Mellandagar och nästansnö

DSC_1085 (Custom)

I natt snöade det så mycket snö att världen var alldeles vit utanför fönstret när jag vaknade i morse, tyvärr övergick det där mjuka snöfallet till ett smattrande regn innan vi ens hade kommit upp ur sängen och bara sådär så blev vi snuvade på den där önskan om en vinterdag med pulkaåkning som snabbt växte sig stark i barnens hjärtan. Å vad det hade passat fint med en utomhusdag i vinterskrud i dag med pulkaåkning, varmchoklad och yllesockar i vinterkängor. Istället sitter vi inomhus och myser med film, legobygge och långfrukost. Vilket ju blir precis likabra, för vi har mängder med tillsammanstid och det är ju det viktigaste av allt, aktiviteterna är av underordnad betydelse.

Jag är ledig fram till den 4:e och mannen han är ledig ytterligare en vecka till efter det, vilket känns helt makalöst skönt och bra för både oss och barnen. Till nyår har vi hyrt en stuga mitt ute i ingenstans där vi tänkte husera i tre dagar med skogspromenader, upptäcktsfärder, kamineldning (torpet har två kaminer, lycka) och brädspel. PÅ nyårsafton kommer två fina vänner till oss dit och ska fira in det nya året med oss. Och det är precis så jag vill att det ska vara på nyårsafton, att insupa lugnet på landet UTAN raketer som skrämmer slag på vovve och barn utan istället med sprakande eld, långa middagar och med en oändlig natur utanför dörren. Ja vid det här laget så har ni väl förstått min oändliga längtan efter naturens lugn och min förståelse för att det är just det som barnen behöver för att jordas.

Så det ser jag verkligen fram emot, nyårsfirande i ett gammalt torp mitt ute i ingenstans.

Hur ska ni andra fira in det nya året?

3 thoughts on “Mellandagar och nästansnö

  1. Låter underbart! Min son vill att de bara ska vara han och jag på nyår. De viktigaste för honom är att vi tittar på raketer. Så de blir lite god mat, ett par brädspel och nån film kram och god fortsättning

  2. God fortsättning på 2015! Att vakna till snöfall låter trivsamt… vi väntar fortfarande på den där snön här nere i Skåne. Nyår, det blir nog ett lugnt nyårsfirande för mig och maken allena om inget annat oväntat dyker upp….
    Kram Christina

Comments are closed.