Category Archives: Okategoriserade

Att ångra sig och sedan ångra sig igen

Hej på er!

Två månader har gått sedan jag valde att lägga ner bloggen och jag har kommit fram till att det både var en fantastiskt bra idé men samtidigt även en extremt dålig sådan.

Jag ska förklara varför.

Sedan jag blev mamma och fick gåvan av två fantastiska små busfrö så har jag haft extremt lite tid till att blogga, vilket faktiskt har stressat mig en hel del men känslan i mig att jag kanske blottar deras liv för mycket genom bloggen har även den gnagt i mig. För det har på alla sätt och vis varit en så extremt jobbig resa att jag lixom har tappat bort mig själv lite på vägen. Man gör ju lätt det när livet skakar så mycket att marken försvinner under ens fötter och istället för att vandra på den där jämna välbekanta stigen så får man hoppa från sten till sten ett litet tag. Så jag har velat stänga om oss, om vår familj och bara släppa in de där allra närmsta. Så det var helt enkelt det jag ville göra, stänga min och deras sfär för allmän beskådan. Det var därför jag har dolt alla gamla inlägg, för jag vill inte att deras historia ska finnas tillgänglig för alla och envar längre. För min historia har ju även blivit deras och den är jag mer och mer mån om att skydda.

Men jag har även känt mig allmänt stressad över att presterad bra blogginlägg med hög kvalité. Jag läser många bloggar som inspirerar mig och jag skulle väl säga att deras gemensamma nämnare är snygga foton och intressanta, välskrivna texter. Ni vet drivna människor med en passion och en gnista. Jag är lite likadan själv, när jag gör något så vill jag att det ska vara bra, av hög kvalité, så jag har otroligt svårt för att bara blogga. Jag har satt större press på mig själv när det gäller välgenomtänkta, snygga fotografier och därför blev bloggen en börda för mig. Visst är det knäppt, när många av de människorna som jag jämför mig med på ett eller annat sätt tjänar en del pengar via sina bloggar och på så vis har en helt annan tid och möjlighet att blogga, skriva och fotografera. Så därför valde jag att lägga ner, för att det stressade mig och för att jag vill värna om min privata sfär.

Men, som jag saknar att blogga. Jag saknar orden, fotograferandet, er bloggläsare och hela processen från tanke till inlägg. Jag trodde att Instagram skulle kunna vara ett litet lagom alternativ till bloggen men ack vad jag tycker att Insta är tråkigt om jag jämför. Inte riktigt min tekopp om jag säger så.

Så vet ni, jag är tillbaka.

Galet men sant. Och så undrar jag om man ens kan göra så, lägga ner bloggen för att sedan komma tillbaka. Vad är det för bloggetik kan man ju undra?

Mina gamla inlägg kommer fortsätta att vara dolda. Så jag startar helt enkelt om helt från början.

Välkomna till min alldeles nygamla blogg.