Åter i rutinerna

DSC_0892 (Custom)

Första Måndagsmorgonen i rutinernas tecken på den här sidan nyår och jag är helt dimmig i huvudet av trötthet. Jag började iof jobba förra veckan men för barnen och mannen är det här den första dagen på typ tre veckor med ringklocka och ögongrus. Att jag är yr i mössan av trötthet beror på att en viss snart treåring sedan nyår har fått för sig att ligga vaken sisådär tre timmar varje natt. Han är förvisso otroligt lugn och glad men han är ändå vaken, han ligger där och småsparkar mig i ryggen och pillar mig i håret. Den där fotmassagen i ryggen gör att även jag ligger klarvaken, det hade väl varit okej om jag inte hade suttit uppe och redigerat bilder långt in på natten. Så nu sitter jag här med tre timmars sömn i kroppen och funderar på om inte jag bara ska städa julen ur det här huset så att jag får något vettigt gjort i dag, något som inte kräver en större tankekraft av mig.

Annars har jag en hel del saker på hög att ta itu med, som att planera det där sista för min och pappas Afrikaresa som infaller om bara två veckor. Helt galet! Är det någon av er som har varit på safari i Sydafrika och som har några tips att ge. Som vad man absolut behöver packa med sig när man ska bo tio dagar på en camp mitt ute i Krugerparken?

Nej här gäller det minsann att inte sitta stilla längre än vad nöden kräver, för då tror jag minsann att någon kastar sömngrus i ögonen på mig.