Kräkonsdag, fransväskor och jordade barn

I dag var det tänkt att jag och lillebror skulle packa bilen full med jordgubbsplantor för att åka ut till torpet och plantera ett av landen fulla med sådant som kan mätta sommarpigga barfotabarn. Men efter en morgon med en väldigt trött lillebror så kaskadkräkte han ner halva vardagsrummet och magsjukan är ett faktum. Så istället sitter vi i skinnfåtöljer (lätta att torka kräk ifrån tänker jag) tittar på film och jag försöker att bota min skrivklåda lite. Bloggen har ju verkligen fått stå tillbaka nu när det händer så mycket annat i livet med renoveringar och förberedelser för skolbyte för Guldklimpen och allt är ju så livsomvälvande för barnen så de har tappat fotfästet lite. Som vi alla vet så är ju barn känsliga för förändringar och då adopterade barn i synnerhet. Så ja, det är ett lite kaotiskt liv med mycket känslor som vi lever i just nu.

Som alltid annars så blir det ju bättre sedan.

Vi gör ju den här stora flytten nu för att barnen och så även vi, ska få ett mer harmoniskt liv framöver.  Med den jordande naturen direkt utanför dörren, med alla släktingar runt knuten och med en liten stabil skola som ser individen och dess unika behov. Det är redan så uppenbart hur mycket mer harmoniska de där två små blir ute i torpet med en gigantisk trädgård att härja i.

Untitled-1 copy

Och lite såhär ser jag ut nuförtiden. Med en nyfyndad fransväskan som är så mycket jag och med en sommarhatt att skugga solen med. Jag har gått ifrån att vara en shopoholic till att inte handla kläder alls på ett år till att numera ha ett ganska sunt klädkonto. Med en bas av ekokläder uppblandat med sådant som kommer ifrån lågbudgetkedjorna. Jag försöker att hitta en balans i allt det där från att inte ha tänkt på hållbarheten hos kläder alls till att bara handla hållbara kläder till att komma fram till att det är okej att handla lite blandat men med ett medvetet tänk. Jag är lite sådan, blir ganska extrem om jag har fått för mig något, så då blir utmaningen att försöka bli balanserad istället. Ni vet, var och en blir ju salig på sin tro.

Så som alltid så är det den där jordade balansen som jag strävar efter och det är väl precis det som är det absolut svåraste i livet. Att hitta balans i allt man gör.

3 thoughts on “Kräkonsdag, fransväskor och jordade barn

  1. Ja, det är rätt ofta som det inte alls blir som man tänkt sig när man har barn i familjen, man får lära sig att försöka göra det bästa av situationen trots allt. 🙂 Att hitta balansen i livet det är viktigt men svårt! Jag hoppas vi ska få lite bättre balans här hemma snart, eftersom vi bestämt att jag (med lite ansträngning och några små uppoffringar) kan sluta jobba på mitt vanliga jobb och istället följa min dröm och bli konstnär! Har tagit tjänstledigt i 6 mån för eget företagande och ska prova. Väldigt spännande och jag hoppas hela familjen ska få nytta av vårt nya upplägg. 🙂

  2. Jennifer – Men så fantastiskt roligt!! Stort Grattis till det modiga steget och till hela familjens strävan efter balans. Men så nyfiken jag blir på ditt konstnärsskap, kan du inte berätta mer?

  3. Ha ha, ja ännu är det inte mycket till konstnärskap! Jag har alltid tyckt om att rita o måla, men har de senaste 20 åren typ inte haft mycket tid och ork över till det! Först skolan och kompisar, så kille och jobb, sen hus och småbarn… För ett par år sedan fick jag ett väldigt sug efter att måla igen och gick och gnällde över att jag aldrig hann tills mannen tröttnade och tyckte vi fick göra något åt saken! Jag lade om min 80%-tjänst till att vara hemma en dag i veckan och startade eget företag. Mannen fick lämna på dagis de flesta dagar och jag börja jobba tidigare för att lillen inte skulle behöva vara längre dagar på dagis. Det var dock svårare än jag trott att öva upp kontnärligheten på en dag i veckan och jag har inte alls kommit igång… Nu har vi tack vare nytt jobb för mannen fått möjlighet att prova detta ett tag och jag är så taggad! Ska bli väldigt spännande att se om jag får till något när jag har tiden. 🙂 Jag vill rita kort och barntavlor, måla mer avancerade tavlor och göra keramik osv. osv. Allt som är kreativt! Drömmen är att ha utställningar och sälja mina verk. 🙂 När jag kommit igång ska jag lägga upp en hemsida, och så kan du följa mig på Jenniferstrollskog på Instagram. Om några månader alltså! 😉 Kram

Comments are closed.