browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Att sakna julstämningen

Posted by on 15 december, 2013

DSC_0853 copy (Custom)

DSC_0855 copy (Custom)

Jag vet inte riktigt vad det är med mig i år men jag har lite svårt att hitta den där julkänslan i kroppen, den som annars alltid brukar krypa sig på i början på December. Alltid sedan jag var liten har jag älskat julen och allt som hör denna högtid till. Maten, musiken, umgänget, julklapparna, julgodiset, pyntandet och allt annat. Men i år är det bara något som saknas. Julpyntandet känns lixom meningslöst och julklapparna känns onödiga. Den där harmoniska känsla av julfrid i kroppen vill inte riktigt lägga sig tillrätta där under revbenen.

Och ja, vad ska jag säga. Att jag vet vad det beror på. Att det är något som saknas som jag trodde att vi skulle ha den här julen. Ett litet barn att skapa julfrid och julkänsla med och åt. Någon att föra vidare den där goa julkänslan till. Ett litet barn att vagga in i våra traditioner och berätta för att julen den handlar om kärlek, glädje, omtanke, harmoni och fridfullhet. Att den absolut inte handlar om vem som får mest julklappar och dyraste paketen under granen utan att den handlar om att umgås med de människor man tycker om, att ge av sin tid till varandra och att respektera varandras drömmar och vägval. Att se det som en självklarhet att ge en gåva till de behövande och att skänka en tanke och kärlek till alla de människor som inte har en familj att fira med såsom vi har eller inte kan äta sig mätta ens på självaste julafton.

Allt sådant vill jag varsamt placera i hjärtat på den lilla individ som förhoppningsvis snart kommer att blir en del av vår familj men som vi just den här julen, på någotvis får klara oss utan.

Julen kommer ändå och förhoppningsvis infinner sig julefriden och den där efterlängtade stämningen med den. I vilket fall som helst så tänkte jag hjälpa den ytterligare på traven genom att baka lite skurna mandelpepparkakor i veckan, koka risgrynsgröt och spela julmusik så det skorrar ur högtalarna.

Vem vet, det kanske kan vara ett bra recept emot julpaltkoma.

5 Responses to Att sakna julstämningen

 1. Victoria Glosemeyer

  Ååh, att det ska ta sån tid! Hoppas innerligt att ni ska få besked snart!
  Kram

 2. Maria

  Har inte heller samma julkänsla i år som jag brukar. Vädret är trist och vår familj som känns fulltalig nu kommer inte vara det på jul vilket känns väldigt tråkigt. Maken är ute på sjön och jobbar och barnen får fira utan pappa. Men det kommer förhoppningsvis när jag får vara med mina föräldrar och syskon och så snart

 3. Emschen

  Det handlar om att just ert barn ska hitta till er. Det där barnet som berikar er och er personliga utveckling. Universum är så finurligt att man får det man behöver men det kan ta tid. Tålamod är en fantastisk gåva att bära, en av de svåraste och tyngsta faktiskt.
  Kram på er!

 4. mintekopp

  Hoppas att den där goa julkänslan infinner sig både för dig och mig :-)

  Julekramar

 5. mintekopp

  Jamen nog är det så. Att det finns ett speciellt barn därute just för oss, så tror jag med. Det är bara det att tålamodskontor snart är slut och jag vet inte var det går att hitta mer någonstans ;-)

  Krampådigvännen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>