Vatate och sommarlängtan

I dag känner jag mig blek och frusen. Jag längtar till sol, värme och milslånga sandstränder, där vågorna slår mot strandkanten och solen står högt på himlen. Där den där mjuka varma vinden gör kroppen behagligt mjuk, när ansiktet målas av fräknar och saltvattnet och solstrålarna får hårstråna att blekna.

Sand mellan tårna och solsmekt hud.

Jag är en typisk Vata person som blir stel och frusen i kroppen av vind och kyla. Så för att balansera den där splittrade, förvirrade vatapersonligheten så dricker jag rykande varmt Vatate och bäddar in kroppen i stickat. Och faktiskt så är ju snart de där värsta kalla, blåsiga månaderna över och våren kommer på besök igen.

Som jag längtar…och fler med mig antar jag.

vata (Custom)

(för att testa vilken personlighetstyp du är enligt ayurveda klicka här vetja) marockansk mugg Casa Marrakech

4 thoughts on “Vatate och sommarlängtan

 1. Theres – Ha, ha ja den där längtan efter sol, värme och spirande vårtecken håller ju på att äta upp en just nu :-). Japp AyurVeda är väldigt spännande, jag har själv läst de två första stegen av tio och jösses vad mycket som har fallit på plats för mig. Självklara saker som jag egentligen vet om mig själv och mitt välmående man som ändå någon var tvungen att berätta för mig om för att jag skulle ta in och förstå hela innebörden. En otroligt spännande kunskap att ha.

  Katarina – Så roligt att du har hittat hit, varmt välkommen!

 2. Ja längtan efter sol värme och ljusa kvällar är väldigt stor nu!!
  Men våren är på gång det känns liksom i luften. Fåglarna kvittrar i gryningen
  och det är lite ljusare för varje dag. Snart får vi påta i trädgården igen och sitta
  på altanen långt in på natten utan att frysa, gärna i ert sällskap!!
  Hoppas vi ses snart!!
  Stor kram till dig kära vän

Comments are closed.