Kontraster och perspektiv

DSC_0755 (Custom)

Ja alltså jag och barnen var ute en sväng vid Torpet i eftermiddag. Min plan var att börja härja lite i köksträdgården men vi blev dels lite sena ut (för att vi var hemma och fikade hos en syrisk kompisfamilj till oss) och sedan när vi väl var på plats så var barnen trötta och hunden fick upp ett spår på en fasan och var alldeles till sig i trasorna. Så jag gav helt enkelt upp mina planer och istället så strosade vi mest runt i trädgården och njöt av alla vackra blommor. Eller jag njöt av dessa hav med blommor medan barnen i ena stunden studerade trädens bark noggrant (bra sysselsättning tycker denna mamman) för att nästa sekund slåss för livet med några upphittade pinnar (mindre bra sysselsättning).

Tja det blir ju inte alltid direkt som en har tänkt sig men det blir ju för det mesta ganska bra ändå. När jag inte behövde vara medlare så gick jag mest runt och drömde mig bort bland dessa vackra stengärdsgårdar och funderade på alla dessa människor som genom tidens vingslag har vandrat på samma stigar som jag nu gör. Som den familj på elva barn som byggde Torpet en gång i tiden och som fick klara sig med halva husytan då resten fick utgöra stall och beboddes av både grisar och kor. Sådant tål att tänkas på ibland när man såsom jag och min man har letat hus ett bra tag och lätt blir fartblind av att vilja ha för mycket.

Ni vet kontraster och perspektiv. Det har jag fått i dag, både av att prata om lyckan, livet, kärleken och familjen med en syrisk trebarnsmamma men även av att låta tidens vingslag gripa tag i mig för en stund och föra mig bort till tider som är så otroligt olika de materialistiska tider som råder i dag.

DSC_0750 (Custom)

4 thoughts on “Kontraster och perspektiv

  1. kontraster och perspektiv är bra för livet, så man inte skenar iväg för långt. Såg ett klippt på fb idag där en teatergrupp spelade på asylboende. En syrisk kille som bott där i 7mån som prata flytande svenska kom fram och önskade jag hade en gång en båt och han sjunger den bättre än de som var där för sjunga, texten, det var en gång en stad, de släppte en bomb, var är staden nu. Den fick en annan innebörd när han sjöng den.

  2. Glömde, ja det var en tuff resa, men vi har fått en underbar son coh är glad för honom, men han blir också vårt ända barn, vi orkar/vågar inte chansa. Vi vill inte ha den resan igen

Comments are closed.