Så krasse i äggskal


DSC_0287 (Custom)DSC_0295 (Custom)

Jag och Guldklimpen har i år roat oss med att så krasse i äggskal, något som sjuåringen har varit extremt road av. Det är verkligen ett enkelt, roligt och miljövänligt påskpyssel att göra tillsammans med barnen. Jag passade på att spara alla äggskalen efter våra bananplättar häromdagen och la sedan bara i blött hushållspapper och strödde krassen direkt därpå. Sedan har vi två gånger om dagen sprayat vatten på krassen så att den inte torkar ut och det är ju kanske just den här delen som har varit så väldigt uppskattad. Att spraya vatten är ju en fröjd för vilken sjuåring som helst men så även att varje dag upptäcka att de där rackarns små fröna har vuxit sig något starkare. Krasse är ju så väldigt tacksamt på det viset att det växer så fort att man nu nästan kan se det med blotta ögat om man står där tillräckligt länge.

Nu ser vi båda fram emot att klippa krassen på morgonmackan oxå och jag tror minsann att vi får så en omgång krasse till så att vi har till påskaftonsfrukosten.

peach feather 1 copy (Small)

 

4 thoughts on “Så krasse i äggskal

  1. Åh, så sött. Det måste jag göra. Det är ju så gott med krasse på smörgåsen. Och kul för barnen att se krassen växa. Kram Annika

  2. Vi följde ert exempel och sådde också krasse i äggskal innan påsk. Här är fortfarande lite kvar och jag älskar de små krasse-äggen! Det kommer vi göra fler gånger, tack för ett jättebra tips! 🙂

Comments are closed.