Pärlsockrig rabarberkaka

DSC_0004 (Custom)

Jag och kidsen har spenderat två dygn ute hos på mina föräldrars gård för att få lite sällskap när trubadurmannen var iväg på spelningen men även såklart för lite allmänt familjehäng och miljöombyte. Jag lyckades ju dessutom med konststycket att åka på 39 graders feber med frossa och allmän klenhet natten mellan fredag och lördagen så det var tämligen skönt att få lite hjälp med barnen av både mina föräldrar och min syster med sambo under gårdagen.

I dag har jag mått betydligt bättre så efter lunch så bestämde jag, lillgrabben och hans kusin att vi skulle fixa något smarrigt av några av de där ståtliga rabarberna som tronar bakom mina föräldrars uterum. Så jag letade fram ett otroligt gott och lättlagat recept som jag fått av en av mina arbetskompisar och som är helt fantastiskt gott ( ej raw utan ett helt vanligt med både socker och mjöl).

DSC_0018 (Custom)DSC_1073 (Custom)

4 ägg

3 dl socker

3 dl mjöl

3 hg rabarber

1,5 dl pärlsocker

1 hg smör som skivas

Vispa ihop ägg och socker och sedan mjölet. Häll smeten i en smord form. Plocka rabarber och skär i lagom stora skivor, lägg sedan dessa på smeten. Häll sedan över pärlsockret och lägg på smörskivorna. In i ugnen på 175 grader i en timme. Ta ut och njut tillsammans med vispad grädde, glass, vaniljsås eller bara precis som den är.

DSC_0010 (Custom)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *