Löjligt enkelt

Alltså, ibland är det bara för tjatigt att laga middag när man kommer hem trött, hungrig och fantasilös efter en lång dag på jobbet. Dessutom är jag inte alls en sådandär planerad människa med matkalender med hela veckans menyer på väggen och med kylskåpet proppfullt med allehanda kulinariska ingredienser. Nähä nej, inte det minsta minsann, tänk om jag ändå hade varit berikade med sådana fina egenskaper. Nix då gäller det istället att ha enkla recept som ligger och väntar på en i lådan när dessa dagar kommer.

I dag plockade jag fram ett recept på en Anna Skipper-soppa som jag har gjort ett par gånger tidigare. Kalasenkel. God. Kryddstrark. Mättande och nyttig. Topp helt enkelt. Receptet har jag som sagt snott rakt av och kan rädda vilken fantasilösdag som helst. Med ett fåtal helt vanliga ingredienser dessutom. Det är som följer:

4 potatisar
1 lök alt 3 schalottenlökar
400 g broccoli
1 msk olivolja
1 msk curry
0,8 l vatten
2 msk buljong
0.5 tsk timjan
1 krm sambal oelek
Salt
Peppar
Ev en skvätt sojagrädde (kan uteslutas)

Gör så här:
Skala och skiva potatis och lök grovt. Dela broccolin i mindre buketter.
Häll olivolja i en kastrull och värm på medelhög värme.
Fräs curry, sambal och timjan i olivoljan ca 1 minut.
Tillsätt potatis och broccolin. Rör om och fräs med ca 1 minut.
Tillsätt vatten + buljong och sätt på locket på kastrullen.
Koka i 15 minuter.
Mixa soppa hastigt så den fortfarande är lite shunky. Salta och peppra efter smak och tillsätt ev lite sojagrädde om du vill ha en mildare och rundare smak på soppa.
Du kan också göra soppan lite matigare genom att koka ett ägg och klyfta ned i soppan.

8 thoughts on “Löjligt enkelt

 1. WOW!!! Vilken superläcker ny blogg du har skaffat dig! Jättefint! Känns som den verkligen är du och din header är ju bara helt underbar. Grattis till din nya blogg och länken är ändrad på min blogg så jag hittar hit direkt. 🙂

  Ja, vissa dagar är inte alls speciellt välplanerade då det gäller maten. Men det brukar lösa sig ganska bra iallafall. 😉 Förra veckan hade jag ett paket fläskfärs men total stiltje i huvudet vad jag skulle göra med den. Då slog det mig: Indiskt! Så en kryddstark indisk köttfärsröra blev det med ris. Helt skapad av fantasti och vad som fanns hemma. Ibland är det inte dumt alls att vara oplanerad. 😉

  Sköt om dig och ha det gott!

  Kram Lotta

 2. Å tack för det! Ja, jag håller verkligen med dig, den är så mycket mer jag, vilket verkligen känns härligt. Tack för länken och kul att du har hittat hit.

  Indisk köttfärsröra låter otroligt gott. Allt kryddstarkt går hem hos mig 🙂

  Kram på dig Lotta

 3. God morgon,
  Vilken fin layout du har gjort! Grattis till din nya blogg och nu har du fått en ny följare 🙂
  Soppan ser mycket god ut, jag skall spara receptet 🙂
  Ha en fin dag
  Kram
  Nelya

 4. Innehåller dessutom ingredienser som man brukar ha hemma. Tack för receptet! Tyvärr blir det ofta så när vardagen, skola, jobb, aktiviteter och en hel massa annat rullar på – att måltiderna blir lidande. Snabbt, gott, enkelt och nyttigt vill jag att vardagsmaten ska vara, och också lite varierande så där i lagom mängd. Den här soppan verkar perfekt. Jag är inte heller den som planerar veckomatsedeln minutiöst. Och även om, så är det alltid något som stör matlagningsrutinen så man inte hinner laga just de man planerat 😉

Comments are closed.