Washitejp, citat och karmaljus

DSC_0215 (Custom)

DSC_0220 copy (Custom)

Denna söndag sitter jag uppkrupen vid köksbordet med akvarellfärger och blyertspennor framför mig. Kreativiteten sjuder där under ytan och den där gamla kärleken till orden, citaten och blyertsteckningar som har legat gömd under många år nu, har börjar göra sig påmind. I tidiga tonår kunde jag ägna dagar åt att sitta instängd i mitt rosa rum och fylla tomma ark med djurmotiv. Tigrar, zebror och elefanter. Inte för att jag har någon begåvning att tala om, utan för att det där som fanns där under den fnittriga tonårsytan var tvunget att komma ut på något vis. Och detta var det bästa jag visste. Rita och fylla de där vita arken med ord.

Det eller att fylla näsborren med hästlukt och frusna händer i den där varma mjuka pälsen. Drunkna i de där stora kloka ögonen som alla mina hästar har haft. De där brunsbottnarna av vishet.

Och så tillverkar jag ljus på löpande band. Under veckan har flera butiker hört av sig, visat intresse av att ta in mina Karmaljus i sitt sortiment. Och det gör mig glad, lycklig, sprallig och samtidigt förundrad över att de vill köpa in något som jag har skapat. Det är så häftigt det där. Samtidigt som jag har svårt för att hitta balansen. Balansen mellan mitt 100% jobb och mitt företag. Men det ger väll sig det där så småningom.

Jag följer min inre röst och så får vi se vart den leder mig.

Och så funderar jag på att ta in annat i Karmaljusshopen. Sådant som andra har skapat. Som är vackert, användbart eller bara magiskt på sitt eget lilla vis. Vad tror ni? Typ ta in all värdens washitejp eftersom jag, kanske sist av alla, har kommit på vilken fantastiskt uppfinning det är.

4 thoughts on “Washitejp, citat och karmaljus

 1. Jag är så sjukt imponerad! Vilken grej att starta upp, klart andra vill sälja dina ljus dom är ju superfina! <3 Balans är svårt, du måste nog först bestämma dig för vad målet med verksamheten är. Om det är en hobby eller om du vill att det så småningom ska vara ett heltidsjobb. Därefter är det lättare att staka ut vägen och ta beslut som de kommer :)

 2. Låter som en härlig söndag. Så kul att du fått en så bra start för ditt företag!!! Lyssna på magkänslan och känn efter vart du vill med ditt företag, så kommer det att gå hur bra som helst framöver. Kanske vill du börja med att gå ner i tid på ditt andra jobb först och känna hur det känns innan du vågar ta steget vidare tex. Ljusen är alldeles ljuvliga, så självklart vill fler hjälpa dig att sälja dem.

  Kramar!!!

 3. Ja men visst! Det är ju precis din grej (känns det som) att hjälpa andra vidare, andra som också skapar vackra saker och ting. Gör det!

  Jag ler varje gång jag känner doften av sockerdricka, det är verkligen min barndomsdoft du har fångat där.

  Kram

 4. Jody – Tack för dina tips. Så sant som du säger, företagsmål det är det jag måste ta tag i 😉

  Memelie – Du är klok som en bok, den där magkänslan är verkligen inget att skoja bort. Japp, jag får helt enkelt ta det lite i taget så får jag se vart det leder mig såsmåningom. Kul att du gillar ljusen!

  Emschen – Å så kul att höra att du gillar socekrdrickan, jag tycker själv att den är alldeles underbar!

  Kram på er alla tre för fina tankar, funderingar och råd!

Comments are closed.