Bananplättar

DSC_0084 (Custom)

Jag tycker att bananplättar är ett så fantastiskt bra mellanmål, dels för att de är nyttiga, lätta att göra, innehåller få ingredienser och för att barnen verkligen älskar dem. De är ju numera en klassiker som jag tror att de flesta har testat och de går att variera med tillbehör i det oändliga. För ett lagom lass plättar till två hungriga små vargar och en styck hungrig mamma så har jag i två bananer, fyra ägg, vaniljpulver, lite salt och en skvätt mandelmjölk. Sedan steker jag i kokosolja eller vanligt smör.

I går när vi satte i oss dessa så hade vi ett gäng jordgubbar som vi hittade i affären och som barnen absolut ville köpa. Jag köper ju helst bär och frukt i säsong men när jordgubbar är det enda som barnen verkligen ber om när man är att handla så är det självklart att köpa hem. Är så glad över att jag inte har barn som står och gastar om godis utan att de snällt ber om frukt av olika slag istället. Plättarna var i alla fall smaskiga som bara den och tillförde en bra dos med energi som höll fram tills kvällen för både stora och små.

Har ni några andra bra, nyttiga och mättande mellanmål att tipsa om?

DSC_0091 (Custom)

4 thoughts on “Bananplättar

  1. De åt jag till frukost idag faktiskt. Men när jag hade hällt i smeten i pannan strödde jag över hallon och blåbär som fick stekas ihop med bananpannkakorna. Oj så gott de var!

  2. Ida – Men vilken bra idé, det måste jag prova nästa gång jag gör bananplättar. Tack för att du delar med dig!

    Kram!

Comments are closed.