browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Nyvakna pelargoner och dagens tantlycka

Posted by on 21 februari, 2013

DSC_0754 copy (Custom)

Jag plockade ju fram min övervintrade mårbackapelargon förra veckan och ställde den då i vardagsrummet. Sedan dess har den stått där i vårsolen och sakta börjat vakna till liv igen. Nu har den fått lite härliga spröda, ljusgröna vårblad och i dag tänkte jag att den ska få en större kruka, ny jord och lite mera vatten.

Jag har en till mårbacka, den däremot har stått kvar i vardagsrummet under hela vintern då den var alldeles nyplanterad under senhösten. Den har minsann oxå börjat växa till sig nu i vårsolen så den tänkte jag beskära lite och ta ett eller två nya skott på.

Jag är en total nybörjare på det här med pelargoner, så jag tycker att det är så häftigt att jag faktiskt har lyckats övervintra båda mina plantor och att jag snart har fler på gång.

En egen liten självförsörjande pelargonfabrik helt enkelt.

Det måste vara dagens tantlycka det.

14 Responses to Nyvakna pelargoner och dagens tantlycka

 1. dorro

  Åh, jag tycker om tantlycka! Du får lära mig allt om att ta hand om pelargoner. Jag vill också kunna. Och visst blir man glad när solen skiner och påminner om att det faktiskt kommer att bli vår i år också?!

 2. Husfrun

  Jag älskar pelargoner :)
  Kram.

 3. Maria

  Härligt med tantlycka! Nu ska jag gå och hämta min pelargon från vinden och se om den lever… Lite påminnelse om våren med dess spröda gröna nya blad. En liten fråga, du fotade din syster tror jag som bar semlor i förra veckan. Hon hade en vad jag kunde se härlig blus/tunika på sig. Vet var den är ifrån? Hur som helst den var jättefin! Kram från Maria som är en väntare på östkusten

 4. Frida

  Ja! Jag älskar det också! Riktigt härligt att se att man lyckats och att de vaknar till liv igen!

 5. mintekopp

  Hej väntande vän :-)
  Visst är det härligt med tantlycka, skönt att låta den där lilla ineboende tanten få komma ut lite då och då. Tunikan som min syster hade på sig är en lite äldre Odd Molly, skulle gissa på att den är ett par år gammal, över det så har hon ett förkläde från Ewa i Walla. Faktiskt så är den där tunikan min och enbart använd typ två ggr, den är till salu om du skulle vilja köpa den :-) Maila i så fall!

  Kramar

 6. Emmie

  Åh, hej älskade vårgrönska! :)
  Tanten behöver gödning, precis som alla våra andra inneboende åldrar :)

 7. Kajsa

  Härligt! Jag har en pelargon som jag vårdar ömt. Jag blir så himla glad av att se den i fönstret :)

 8. Johanna

  Men lilla söta tanten då så duktig du är som lyckats övervintra dina mårbackapelargoner;) Hoppas allt är bra, tänkte ringa dig häromdagen. Ska du på bloggträffen här i S? Kram

 9. anette

  Jag gillar tantlycka. Kram Anette

 10. Anna Margareta

  Pelargonior som är så fint. När började man tycka om dem gentligen. Jag har alltid förknippat just dessa blommor med gamla tanter men inte är vi tanter:)

 11. Petra

  Härligt underbart med pelargoner. Jag har plockat fram mina idag, snart är de fina igen – även om de är både rangliga och fula just nu…

 12. Tiina

  deär vackra pelargonier men tycker inte riktigt om den starka doften som de avger. Men jag har faktiskt också Mårbackapelargoner i fönstret, fast de har stått där hela vintern. Ingen kärlek har de fått…dock ser du ut att överleva misskötseln. Får ta en bild framöver.

 13. Jennica

  Vad duktig du är! Mina fingrar är allt annat än gröna och jag har inte ens försökt att övervintra pelargoner…..även om jag gillar dem skarpt. Däremot har jag en vildvuxen sak som står i mitt fönster. Och den lever. Vet inte om det räknas till ha övervintrat den….då ska man väl ha förvarat den mörkt och lite kallare eller? Ska den klippas ner? Jaaa, du ser….inte så bra på det här! :)
  Kram!

 14. Under mina lockar

  Vad roligt! Pelargoner är så vackra i sin enkelhet. :D Kramar