Vintrig kålsallad

DSC_0607 (Custom)DSC_0596 (Custom)

Alltsedan rawfoodkursen som jag gick för någon månad sedan så har jag helt tänkt om när det gäller vilka salladsingredienser jag använder. Innan har basen alltid varit någon form av grönsallad men nu den sista månaden så har jag nästan helt gått över till att använda kål. Av flera olika anledningar. Dels så kom jag ju på att det faktiskt var fasligt gott och går att variera i alla oändlighet men sedan är det ju oxå så mycket mer klimatsmart och dessutom bra för ekonomin. Rödkål, vitkål, grönkål, spetskål och alla de där andra kålsorterna går ju fortfarande att köpa svenskt under hela vinterhalvåret.

Just denna kålsallad som jag gjorde i dag bestod av skivad rödkål, hackade blomkålsbuketter, röd paprika, örtsalt, olivolja och lite solroskärnor på toppen. Denna salladsbas använde jag även till en sallad på julafton men adderade då apelsinklyftor och en pestodressing. Annat kul att tjoffa i är broccoli, grönkål, persilja, klementin och äpple.

Jag har redan börjar finurla på vad jag ska odla under våren/sommaren och högt upp på önskelistan står just kål i alla dess sorter och utföranden.

DSC_0608 (Custom)

2 thoughts on “Vintrig kålsallad

  1. Sandra – Tack snälla för tipset om ditt recept, det låter supergott och russin i måste jag testa härnäst!

    Det där med malar/fjärilar har jag helt missat. Får prata med pappa bonden och se om han har några odlingstips att komma med,isf lovar jag att dela med mig 👍

Comments are closed.