Monthly Archives: oktober 2015

Päron, spenat & ingefärssmoothie

DSC_0877 (Custom)DSC_0875 (Custom)Med mig hem från Mundekulla fick jag en hel drös med inspiration till små förändringar i vardagen och nyttigheter att införa i det dagliga livet. En av de sakerna är att göra gröna smoothies på gröna blad av alla de slag, då de innehåller nyttiga vitaminer, är förebyggande mot cancer & rika på fibrer. Bittre blad såsom maskrosblad är extra bra då de verkar utrensande för kroppen och renar lever och njurar. Just i dag slängde jag ner det som fanns hemma i vår högspeedmixer och det blev ju fasligt gott. Jag mixade i ett päron, tre nävar spenat, fem centimeter färsk ingefära, en skvätt havremjölk, fryst mango och en morot.

Lillebror svepte sitt glas i ett huj och jag tror minsann att den gröna smoothien har kommit in i vår vardag för att stanna. Dricker ni gröna smoothies eller drinkar och vad har ni i dem i så fall?
DSC_0895 (Custom)

En magisk helg

DSC_0700 (Custom)I helgen var jag ju iväg på en yoga och ayurvedahelg på Mundekulla-kursgård mitt i de småländska skogarna. För mig var det verkligen en helt magisk upplevelse. Dels var det ju verkligen precis i rätt tid att köra genom de småländska skogarna när träden skiftar färgen och hela resan blir som ett enda stor färgsprakande pallet och jag ville hoppa ur bilen precis vid varje gård för att fotografera hela härligheten och alla de där vackra trähusen som får mig att vilja flytta ut i skogen, elda i vedspis och fylla huset med trasmattor i bästa  Emil i Lönnebergaanda.
DSC_0702 (Custom)DSC_0704 (Custom)Sedan visade det sig bli en helg helt i min smak och precis det som min kropp och själ behövde. Harmoniska dagar utan mobiltelefoner och stunder i total tystnad varvat med meditation, yoga, föreläsningar i ayurveda och samtal i grupp allt under ledning av den inspirerande Åsa Nyström som till vardags anordnar hälsoresor till Indien, håller i Yoga på Österlen och utbildningar i ayurveda.
DSC_0720 (Custom)
DSC_0703 (Custom)Och maten ska vi bara inte prata om, vegetarisk ayurvedisk mat som smakade helt fantastiskt och som var en fröjd för ögat. Anita Zieme heter koken som är en inspiratör av måltidsupplevelser  och som använder mycket vilda växter och ogräs i sin matlagning, en så otroligt inspirerande människa som verkligen fick mig att bli så pepp på den ayurvediska matlagningen. DSC_0669 (Custom)DSC_0678 (Custom)Dagen började vi halv sju i detta lilla heliga hus som var placerat mitt i en stor hästhage och där vi startade upp dagen med meditation i skenet av tända ljus. När vi morgontrötta gick in genom dörren var det alldeles kolsvart utanför och när meditation var färdig så strilade morgonens första soltrålar in genom fönstret och det var bara att gå ut och fånga dagens goa energi.
DSC_0717 (Custom) DSC_0668 (Custom)En helg som påverkade mig på många, många sätt och som har satt igång en dominoeffekt inuti mig med tankar om hur jag kan ändra vissa saker i mitt liv till det bättre. En ny kvällsrutin är redan införd med ”Golden milk” till hela familjen på kvällen som en kvällsfösare innan sängen och med lite fotmassage för de minsta som ett sätt att samla familjen, varva ner och falla in i den stillsamma kvällslunken.

En helg att vara tacksam över med fina möten, ny kunskap och framförallt ett helt nytt inre lugn. Yogan har sannerligen kommit in i mitt liv för att stanna och till Mundekulla ska jag åka igen, ett litet paradis på vår jord som jag inte vill vara utan.

En retreathelg i antågande

DSC_0416 (Custom)I morgon blir jag upphämtad utanför jobbet av bästa Alice för att starta upp vår färd mot Mundekulla där vi ska tillbringa helgen på ett yoga och ayurvedareatreat. Ända sedan i somras när vi tillbringade ett taikappalltkompissnackdygn uppe i mina föräldrars stuga i Bohuslän har jag sett så mycket fram emot den här helgen. Dels för att jag och Alice får tillbringa två hela dagar tillsammans och snacka ikapp oss om livet men oxå, såklart, för att få nya verktyg till det där som jag strävar efter så mycket, att komma i balans och hitta en djupare närvaro i livet. Dessutom kommer ayurvedan att vävas in under helgen och den kunskapen är jag som alltid väldigt mottaglig för.

En riktig lyxhelg för mig med andra ord. Så vi hörs igen efter helgen, förhoppningsvis lite mer berikad på livets visdom.