En trädgårdsöndag

DSC_0901 (Custom)

Så fin Söndag vi har haft här hemma. Vädret bjuder ju på försommarkänsla och hela familjen har grejat i trädgården stora delar av dagen.

DSC_0854 (2) (Custom)

Varmt väder kräver ju fika utomhus och när de första svenska jordgubbarna redan har dykt upp i gårdbutiken så är det ju fikamaterialet rätt så självskrivet. Jordgubbar och glass under blå himmel och solsken, alltså man bli ju nästan religiös. Vi har ju dessutom krängt både nypotatis och sparris den här helgen, älskar när de svenska primörerna börjar att dyka upp. Matlagningen blir lixom så otroligt enkel, allt blir ju gott med så bra råvaror.

DSC_0846 (Custom)

Jag har försått en del inomhus, bland annat dessa bondbönor som har vuxit sig starka mellan radiatorvärme och fönstersol. Så nu tyckte jag att de kändes redo för att planteras ut i den gigantiska pallkragen som bror min byggt ihop till mig. 12 stycken 50 kilos påsar jord krävdes det samt en hel del lövkompost i botten för att fylla den rackaren.

DSC_0836 (Custom)

Har ju bästa hjälpredorna dessutom. Här vattnar lillebror ruccolafröna som precis fått komma i jorden. Efter allt trädgårdsarbete så cyklade vi iväg ner till stranden för att titta på lite barnteater (Pettsson och Findus), vilket rundade av denna Söndagen på ett perfekt sätt.

Vad har ni hittat på?

2 thoughts on “En trädgårdsöndag

  1. Ja, sommaren bara exploderade här och hoppades visst alldeles över våren.

Comments are closed.