Att tampas med bergatroll

Just nu och inom en ovis framtid, kommer jag att vara borta från bloggen. Saker händer i mitt liv som är både av den ofantliga lyckans karaktär och samtidigt den bottenlösa förtvivlans djup. Detta är berättelser som så småningom kommer att få se dagens ljus, som jag kommer att ge luft under vingarna så att de kan spridas. Så att de kan bygga bo i andra människors hjärtan och kanske starta upp laviner som kan få till förändring.

Jag försöker i alla lägen att vara en icke dömande människa, jag väljer alltid att se till människors inneboende möjligheter, till deras ljus och deras kärlek. Det är bara några enstaka individer som jag har stött på i mitt liv som jag har helt stängt av. Stängt ute från min värld, från mitt känsloliv och från deras möjligheter att påverka mig. Detta är alla människor som styrs av fel värderingar, av makthunger, pengar och som på någotvis helt har stängt av sitt eget känsloliv. Ni vet intuitionen, den inre glöden, samvetet och den där kloka rösten som vet vad som är rätt och fel. Den inre gudomligheten om man så vill. De har alla kapat den. Den där bron som tar en över stormande vatten och mörkt hav, som leder till kärlek, fridfullhet, ljus och värme.

För alla har vi ett val. Vi väljer hur vi beter oss, vi väljer i vilken färg vi ser världen och vi väljer hur vi behandlar andra människor. I grund och botten så gör vi alla det.

Vi har ett val. Alltid.

Just en sådan person har jag nu stött på. En person som använder sin makt på totalt fel sätt. En människa som väljer att se mörkret i livet och som försöker dra ner alla andra i fallet. Detta är inget jag kan acceptera och detta är heller inget som jag kan skriva om här. Detta är en berättelse som kräver distans och mindre ilska för att bli berättad på rätt sätt. Stundens hetta riskerar att förstöra dess rätta nyanser.

Dessa vildvittror, bergatroll eller häxor. Jag vet inte riktigt vilken benämning som passar dem bäst. Men en sak är säker och det är att värme, ljus och kärlek är det enda som rår på dessa varelser som härstammar ifrån jordens mörkaste platser.

Just nu försöker jag vända andra kinden till

Så kära ni. Jag återkommer när saker och ting har fallit till rätta igen.

8 thoughts on “Att tampas med bergatroll

 1. Åhhhhhh nej de där energitjuvarna som livnär sig på andra människors olycka och förfall- jag vet jag har varit i de händerna…..kämpa på vännen, och som du säger försök hur motigt det än kan te sig att sprida ljus värme och kärlek tillbaka. Jag håller tummarna och hejjar på. Varma kärleksfulla kramar.

 2. Håller med dig helt och hållet, människor som sitter på en position och missbrukar den har egentligen inget existensberättigande!
  Hoppas att trollet försvinner från sin post, ni kan ju inte va de enda som är drabbade! Håll ut! Ni är bäst och klarar ni inte detta så finns det ingen på denna jord som gör det! Kram

 3. Du är så klok!!!
  Lycka till med allt, bergatroll spricker väl i solens sken? :)
  hoppas sen på goda nyheter, vackra bilder och tänkvärd text här på bloggen igen
  Kramar!

 4. Fina, kloka du! Så väl jag känner igen det där! Jag brukar tänka på något så banalt som Dirty Dancing, Nobody puts Baby in the corner! Heja dig! Du går rätt väg. Ljus och värme och stora kramar!

Comments are closed.