Att bli grymt inspirerad.

Okej, jag erkänner, jag är helt lägenhetsgalen just nu. Surfar lägenhetsbilder som aldrig förr och tänker om….om vi nu får den där lägenheten så ska jag minsann vara väl förberedd med en inspirationsmapp överfull med bilder. För är det något som är mer än roligt, så är det att inreda en nyköpt lägenhet.

Vad jag dessutom funderar över är ju självklart det där med att vi då även måste sälja vår nuvarande lägenhet. Vilket gör väldigt ont i hjärtat. För den här lägenheten rymmer så mycket kärlek och är så mycket vi, ja, jag älskar den helt enkelt. Den har sådant som jag är svag för som tegelväggen i hallen och ett kök med själ. Så därför ska jag ge den det bästa avslut och vid en försäljning försöka att pimpa den på allra bästa sätt. För att få inspiration surfar jag runt på Alvhems lägenhetsobjekt, för det finns ingen som kan pimpa en lägenhet eller ta så underbara bilder, såsom dom kan.

Så ja, jag försöker lära mig vad som skulle kunna vara de rätta ingredienserna för att ge den lägenhet det där lilla extra. Ett olivträd är ju självskrivet lixom en mängd färska örter i köker, nyuppskuret bröd, tända ljus (såklart lite dyrare och lite exklusivare), ett par högklackade skor i hallen, färska snittblommor, apelsinträd, färsk frukt, olivolja och annat fräscht i köket, gamla trälådor, en kakelugn, dyra designmöbler och ….ja det var nog precis här någonstans det ballade ur (men alltså å en kakelugn).

Helt ärligt, det finns nog bra mycket man kan göra för att pimpa sin lägenhet med enkla medel inför en försäljning. Jag tar lärdom från de bästa, kolla bara på bilden nedanför. Köket är verkligen ”to die for”, verkligen.

Men jag tänkte be er om lite tips och råd här. Har ni pimperfarenheter så får ni gärna dela med er till en syster i nöd.

9 thoughts on “Att bli grymt inspirerad.

 1. Jag tror det handlar om att skapa den där ”åh, här vill jag bo”-känslan och få de som kommer på visningen att kunna se sig själv i lägenheten. Så tänk på vad som skulle få dig att falla, gör den hemtrevlig men utan allt för personliga saker skulle jag tippa. Tydligen brukar man även få mer för lägenheterna då! Själv kollar jag på hus och drömmer om vedspisar och ett badkar! Men vågar nog inte skaffa hus själv, haha

 2. Tyvärr har jag inga pimperfarenheter, men oj vad fint man kan få det! Ja, alltså om man har det rätta handlaget, tror inte jag skulle ha det.
  Kram

 3. Det ska ju se väldigt inbjudande ut med sånt som ger ett mysintryck men samtidigt får det inte vara plåttrigt. Ytorna ska synas så att de kan se sig själv ställa sina saker på bänkar och golv. Vackra saker men inte för mycket är nog mitt tips. Inte så konkret tips men men.

 4. Ta bort så mycket av de personliga sakerna som det går. Det ska vara mysigt men inte för mkt extra-saker, det ska vara lätt att tänka in sina egna saker och sin egen stil i lägenheten.

 5. Å, tänk att ha en kakelugn i köket. Eller en vedspis! Vilken dröm.
  Och tänk om man alltid hade det så där pimpat, behagligt, hemtrevligt och fint i sitt hem 🙂
  Kram.

 6. Hej! Jag håller verkligen med dig om att Alvhem är i en klass för sig när det gäller att få fram den rätta känslan i ett hem.

  Önskar dig en fortsatt härlig dag! kram Linnéa

Comments are closed.