Minusgrader, underställ & långfrukost

DSC_0592 (Custom)

I natt har jag sovit i underställ och med dubbla täcken, tio minus här i västkuststaden och jag fryser nästan skinkorna av mig. Sedan läser jag uppdateringar från andra som bor i Sveriges nordligaste delar och förstår att termometern där har visat närmre 35 minus. Jag är lite av en frusen vatatyp och den där vinande västkustvinden tillsammans med minusgrader gör att vi nu har tagit in kupévärmaren som står och puttrar ut lite mer värme nere i vårt kalla vardagsrum. Jag saknar nyårsstugans kaminer och önskar att vi hade en kakelugn eller kamin här i huset som kunde förse oss med sprakande vedvärme dagar som dessa. Som substitut så tänder jag hemmets alla värmeljus och vi äter långfrukost med kokt ägg och fröbröd. Hur har ni det själva där ute i Sveriges alla delar? Kallt som i Rysslands inland och med mängder av snö? Själv föredrar jag kylan alla dagar framför regn och slask, snart så ska vi snöra på oss vinterkängorna och bege oss ut på långpromenad i den frostbitna skogen. Nu är det bara snön som saknas för att den där riktigt härliga vinterkänslan ska infinna sig.

Snö, pulka och småbarn, det är minsann inte mycket som slår det en januaridag. Så snälla Kung Bore kan du komplettera nordanvinden och kylan med lite snö även för oss västkustfolk?

 

3 thoughts on “Minusgrader, underställ & långfrukost

  1. Tack för dina fina ord hos mig, Agneta! Ett tipps är att köpa en varmvattenflaska på apoteket (ca. 70kr), den håller värmen betydligt längre än en vetekudde. Vi har flera stycken här hemma, det finns inget bättre än att kunna krypa ner i en varm säng eller att fylla en varmvattenflaska när man känner sig lite krasslig…

Comments are closed.