Category Archives: Att fånga drömmar

Utanför comfortzonen

Jag vet inte hur det är för er men jag tycker att det är skitjobbigt att gå utanför min comfortzone. För det får mig att känna mig väldigt osäker och otrygg. Precis som det alltid är när man inte har trygghetens täcke som ett skyddande pansar närmst huden. Ändå så har jag det som min ledstjärna att ständigt vandra utanför den där trygghetsbubblan.Galet tycker jag själv ibland och framförallt jobbigt. Men samtidigt så utvecklande. Hur ska man annars kunna hitta sina talanger, sina gränser och dolda drömmar som man inte ens själv visste att man hade?

För mig har det framförallt handlat om att våga ta plats, stå på scen, spela teater, höras och synas mer än vad som är bekvämt för mig. Ni vet mycket av den där grunden läggs tidigt i ens liv och för mig handlade grundskolan mest om att inte ha några vänner, att ständigt bli vald sist in ett ett lag på gymnastiken, att ständigt stå utanför och om den där osäkerheten som slår rot i en. Den där lilla nioåriga flickan inuti som helst av allt vill gömma sig och inte synas, hon drar alltid hårt i mig när jag pratar högt och andra ska lyssna.

Att stå på scen, spela teater eller prata inför en massa människor var länge min allra största skräck. Men istället för att förlamas av det och låta mina demoner styra så valde jag att möta mina rädslor och gå så långt utanför den där comfortzonen att den snart är en liten prick i fjärran. Eller rättare sagt så har ju min trygghetszon växt och blivit större alltmer jag har utmanat dess gränser. För vi har ju alla olika storlekar på våra trygghetsbubblor och ju tryggare vår omvärld är, desto större tenderar vår bubbla att vara. Men som sagt ju mer man utmanar sina gränser ju mer saker blir man så småningom bekväm med att göra.

Sedan tror jag ju på att våga fånga sina drömmar, vilket ju går lite hand i hand med den där comfortzonen. De allra flesta drömmar handlar om att bryta upp från det invanda, kanske flytta, kanske starta eget, lämna en fast inkomst och ett tryggt jobb eller kanske handlar den om att ta mer plats. I vilket fall som helst så handlar det om att lämna trygghetens varma famn och våga hoppa. Jag tror att det är först i hoppet som magin sker, som fallskärmen vecklar ut sig och som du faktiskt lär dig att flyga.

Aldrig innan. Du vet aldrig innan vad som väntar dig.

Men en sak är säker och det är att rätt tidpunkt aldrig infinner sig. Det går inte att gå och vänta på mer tur, mer pengar, mer tid… det är lixom bara att kasta sig utanför trygghetens runda cirkel och ut till adrenalinkickarnas okända värld. Dit där du blir modigare, där du växer och kanske hittar ännu oupptäckta talanger.

Nu undrar jag lite nyfiket vad som är dina drömmar? Vilka drömmar har du förverkligat och vilka har du kvar? Lever du din dröm? Å vad jag tycker det här ämnet är spännande…