Naturlig makeup remover

DSC_0498 (Custom)

Det sista halvåret har jag nästan uteslutande använt kallpressad kokosolja som min dagliga makeup remover och det fungerar fantastiskt bra. Både min hy, min plånbok och miljön tycker om det. Jag har fram tills nu haft svårt att hitta en make up remover som både är effektiv och som inte innehåller en massa läskiga kemikalier. Jag smörjer helt enkelt in ansiktet med kokosolja morgon och kväll och torkar sedan av allt med bomullspads. Hur effektivt som helst och sjukt skönt att slippa fylla badrumsskåpet med sjuttioelva olika produkter när flera numera göms i en som i jämförelse dessutom är billig..och dryg..och bra…och miljövänlig… Ja ni fattar.

DSC_0510 (Custom)

Kokosolja är en fast olja som smälter vid 25 grader. Oljan sägs balansera huden, den lugnar, stärker och mjukgör huden på ett skonsamt sätt. Den är väldigt näringsrik och innehåller förutom vitaminer och mineraler också laurinsyra som är bra för immunförsvaret samt kaprylsyra som motverkar svampinfektioner. Kokosoljan är även bra för munhälsan och jag brukar använda mig utav oilpulling som jag har skrivit ett tidigare inlägg om. Jag använder mig oftast utav Kung Markattas kallpressade kokosolja som finns att köpa i vanliga välsorterade livsmedelsaffärer och sedan pluttar jag över en del i en burk och förvarar i badrumsskåpet medan resten använts till bananplättar och annat i köket istället.

Jamen vad väntar ni på? Iväg och köp med er vettja.