En årslista 2015 – 2016

Inne hos Sandra läste jag ett så fint inlägg med en sammanfattning av året som har gått, så jag tänkte bjuda er på något liknande.

Vilka länder besökte du?

2015 var ju året då vi fick en älskad lillebror i familjen och efter hemkomsten med honom så har vi i stort sett bara varit hemma. På vår hämtresa ner till honom så körde vi ju igenom Danmark och Tyskland för att tillslut komma ner till barnens hemland Tjeckien. Så det var de länderna som jag besökte på en av de två största resorna i mitt liv.

DSC_0791 (Custom)

Är det något du saknade 2015 som du vill ha 2016?

Jag har saknat lugn, harmoni och struktur. Det har varit extremt omvälvande år där vi alla i familjen har försökt att hitta varandra och tona in i varandras personligheter och hitta en bra balans tillsammans.

Sedan har jag verkligen saknat att träna, 2015 går nog till historien som det år då jag tränade som allra minst. All tid och energi har jag lagt på barnen och på familjen, för att hitta fram till fungerande rutiner, trygghet och familjekänsla och då är det träningen och den där omtalade egentiden som har fått stå tillbaka. Så det är verkligen något jag kommer sträva efter 2016, att hitta tid från långa promenader, yoga och de där corepassen som min arma rygg så väl behöver.

DSC_0088 (Custom)

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid minnas?

Den 11 mars, dagen då vi fick träffa lillebror för allra första gången.

DSC_0564 (Custom)

Vad var din största karriärsmässiga framgång?

Oj, Jösses, på den fronten är det verkligen sjukt skralt. Jag har ju mestadels varit föräldraledig och när jag väl kom tillbaka till mitt sjuksköterskejobb så handlade det mest om att hitta tillbaka till alla nya rutiner som hade hunnit införas under tiden jag var iväg. Men jag är väldigt stolt över att ha haft två stycken fina samarbeten här på bloggen, ett där jag har skrivit för tidningen Parenteser och ett där jag har anordnat tävlingar tillsammans med det härligt miljömedvetna företaget Lovelly, otroligt roliga samarbeten för mig och bloggen båda två. Så självklart hoppas jag på mer sådant framöver.

DSC_0599 (Custom)

Vad spenderade du mest pengar på?

Utan tvekan mat. 2015 blev jag väldigt medveten om vikten att äta bra och näringsrik mat, jag har lagat en hel del rawfood, de gånger jag äter kött så är det kött inhandlat på någon av Halmstad delikatessbutiker (eller vilt ifrån jägarsläkten) och vi handlar nästan uteslutande ekologisk mat. Finns ju inget viktigare att lägga pengarna på än just det, enligt mig i alla fall.

DSC_0092 copy (Custom)

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med andra år?

Precis innan sommaren var jag helt utmattad av livets alla utmaningar och under någon månads tid så låg jag nästan bara hemma i min säng och grät. Jag var helt totalt utmattad och visste lixom inte riktigt hur jag skulle ta mig upp ur det där avgrundsdjupa hålet. Men huxflux så vände det bara och nu är livet mer nyanserat igen. Tack och lov.

DSC_0773 (Custom)

Vad önskar du att du gjort mer?

Skrattat, dansat och gått långa promenader i naturen.

Blev du kär i år?

Jag blev handlöst förälskad i min lilla son.

Den bästa tv-serien?

Oj, det måste vara Orange is the new black, som jag plöjde på bara några veckor. Helt sjuk men fantastisk bra serie.

Bästa böckerna du läste i år?

Jag har tamejtusan inte hunnit läsa en endaste bok. Jo skulle isf vara Janesh vaidya böcker som jag verkligen kan rekommendera till alla och anvar som är intresserade av ayur veda. .

DSC_0490 (Custom)

Den maträtt du åt oftast 2015?

Grön ärtsoppa kanske eller någon form av pastarätt som är sonens favorit och som vi nästan har ätit till leda där hemma.

DSC_0206 (Custom)

Något du önskade dig och fick?

En son och en komplett familj.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?

Hade i vanlig ordning ett kalas ute på vår altan med den närmsta familjen inbjuden.

Högsta önskan just nu?

Att de saker som jag önskar för mitt liv ska falla på plats. Ett hus på landet, mera struktur, harmoniska barn och en piggare kropp.

 

DSC_0293 (Custom)

Vad fick dig att må bra?

Min familj och mina vänner.

Vem saknade du?

Min svärfar som hastigt lämnade jordelivet i slutet av 2015, sjukt jobbigt, sorgligt och utan förvarning så kom det som en chock för hela familjen.

Vad är du mest stolt över?

Mina två helt underbara barn som på ett fantastiskt sätt har tagit sig ann ett nytt språk, en ny familj, ett nytt land och ett helt nytt liv. De är modiga, starka, finurliga och alldeles underbara.

One thought on “En årslista 2015 – 2016

Comments are closed.