Nyårsafton

Ja, vi fick en alldeles underbar nyårsafton på den där gamla gården mitt ute i skogen. Våra vänner dök upp vid tolvsnåret och hade med sig korv, bröd och grillkol, så vi startade helt enkelt upp med det, utomhusgrill och korvätning.

Efter lunchen så undersökte vi ladorna, uthusen och omgivningen. I den största ladan hittade vi en helt underbar loge med stolar, bord och ljushållare som hängde fritt ifrån taket. Så ja, vi blir ju bara tvungna att hyra den där gården igen framåt sommaren för att bjuda in lite vänner för fest på logen. Efter att vår nyfikenhet var stillad för en stund så tog vi en skogspromenad på säkert 1,5 timme där vi hittade både älgtorn, ingången i ett berg som säkerligen tillhörde traktens troll, vi lekte kurragömma och hittade på slutet av vår väg en stor sjö med vackra vyer.

DSC_0247 (Custom)DSC_0249 (Custom)DSC_0289 (Custom)

Väl i stugan så började vi förbereda för kvällens mat som bestod av krustader i alla dess former och smaker, boeuf bourguignon med potatismos och smörstekt brysselkål samt vanilj pannacotta. Innan kvällsmaten så svidade vi om till lite glittriga nyårskläder för alla utom Lillebror som fick på sig en pyjamas istället.

DSC_0316 (Custom)DSC_0408 (Custom)Untitled-2 copyDSC_0353 (Custom)

Det blev en alldeles lagom stillsam nyårsafton med god mat, trevliga samtal och framförallt lugn och ro. Smällarna hörde vi bara dovt på avstånd och Whilma hon reagerade inte ens utan trynade i soffan bland filtarna istället. Så himla skönt och första året även hon har haft en bra nyårsafton.

Alltså jag säger bara det, den där gamla gården, där kommer vi att fira fler nyårsaftnar framöver. För stillheten, lugnet och mysfaktorn och för allas rätt att få en trevlig kväll, inklusive de fyrbentas.

4 thoughts on “Nyårsafton

  1. Det låter som en väldigt fin nyårsafton! Efter alla turbulenser ni fick gå genom under 2015 så önskar jag er att 2016 välkomnar er med mycket lugn och glädje!

Comments are closed.