Att fånga drömmar

Jag har några enstaka, inspirerande bloggar som jag fortfarande läser varje dag. En av dem är Emmas blogg som alltid är lika inspirerande, full med snirkliga ord och vackra bilder. I dag berättade hon lite snabbt om en föreläsning som hon höll i och som handlade om att leva sin dröm. En föreläsning som jag verkligen skulle vilja lyssna på, älskar att inspireras av människor som vågar leva ut sina drömmar och hur vägen dit har sett ut.

Vet ni, då slog det mig, att jag faktiskt till viss del lever min dröm. Under många, många kämpiga år var mitt liv som det ser ut just nu, min stora innerliga dröm. Ett litet hus på landet med en stor lummig trädgård där möjlighet finns till både odling och plats för lite djur. Jag drömde om ett hus fullt med barnskratt och skitiga barnskor i hallen, en liten hand att hålla i och leda genom livet. Att få vara en varm famn att springa in i och ett knä att krypa upp i när världen behöver bli lite tryggare. Att inte jobba heltid utan i stället jobba deltid för att kunna vara hemma för att få möjlighet att umgås mer med barnen och lixom hinna med livet.

Jag har kämpat för de där drömmarna i så många år nu och energin har tagit slut så många gånger på vägen hit men nu, nu är jag precis där jag har velat vara så länge. Med två alldeles underbara barn som har börjat landa i livet med flytt ut på landet med ny skola, nytt dagis och nyfunna vänner. Vårt gamla torp börjar så smått att ta form så som vi vill ha det och det allra värsta renoveringskaoset har lagt sig. Livet är inte bara konstgjord andning längre utan lugnet och stabiliteten börjar att hitta sin plats igen både i vardagslunken och helgaktiviteterna. Jag hittar tiden att påta i jorden, spela teater och rastlösheten börjar att krypa under skinnet igen.

Just nu är jag bara så jävla lycklig över att livet gav mig möjligheten att få vara mamma, att få vägleda två envisa, underbara, energiska, snälla, godhjärtade och fantastiska små liv. Dessutom så hittade vi vårt lantliga ställe där vi har plats att leva. Jag behövde bara stanna upp och bli påmind om att livet faktiskt har lett mig precis dit jag vill vara. Nu börjar nya drömmar att ta form där inuti, sådana som handlar om annat mindre viktigt men som kan gödsla själen och kreativiteten lite. Och livet är minsann för kort för ouppfyllda drömmar, så är det bara.

Det är lixom bara att hoppa.

4 thoughts on “Att fånga drömmar

  1. 😭 Snyft, så fint! Vet du, du har så rätt! Det är jätteviktigt att stanna upp och reflektera över hur bra man har det ibland! Det kan vara svårt när vardagen lunkar på och man bara tänker på vad man ska laga till middag och allt som måste göras med huset… Jag har ju också efter många år fått prova på att leva min dröm – att få sluta mitt jobb som inte längre var det jag ville och kasta mig ut i egen verksamhet som illustratör (med siktet inställt på konstnär också) . Det är klart att det är mycket när allt är nytt och vardagsbestyren kan kännas jobbiga ibland, men då får jag som ta ett steg tillbaka och tänka lite. Jag är såå lycklig som har en stöttande man, en underbar liten son, ett härligt hus att städa och måla, en mysig trädgård att sköta och ett fantastiskt roligt arbete som jag bara precis har nosat på än så länge. Dessutom en snäll familj och goda vänner. 😁 Det är det som är det viktiga, det riktigt viktiga. Jag är så glad att läsa att du får den ena biten efter den andra på plats också! Du är en inspiration för mig i mycket och att du verkligen lever din dröm har jag tänkt ett tag, så bra att du känner det också nu! 😉 Stor kram!

  2. Så glad jag blir när jag läser det du skriver. Tänk vilken oerhörd lycka att få så stora drömmar uppfyllda. Klokt att du njuter av det och reflekterar över det😊
    Jag blir såklart oxå påmind om hur bra jag har det när jag läser vad du skriver. Är lycklig över mitt beslut att våga ta klivet ut i det okända och lyckas landa där jag är nu (jobbet). Är lycklig och stolt mamma till 2 fantastiska tonåringar (med allt vad tonårstiden innebär) och lyckligt gift med den man som är bäst för mig, vi är friska och har det bra. TACK för att du fick mig att känna efter💖

  3. Agneta – Tack fina! Är så glad över din lycka i ditt liv och din fina familj.

  4. Jennifer – Ja, det är ibland det som är det svåra i livet, att leva i livet och reflektera över det man faktiskt har. Stor tacksamhet på det. Blir så inspirerad av dig och din dröm och att du vågar satsa på den. Önskar dig allt lycka till med det! Kram på dig!

Comments are closed.