Med ännu en händelserik dag i bakspegeln

Alltså ibland springer dagarna ifrån en. Även om jag har varit ledig i dag och egentligen inte har haft något särskilt planerat så har dagen gått i ett rasande tempo. Först ut var det där spännande mötet med regissören som erbjöd mig en roll i sin nyskrivna pjäs. Över en kopp chai latte på ett litet fik inne i stan berättade han för mig om pjäsens olika karaktärer, storyn och upplägget. Så nu ligger det ett manus här i vardagsrummet som redan har blivit lite lätt tummat och som kräver att bli omläst ett par gånger till innan viktiga beslut ska fattas.

Efter detta möte har det varit en massa saker att fixa, bland annat så har jag försökt få tag på sj:s hittegodavdelningen då jag har lyckats med konststycket att bli av med mina glasögon (som jag verkligen behöver, är i princip blind utan dem eller mina linser). När jag då äntligen fick tag på någon av sj:s medarbetare så förstod jag att om jag nu har turen att få tillbaka mina glasögon, så lär det åtminstone dröja minst tre veckor. Ja, tjena det är ju helt omöjligt för mig. Så efter detta uppiggande telefonsamtal rusade jag in till synsam i stan för att köpa mig ett par nya glasögon. Eftersom det är tre år sedan jag gjorde en synundersökning fick jag inte beställa några glasögon utan att göra det och jag fick inte göra en synundersökning utan att först vara linsfri i två dygn. Hmmm hur tänkte de här, jag är ju i princip blind utan mina linser. Kanske kan jag be om att få bli sjukskriven dessa två dagar på grund av…borttappade glasögon. Eller? För inte kan jag jobba inte, det är en sak som är säker.

I alla fall så pratade jag mig förbi det där och har nu en påse här hemma med glasögonbågar att välja mellan. Efter att ha avslutat dagen med middag hos några vänner ska jag nu snart krypa ner i den mjuka sängen och försöka låta bli att drömma drömmar om borttappade glasögon och surrealistiska teatervärldar.

Sov sött go vänner och tack för alla era fina kommenterar, de värmer hjärtat varenda en.

8 thoughts on “Med ännu en händelserik dag i bakspegeln

 1. Vilken nedrans otur! kanske det var en liten mening med att tappa bort glasögonen ändå 🙂 Men vad urbota dumt att inte få en undersökning med en gång…i alla fall till en början så man i alla fall kan få ett par glasögon och sen komma tillbaka…tur att du lyckades övertala lite!

 2. Hoppas att det går bra för dig med glasögonen. Jag är också beroende av mina glasögon, så jag förstår hur du känner det. Du hittar säkert några fina bågar som du trivs i. Lycka till!

 3. Oj Det låter spännade med manuset…nej jag blir SÅÅÅÅ nyfiken!måste få höra snart om det! och om allt du skriver om och fotograferar blir man härligt glad av!KRAM

 4. Ska absolut berätta lite mer framöver 🙂
  Så glad jag blir över att du gillar min blogg. Tack för det söta du.

 5. Japp, inget vidare alls faktiskt. Men när jag tänker efter så behöver jag verkligen ett par nya glasögon, mina är typ tre år gamla, så nog är det någon mening med det ändå. Det är ju nästan alltid det 😉

 6. Vad spännande med mötet, rollen i pjäsen och vad som kommer att bli av det hela. Härligt! All lycka! 🙂

  Men hu, vilken jobb kring dina glasögon. Jag blev helt slut bara av att läsa om det. 😉 Trist när man blir av med något som man verkligen inte kan vara utan. Men vad är det för konstigheter att det ska behöva 3 veckor för att få tillbaka bortglömda glasögon? Det var dåligt tycker jag.

  Jag hoppas iallafall att det har löst sig bra med glasögon och att du numera har ett par nya läckra glasögon? 🙂 På tal om det behöver även ja masa iväg mig till optikern och fixa nya glasögon och bågar (behöver glasögon när jag kör bil och tittar på tv). Mina behövs verkligen bytas ut de med. Får ta tag i det där under hösten.

  Stor kram Lotta

 7. Otur kan man minst sagt säga. Jag kan i och för sig förstå varför man inte kan göra göra en synundersökning efter man precis gått med linser. Ögonen måste ställa in sig så när man gör synundersökningen ska man få fram det rätta synfelet. Det var bra i alla fall du fick med dig bågarna hem så har du det momentet avklarat.

  Kan inte annat än att säga lycka till och hoppas det går bättre med dessa glasögon!

Comments are closed.