browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

På andra sidan premiären

Posted by on 26 oktober, 2013

Lördag, utanför blåser det kyliga oktobervindar och lägenheten är fylld med tända ljus och gitarrmusik. Det har nästan tagit mig en vecka att återfå mina krafter efter en lysande teaterpremiär förra helgen. Det har varit magiska, hektiska och helt underbara repdagar fyllda med nervositet, skratt, kramar och jakt på repliker. Och när Lördagen och premiären väl kom så satt allt det där inövade som en smäck. Hela berättelsen flöt på som ett rinnande vatten och lyftes fram med nervositet, glädje och värme.

För mig är det den totala glädjen och befrielsen att stå på scen. Och den här veckan som nu har gått sedan premiären, den i vardagstempo, jobbdagar och vovvepromenader, den har haft ett skimmer av längtan tillbaka till den där scenen, människorna och publiken. Till de där berättelserna vi berättar. De om kvinnorna, de utsatta och de sköra. De starka och de hoppfulla. Berättelserna om kärlek, romantik, glädje, vänskap, sorg och smärta. De där berättelserna som har satt sig i kroppen och gjort något med mig. Vilket är just det som är det magiska med teater, när det drabbar en och när det berör.

Det är just det som jag älskar. Djupet, svärtan, sorgen, glädjen och kärleken.

Livets alla hörnpelare.

Biljetter finns att köpa här, för den som vill ta sig till Falkenberg för lite teaterdrama som berör.

DSC_0572 (Custom)

One Response to På andra sidan premiären

  1. vardagskonst

    Men du…Falkenberg är min hemstad och Kålle arbetade med teatergruppen i min klass för flera år sen…världen är verkligen liten :) kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>