ni säkerligen förstår, numera mammaledig. Vilket ju är hur märkligt som helst. Jag har förberett mig, väntat och längtat efter dessa dagar och nu när de väl är här så måste jag nypa mig i armen för att inse att det verkligen är sant. I dag har vi ägnat dagen åt att baka sockerkaka, ta med denna till familjegården och bjuda morfadern i fråga på fika, sedan har vi tittat på kor, klappat katter och hundar, badat och lyssnat på musik.

Att få vara hemma med detta energiska, charmiga lilla barn, leka dagarna igenom och dessutom få mammapeng för detta, det är jag så oerhört tacksam över. Vilken skatt. Dels att bo i Sverige som erbjuder denna möjlighet men framförallt, såklart, att ha möjligheten att få adoptera ett barn från ett annat land för att kunna ge henne precis all den kärlek, trygghet och värme som hon förtjänar.

Det är sann lycka och glädje.

DSC_0860 (Custom)

DSC_0866 (Custom)

One thought on “Tacksamhet

Comments are closed.