När vindarna blir mildare

Ibland vänder det bara. Luften blir lite lättare att andas och vägarna blir mindre snåriga, bara sådär, utan förvarning. Visst är det konstigt det här, livet?

I går fick vi två positiva besked. Säljarna till lägenheten vi har blivit förälskade i meddelade mäklaren att de ville sälja till oss, även om det finns andra intressenter som är intresserade av att lägga högre bud. Alltså herregud, fattar ni? Bara sådär. Ja man tackar!

Sedan var vi nere i Malmö, på UMAS och hade ett avslutningssamtal med den bästa och mest ödmjuka av läkare. Som tyckte att vi ska fortsätta, kämpa vidare med våra IVF-behandlingar, eftersom vi trots allt har stora möjligheter att få den där graviditeten som vi längtar efter. Självklart finns inga garantier. Men som hon såg det så har vi bara haft en enorm otur. Jaha, oj vad säger man. Tack. Eller nej, vi måste kanske tänka om lite. Tja, vi får helt enkelt se hur vi ska göra, det här måste bara landa lite först. Vi trodde lixom att hon skulle säga att våra chanser var betydligt mindre, men det här, ja det förväntade vi oss inte. Men trots allt, så vet i katten om vi orkar ta oss igenom det där igen. För det tär. På oss, på vårt förhållande, tja det påverkar allt. För det viktigaste är trots allt kärleken, den vill jag inte offra för allt i världen.

Så efter en lång och mycket händelserik dag fanns det inte så mycket annat att göra än att åka hem, tända ljus, baka tekakor och prata. Om livet, om lägenheter, flytt, försäljning, ivf-behandlingar, adoption. Det snurrar lite lätt i huvudet, men vad gör det. För det viktigaste är att vi tar oss fram och går vidare på nya vägar.

Det blir nog bra det här, tillslut. Trots allt.

Men en ny lägenhet alltså, en fyra med uterum, trägolv och ett stort, stort kök. Jo, man tackar.

14 thoughts on “När vindarna blir mildare

 1. Vad underbart med lägenheten, stort grattis! härligt när saker faller på plats sådär, det var du verkligen värd. Och modigt av dig att skriva om ivf, verkligen. Det kommer att lösa sig till det allra bästa för er, det är jag helt övertygad om. Kanske är det som med lägenheten, att det rätta lilla barnet bara sitter och bidar sin tid och längtar efter att få bli till hos er? håll hoppet uppe, det kommer när det är dags, på ett eller annat sätt. Allt gott, och stor kram till dig!

 2. GRATTIS till nya bostaden
  Vad gäller det andra vill jag oxå säga grattis men förstår ditt resonemang att det inte bara är att börja studsa av glädje. Så det var ett klokt att baka gott bröd, tända ljus och sitta ner och prata/Kram

 3. Åh va kul, verkligen stort grattis! Och vilket härligt besked från läkaren ändå, även om jag kan tänka mig att det är en otroligt jobbig process att gå igenom. Men som du skriver, se till att ta vara på kärleken. Den är ändå viktigast och men den kommer man mycket långt. Kram!

 4. Grattis!!! Visst är det underbart när det vänder! Trots att ni fortfarande har mycket att tänka på och gå igenom är det så skönt att få ett känslomässigt och mentalt andningshål. Vad kul med lägenheten! Vad spännande och roligt att flytta till nytt! Nu löser sig säkert resten oxå. Tack för att du delar med dig. Det känns fint. Ta hand om dig och varandra och vet att ni förtjänar det bästa! Ska bli spännande att läsa fortsättningen. Kramar

 5. Så otrooligt starkt att prata om allt det jobbiga. Skicka ut det i internet & dela med sig av det som känns för många skamfyllt… men är den totala motsatsen.

  Vi är många som känner med er & förstår allt det jobbiga… lita på det! Kämpa på, håll i hoppet & jag hoppas att allt ska lösa sig för er. På ett eller annat sätt.

  Stora kramar Lisa

 6. Wiiihooooooo vad goda nyheter!! 🙂 Tänk att de bestämde sig för att sälja till er ändå, det är ju fantastiskt kul. Medvind helt oväntat. Ja, jag förstår att det är mycket att tänka på nu….fortsätta IVF-behandling eller ej, med allt vad det innebär. Hon sa ju att ni haft otur…Ni ska väl få tur också hoppas jag. Smaska på de fina tekakorna du bakat, slappna av och andas. Sköt om dig! 🙂

  Ann-Louise

 7. Åh, vilka fantastiska nyheter! Nu blev det glädjetårar istället. Tänk vad du har fått mig att gråta denna vecka och vad skönt att få avsluta med glädjetårar. Stor kram och all lycka till er med ny lägenhet och er kärlek och de vägar den kommer att bära er på.

  Lotta

 8. Stort Grattis till lägenheten, vad skoj!

  Kanske är konstigt att jag säger att jag förstår (lite i allafall) hur du känner det gällande IVF när jag har tre barn själv. Men min allra bästa vän har nu gjort sju försök med varierande resultat. Tyvärr har alla tillslut blivit misslyckade. 🙁 Önskar er all lycka ni kan få med ert beslut och hur ni nu går vidare.

  Stora kramar

Comments are closed.