Med ny luft i lungorna

Min teatervän och hennes Jack Russeltik tog med mig och Lemuren ut på en stärkande långpromenad förbi gömda gårdar och oändliga fält. Jag älskar sensommaren när bönderna bärgar sin skörd, när skogen är full av svamp och luften är sådär hög som den bara kan vara precis innan lövens träd börjar skimra i hösten färger. Det är något visst med det. När naturen liksom skvallrar om kommande höstkvällar fyllda av stearinljus, ulliga filtar och höstgrytor som puttrar på spisen.

Att kunna fylla sådana dagar med långpromenader och efterföljande fika är ren lyx. Att dessutom fika med bästa teatervännen som kan vara den mest sprudlande och energiska person som jag känner, ja det är bara mer än underbart. Vi har fyllt dagen med prat om österländsk andlighet, livet efter detta, resor, teater, religion och barnlöshet. Det är sådant som jag önskar att alla diskuterade lite mer. Istället för tv-program, kändisar eller skvaller om andra. Nä sådan skit är jag mer än trött på. Tacka vet jag människor som vågar diskutera riktiga saker, sådant som spelar roll och sådant som betyder något. För alla. Egentligen.

13 thoughts on “Med ny luft i lungorna

 1. Vilken dag och framförallt, vilken vänskap! Vänskap är verkligen en av livets stora skatter och att tillbringa några timmar tillsammans med promenad, fika och samtal om högt som lågt, ja det är värt guld.

  Jag tycker så mycket om dina bilder och här på din ”nya blogg” kommer de än mer till sin rätt. Vackra och fyllda med känsla!

  Tack snälla, snälla för dina fina ord. De lägger sig som värmande bomull kring mitt hjärta och får mig att le med hela kroppen. Tack fina du!

  KRAM

 2. Vänskap och samtal om viktiga frågor är nog så viktigt att fylla sitt liv med. Jag förstår precis vad du menar.

  Hösten är mysig på sitt sätt. Din beskrivning av hösten gör att jag nu ser framemot vad som komma skall 🙂

  Ha det gott

 3. Men åh att jag håller med dig! Ett par timmar av sånt umgänge gör under för ens inre! Och va fin du har gjort din blogg!!

 4. Å tack så mycket. Jag älskar att fotografera, så det är så härligt att ni märker det på bilderna oxå. Även om jag verkligen inte är så tekniskt kamerakunnig 🙂
  Kram på dig Viktoria

 5. Tack så mycket för de fina orden vännen! Ja att skaffa en ny blogg där jag har möjlighet att lägga upp större bilder var verkligen ett lyft. Förstod inte innan riktigt hur stor skillnad det skulle göra, men skillnad det gör det verkligen 🙂

  Å, så glad jag blir! Jag tycker verkligen att du skriver helt underbart & älskar att besöka din blogg.
  Kram

 6. Ljuvliga bilder! Hur har du lyckats fånga höstkänslan så väl? Det är nästan så jag går och drar på mig en kofta. 🙂
  Kram

 7. åh, ja, den känslan är fin!
  och sådana samtal ja… önskar verkligen att det fanns fler i min närhet som kunde öppna upp för såna diskussioner! intressant och givande, istället för tv:program och senaste kändisskvaller…eller hackande på andra människors livsval.
  jättefina bilder!

Comments are closed.