Med en utmaning att ta sig ann

Jag har blivit utmanad av sköna bloggerskan bakom bloggen My Happy Home att svara på lite frågor. Självklart antar jag utmaningen, älskar ju sådant. Så här har ni mina svar:

Varför började du att blogga?
Hmm från allra första början började jag att blogga åt min och mina vänners internetföretag (vi sålde kläder och accessoarer av märken såsom David & Goliath, Ink & Paint, Dillon Rogers, Baglady o.s.v) när det begav sig 06-07, vi bloggade då för att få bättre kontakt med våra kunder. Ett antal år senare, våren -10 så startade jag upp en blogg åt vårt teatergäng och detta inför en ny uppsättning, för att hålla publik och teatermedlemmarna uppdaterade om vad vi hade för oss. När hösten sedan kom och teaterbloggen låg nere så började det att rycka i bloggnerven igen. Jag behöver helt enkelt olika projekt där jag kan få ut min kreativa energi. Dessutom utvecklar jag både mitt skrivande (tror jag) och mitt fotograferande genom att ha en blogg. Tja, lite så är det helt enkelt, rackarns roligt och beroendeframkallande i alla fall.

Vilka bloggar följer du?
Oj, ganska många. Jag har några i min blogglista här till höger, fast i själva verket så följer jag många fler än så, vissa tittar jag in hos varje dag andra följer jag lite mer sporadiskt. Sedan kikar jag självklart in hos alla som lämnar en kommentar här, på det viset har jag fått många nya favoriter att följa.

Favoritfärg(er)?
Vinrött ligger på en klar etta (fast jag varken har så många kläder eller inredningsdetaljer i just den färgen). Sedan så är ju det där ganska beroende av årstid, sinnesstämning och annat. Jag menar ibland kan svaret lika gärna vara turkost.

Favoritfilm?
Det finns så otroligt många bra filmer att jag absolut inte bara kan plocka upp och nämna en. Den senaste filmen jag såg var dock Water for elephants och den hamnar definitivt i kategorien filmer att älska. Den har alla de ingredienser som en riktigt bra film ska ha enligt mig: romantik, magi, sagolikt foto, härliga scenkläder, bra skådespeleri och framförallt en riktigt bra story.

Älskar den. Kan se den om och om igen.

Vilket land / länder drömmer du om att besöka och varför?
De flesta länder som jag inte har varit i och då framförallt en del länder i sydamerika. Jag vill färdas längs floderna i amazonas, se de mäktiga vattenfallen i Brasilien, vandra på de vidsträckta stäpperna i pampas, besöka karnevaler och svepas med i en färgsprakande tango. Dessutom lockar Indien för dess mystik och färgglada tyger och så Australien såklart, med sina stränder och rika naturliv.

Sedan har jag och min far pratat om att vi någongång ska ge oss ut och åka transibiriska järnvägen, mest för att det skulle vara så otroligt spännande. Jag ser framför mig bombastiska tågkupeer i rostrött och med en storslagen natur som sveper förbi utanför tågfönstret, vilhästar som vandrar på tundran och storslagna tempel (har inte alls stora förväntningar, inte alls). Ja och så Island, förstås dit skulle jag oxå vilja åka. Bada i varma källor, rida islandshästar och shoppa designkläder i Reykjavik.

Oj, jag har minsann att göra, får genast öka på mitt resesparande. För det finns verkligen inget bättre än att ut och resa, utforska nya städer, tjuvlyssna på samtal i ett språk som man inte förstår, stifta nya bekantskaper och framförallt upptäcka nya kulturer och andra religioner. Det är verkligen något som är alldeles, alldeles underbart.

Självklart tänker jag skicka utmaningen vidare till följande bloggare (om ni då vill anta den):
BakingandDreaming
Husfrun
Min plats i solen
Käthe
Ingen Vanlig Dag

& är det någon annan som vill anta en utmaning så är det fritt fram.

11 thoughts on “Med en utmaning att ta sig ann

 1. Åh vilken kul utmaning. Den ska jag ta mig an snarast möjligt. Från min lilla laptop kommer jag dock inte åt min blogg (kan inte publicera eftersom det är nåt med Java-installationen. Jag måste ladda ner Firefox vilket jag inte hunnit göra ännu. Därför tysntaden i bloggen 😉 ).
  Kram.

 2. Intressant läsning! Du är en kvinna med många järn i elden! Den där elefantfilmen lät väldigt intressant, riktig tjejfilm va?

 3. Vad roligt att läsa dessa svar, blir ännu mer intressant när man får lite så där charmiga och personliga detaljer om bloggerskan. 🙂

 4. Jätteroligt att läsa mer om dig! Du skriver så bra. Tack för din kommentar hos mig

  Är glad att jag har hittat din fina blogg!!

  Kram

 5. kul att få läsa lite mer om dig!:)
  tack för länkningen, jag skall klura lite på svaren så postar jag utmaningen när jag hinner nästa gång!:)

Comments are closed.