En Måndag som är som en Söndag

DSC_0091 copy (Custom)

DSC_0101 copy (Custom)

I dag är det ju en dag som är en Måndag som är som en Söndag och som är dagen före den stora verkligheten infaller. För mig är det med visst vemod som denna ledighet tar slut. Jag brukar annars tycka att det är tämligen skönt att komma tillbaka till fasta rutiner och lite mer struktur.

Men denna gången, nix pix.

Denna ledighet har nämligen startat den där stora vårfloden av kreativitet som har raserat fördämningarna och rullat ner för berget med enorm styrka. Jag har hittat tillbaka till ordet igen, till viljan att fotografera, till lusten att blogga, till mängder av idéer för mina Karmaljus och till orken att ta tag i de där små förändringarna som gör mig till en mer välmående människa. Till tron på den andliga kraften och den där glöden inom oss alla. Den som krav, stress och negativa energier släcker som vore det ett hällregn på en majbrasa.

Och det gör mig in i märgen sorgsen. För jag vill ha kvar min glöd nu när den väl har flammat upp igen. Nu när orden är som en strid ström och inte måste lockas och pockas fram. Jag menar hur gör ni andra?

Det är sådant som jag funderar på över en kopp kaffe, ett ägg och lite sojayoghurt i ett tyst kök på en Måndag som är som en Söndag. Och mannen och Lemuren ligger fortfarande kvar i sängen förlorade i sömnens töcken, den där sömnen som är ett livselixir och ett måste när man har stått på scen och presterat så som mannen gjorde i går kväll.

Så jag smyger sakta omkring här hemma och försöker fundera ut ett recept på hur livets alla hörnpelare skall kunna samsas även när den stora verkligheten infaller i morgon igen.

5 thoughts on “En Måndag som är som en Söndag

 1. Förstår precis hur du menar och känner likadant. Ja hur gör man för att inte jobbet och kraven ska ta över och dränera en på energi? Har inga svar på det än, men har bestämt mig för att den här terminen kommer jag bara arbeta den tiden jag har betalt för. Min fritid är min och då vill jag ha tid för återhämtning, hitta tillbaka till mig själv, vara en bra flickvän, dotter och vän och satsa på mitt eget lilla företag. De sakerna behöver få komma först för att jag ska må bra just nu och jag gör ändå inget bra jobb om jag inte mår bra, så just nu får jobbet komma i andra hand.

  Hoppas du hittar ett sätt att få ihop livspusslet.

  Kramar!!!

 2. Bloggen är mitt andningshål, där får jag vara Emma inte mamman, inte kollegan, inte sambon, inte dottern utan bara Emma med mina egna ord och mina egna åsikter. Ingen kan säga vad jag får och inte får skriva. Jag mår som sämst när bloggen blir lidande.
  Fast det är helt klart skönast att blogga när allting runtomkring är lugnt och stilla, kanske några ljus runtomkring och en kopp varm dricka vid sidan.
  För mig är det skönt att komma in i rutiner igen. Jag gillar mitt ekorrehjul även om jag ibland vill sakta ner på takten.

  Kram

 3. Känner som du att ledigheten skapat lust för att både fota och skriva och det är frågan hur man uppbådar energi till detta när vardagen rullar på igen.. Hmm.. Tänker hela tiden att bloggen måste vara kravlös för att också kännas bra. Kram Sara

 4. Åh vad jag känner igen mig i dina tankar. Det gäller att hittasina andningshål för att kunna få utlopp flr sin kreativitet, något man får tampas med hela tiden.

  Kram Victoria

Comments are closed.