Två nya livräddare i köket

DSC_0081 copy (Custom)

DSC_0079 copy copy (Custom)

DSC_0086 copy (Custom)

I dag skrotar jag mest omkring här hemma. Den där tequilan som jag av någon märklig anledning drack i går sitter som ett skruvstäd över pannbenet och har hånskrattat mig i ansiktet hela dagen. Man kan ju tycka att jag borde vara vuxen nog nu att inse att en blandning av tequila och rödvin aldrig faller ut väl dagen efter, om jag säger så.

Jag menar vad är det egentligen för fel på vatten.

Men i alla fall så bestämde jag mig för att laga köttgryta till mannen innan han sätter sig i bilen med destination Ystad för att spela på någon ordenfest. Så sagt och gjort, jag tog fram en bit av det där nötköttet (från djur som har levt hela sitt liv på stora gröna ängar och inget annat. Här äts inget annat kött än sådant som garanterat kommer från glada djur. Såklart.), hackade morötter, oliver och lite annat smaskigt att slänga ner i den där grytan. Älskar grytor, de är så förlåtande på något vis. Och då plockar mannen min fram någon ny sort redning som inte alls klumpar sig. Ja men detta är helt nytt för mig. Den klumpar sig alltså inte. Det är bara till att slänga ner hur mycket man nu vill ha av den där redningen, röra om lite och tjofs så har du värdens bästa konsistens på såsen. Det är ju helt genialiskt.

Nästa geniala grej är det där med att koka ris i påsar. Har ni sett dem? Löjligt enkla. Förmodligen dyrare än vanligt hederligt ris men fördelen är att man inte misslyckas med riset. Vilket är en gudagåva för mig som sist jag kokade ris lyckades tillverka något som mer liknade gröt än ris faktiskt.

De är helt klart de nya livräddarna i köket. Jag gillar verkligen det, smidiga lösningar som gör saker och ting så mycket enklare.

Och så har jag fått mail om att det har varit svårt att kommentera här på bloggen den sista tiden, tack snälla Anna och Lotta för att ni gjort mig uppmärksam på problemet. Jag har nu tagit bort CAPTCHA koden för att kommentera och hoppas att det ska lösa problemet. Har ni fortsatta problem med att kommentera så skicka gärna ett mail så får jag lista ut vad mer det är som kan krångla till det.

Och så önskar jag er alla en fortsatt trevlig trettondagsafton! Ta hand om er och varandra!

3 thoughts on “Två nya livräddare i köket

  1. God fortsättning på det nya året! Tack för trevlig läsning av din blogg i julhelgen! Vill ge dig ett tips angående ris, köp en riskokare! Finns i olika storlekar. Tyckte det var en idiotisk pryl men fick en och älskar den!! Misslyckas aldrig. Kram

  2. Lena H: Tack för tipset! Det kanske helt enkelt är en sådan som jag ska investera i. Har hittills tyckt att den verkar ta onödigt stor plats, men det är klart lyckas man garanterat med riset och de finns i olika storkelar så är det ju en helt annan sak ;-). Och god fortsättning till dig med!

    Varma kramar

  3. Den där redningen är guld värd, används flitigt. Har också en riskokare för är värdelös på ris. En från tupperware som man kör i mikron. Pefekt ris och tar en kvart medan man kan fokusera på det som ska vara till riset

Comments are closed.