Vårkänslor

DSC_0991 (Medium)DSC_0997 (Custom)

Efter en däckande förkylning och en månads återhämtning ifrån Sydafrikaresan så är jag nu äntligen mig själv igen. Så i går när solen brassade på fönsterrutorna så satte jag lillebror i lek ute på altanen och passade själv på att putsa fönster och moppa golv. En typ av vårstädning som rensade upp hela huset och mitt sinne samtidigt. Även om mars är en riktig lurig månad med hopp om vår ena dagen och kyla med snö nästa dag så börjar ju våren faktiskt att kännas av på riktigt nu. Ljusa mornar och längre dagar och i går en åttagradig värme som fick mig att vilja sitta på altanen och dricka kaffe.

I blomsteraffären hittade jag dessa körsbärsgrenar som nu har slagit ut och på allvar fyllt köket med lite vår. Och på mina föräldrars gård ligger ett helt gäng spenat och rödkålsfröer och väntar på att få komma i jorden. För är det något som jag ska göra denna våren så är det att sätta fröer i jorden och odla, på riktigt. Troligen har pappa bonden beställt fröer i mängder för att odla för hela gårdsbutiken, men då får det vara så. Här ska banemej planteras och jag är verkligen så sugen på det där, att sätta nävarna i jorden och låta barnen vara med på det där. Gräva i jorden, lägga ner fröer och bli alldeles sådär härligt skitiga som barn bara kan bli på landet.