Min bucketlist – 2016

DSC_0629 (Custom)

Inspirerad av Dorro så tänkte jag sammanfatta mina mål för det nya året i en bucketlist för 2016 och så tänkte jag uppdatera här på bloggen allteftersom året flyter på.

Börja Yoga

Ett av mina absolut viktigaste mål under året är att komma igång med regelbunden träning och jag tänkte att Yogan skulle vara först ut där. Jag har testat yoga ett par gånger tidigare och jag vet hur välgörande och stärkande det är för mig kropp. Så detta hoppas jag vara igång med innan Januari har nått sitt slut.

Vara ute mer i naturen

Som ni säkert redan vet så älskar jag ju skogspromenader, både för mig själv och med familjen. De sista månaderna har dock dock varit betydligt skralare med naturtid än vad det har varit tidigare men nu ska jag verkligen ta mig själv i kragen och dra ut mig själv på en daglig promenad. För den friska luften, det jordade lugnet och springet i benen för hela familjen.

Lära mig mer om fotografering

Men alltså jag älskar ju att fotografera men jag är SÅ lat när det gäller att lära mig kameran finesser, jag gör allt redigeringsjobb i photoshop istället för att lära mig själva grunderna i kameran. 2016 har jag tänkt ska bli året då jag går en fotokurs och läser på mer om den tekniska biten.

Ta skrivuppdrag

Det var så ROLIGT och givande att skriva för Parenteser och jag hoppas på att hitta något annat liknande samarbete under året som går.

Ge mig själv egentid

Detta hamnar egentligen på plats nummer två över mål som är viktiga att uppnå. Att hitta mer tid för mig själv, för att hitta mig själv igen, få tid att reflektera och andas, det är något som jag måste göra 2016.

Göra veckomatsedel

Under två stackars veckor 2016 så planerade jag och min man veckomatsedlar och det var SÅ himla bra. Rent ekonomiskt var det ett lyckokast och så även tidsmässigt, hälsomässigt och hållbarhetsmässigt. All mat inhandlades på Söndagen och så tjoff fanns allt hemma i kylskåpet planerat efter en bra balans för alla i familjen. Alltså livet blev så mycket enklare.

Leva mer hållbart

Ja, detta är ju en superviktig punkt och något som jag verkligen försöker att sträva efter i allt jag gör. Numera försöker jag även tänka miljömedvetet när jag köper kläder till mig själv men detta är något som jag önskar bli så mycket bättre på. Så mer sådant i livet och på bloggen.

Utveckla min andliga sida

Så länge jag kan minnas så har jag varit andligt intresserad och under åren som har gått så har jag gått kurser i andlig utveckling och lärt mig läsa tarotkort. Denna sida vill jag fortsätta att utveckla och undersöka under året som kommer. Kanske en kurs i healing eller meditation, vi får se.

Och så ska jag försöka skratta lite mer det här året, vara mindre allvarlig, leka mer, dansa mer och sprida ringar på vattnet av positiv energi.

Jag känner mig verkligen taggad, hur är det med er?

7 thoughts on “Min bucketlist – 2016

 1. 2016 kommer bli utvecklingens år, den personliga utvecklingen. Jag minns inte när jag senast var så peppad för ett nytt år som jag är i år. Jag må vara arbetslös men det ser jag bara som en fördel och inte som ett hinder. Jag har alla möjligheter att skapa det liv jag vill skapa nu, inget arbete som inkräktar på min möjlighet att utvecklas och bygga upp den jag vill vara.

  Yogan ska jag börja med igen, jag ska också bli mer hälsosam och då har jag hittat ett koncept som jag tror stenhårt på Forever Livings ForeverFit. Jag börjar den 13/1 och det är precis som att hela jag ligger i startgropen och bara väntar.

  Om du börjar med Yogan så får du både mål ett och två i samma. 🙂 Jag tror du ska testa MediYoga för det är en fin form av yoga där man lyssnar inåt mer än traditionell yoga.

  Jag gläds åt att du är tillbaka i Blogglandia!
  Kram

 2. Vilka bra mål du har satt upp. Ska bli superintressant att följa. Jag tycker den om den andliga sidan känns extra intressant och den om hållbarhet.

  Roligt att du blev inspirerad av min blogg.

  Superspännande!

 3. Perfekta mål. Absolut nåbara och väldigt bra för kropp, själ, familj och samhälle. Mina mål är att ta hand om mig själv. Både kropp och själ. Kram

 4. Dorro – Så roligt att du är med min på resan och tack snälla för inspirationen! Å den andliga sidan känns lite extra bra, spännande och intressant även för mig, den ser jag verkligen fram emot att få lära känna lite mera.

  Kram på dig!

 5. Vilken jättebra lista. Det är bra att sätta saker på pränt för då är sannolikheten att man också genomför det större, tror jag. Jag gillar såklart den där punkten om hållbarheten. Och yogan! Förra året förde jag in yogan på allvar i mitt liv och vilken förändring det gav för mig! Underbart!
  Jag önskar dig lycka till! 🙂
  Kram Sofia

 6. Sofia – Håller helt med dig, tror att det är supereffektivt att sätta saker och ting på pränt för då svarar ens undermedvetna med att vilja genomföra alltd det där. Förstår att du gillar hållbarhetspunkten mest, det är verkligen något som jag strävar efter att bli bättre på under året som går och dessutom så tycker jag att det ska bli SÅ spännande. Så härligt att höra att Yogan har varit så bra för dig, jag blir alltid lika glad när någon inför nya livsstilsförändringar som är till det positiva. Hejja dig!

  Kram!

Comments are closed.