Havregröt med sting!

DSC_0082 copy (Custom)

Jag vaknar med lätt halsont och eftersom det är dagen innan den stora avresan till Sydafrika så använder jag alla knep jag bara har till att hålla den där förkylningen stången. Då är det verkligen perfekt att håva i mängder med honung och ingefära i maten. Honung som sedan urminnes tider har använts för sina läkande effekter och dagens forskning har nu hittat ämnen i honungen som är antibiotikaliknande men även ämnen som är bakteriedödande, dock ska honungen ätas som den är och inte värmas upp, för då förlorar man dess goda egenskaper. Ingefära är ju en superrot som är känd för sina antiinflammatoriska egenskaper och som dessutom är uppiggande och som enligt ayurvedan är den enda kryddan med hetta som alla kan äta utan att det påverkan ens dosha.

I dag gjorde jag alltså min traditionella ayurvediska havregrynsgröt till frukost. Jag gör den på havregrynsgröt och mandelmjölk, sedan blandar jag i solrosfrön, linfrön, torkade fikon, torkad aprikos, en matsked kokosolja, lite salt, kardemumma och sedan mängder med torkad ingefära och lite riven färsk sådan på toppen. Till det så har jag mandelmjölk och massor med honung. Ingefäran, stinget och hettan kan ni ju själva avgöra hur mycket ni vill ha utav, själv föredrar jag riktigt mycket sting i gröten förkylningstunga mornar som dessa, i vanliga fall kanske inte riktigt lika mycket.

 

DSC_0070 copy (Custom)

Nu ska jag ta tag i den där Sydafrikapackningen och ägna barnen all min tid i dag. För i tio dagar ska jag vara borta från dem och det känns så rackarns konstigt, ångest de lux i dag över det. Annars ska det bli fantastiskt underbart att åka på äventyr, bo i Krugerparken  och åka på safari precis varje dag.

Vi säger väl så, på återseende om drygt två veckor. Ha det så gott så länge!

4 thoughts on “Havregröt med sting!

  1. God förmiddag! Vilken god gröt!!! Honung och ingefära som är både så otroligt gott och nyttigt! Ha en riktigt fin resa!!! Jag ser fram emot att få se bilder från era safari. Kram Memelie

  2. Mums! Hoppas den jagade bort förkylningen!
    Önskar dig en alldeles ljuvlig resa, ser fram emot någon liten bild 🙂 🙂

  3. Oj, är du i Sydafrika!? Så häftigt, hoppas du får en riktigt, riktigt härlig resa! 🙂 Ja, de där förkylningarna är tråkiga. Håller på att försöka mota bort en här hemma med nässköljning, honung och ingefära.

Comments are closed.