Brocollipaj med rostade pumpakärnor & quinoaskal

DSC_0466 (Custom)DSC_0493 (Custom)

Vi hade babyshower för min lillasyster i dag och med mig som bidrag till dagen så hade jag två pajer. Min bästa Alice tål inte gluten och för hennes skull så gjorde jag en favorit i repris med inspiration från boken Maten är min medicin. Pajbotten är gjord på Quinoa istället för vetemjöl och den är verkligen fantastiskt god och ett väldigt bra alternativ till den vanliga pajen. Här kommer receptet.

Pajbotten
Ta 2 dl Quinoa och koka enligt anvisningarna på paketet, låt svalna. Blanda sedan i ett ägg och smaka av med örtsalt. Tryck ut i formen och grädda i åtta minuter på 200 grader.

Pajfyllning
Som fyllning la jag i små förkokta brocollibuketter och torrostade pumpakärnor. Sedan blandade jag två ägg, två dl oatly imat, två dl västerbottenost, örtsalt och svartpeppar. In i ugnen i 30 minuter. Servers tillsammans med en härlig grönsallad.

Ät och njut!

DSC_0469 (Custom)

4 thoughts on “Brocollipaj med rostade pumpakärnor & quinoaskal

  1. Jamen gör det, eller så bjuder jag på lite pajbuffé nästa gång ni kommer hit vettja 😉 Kram

  2. Sofia – Ja, testa, det är verkligen ett supergott alternativ till den vanliga pajdegen.
    Fin Tisdag till dig med!!

Comments are closed.