Julfirande

DSC_1181 (Custom)

Hur har ni det i julfirandet? Vi har haft två dagar fulla med äta, mysa, leka, umgås och allt det där andra som hör julen till. Julaftonsmorgon startade vi med att tillsammans med barnen häpnas av att jultomten hade varit här på självaste natten till julafton och lagt några väl utvalda klappar under granen. Lillebror fick ett Brio-tåg som var SÅ uppskattat och Guldklimpen fick ett stort paket med Lego som jag och hon genaste satte igång att bygga ihop med hjälp av instruktionshäftet. Så under tiden som gröten kokade på spisen så lekte vi loss och barnen hade tomtens kvarglömda tomteluvor på sig och sådär fortsatte det hela förmiddagen, med julklappslekar och grötätande. Sedan vid tretiden packade vi ihop oss för att tillsammans med barnens farmor bege oss ut till mina föräldrars gård för att äta julbord och träffa jultomten på riktigt. Jag hittade en röd julklänningssak i gardrobens som jag säkert köpte för sju år sedan och som alltid är lika perfekt att ta fram runt jul. Jag packade en korg med mat att ta med till julbordet med hemlagad rödbetssallad, råkostsallad med pestodressing, hemgjord snaps, julkorvar, mandelpepparkakor, ett Karmaljus och lite annat smått och gott.

 

DSC_1205 (Custom)

Sedan fortsatte vi julfirandet i traditionsenligt stuk och båda barnen tyckte att jultomten var SÅ spännande och gav kramar, satt i knäet och tackade så artigt för sig.

I dag ska vi åka ner till mannens släktingar i Trelleborg för att fortsätta julfirandet i samma anda. Jag ville bara titta in och önska er alla en god fortsättning och så hörs vi snart igen.

4 thoughts on “Julfirande

Comments are closed.