Semester

Det har varit tyst här inne ett tag och det beror till största delen på att jag har fullt upp med att leva. Men även att jag de sista veckorna har känt ett motstånd till att blogga, orden är tröga och jag känner ett stort behov av att hålla min sfär stängd. Allt har varit så omvälvande det sista året, det har hänt så mycket i mitt liv och inuti mig själv att jag behöver landa ordentligt och stänga av från alla sociala medier ett tag. Jag tar helt enkelt semester från alla sociala medier under sommaren och hoppas vara tillbaka i Augusti igen. Utvilad, brunbränd och med mer kraft och energi i mina ord.

Nu ska jag fokusera på att lyssna till min inre röst, stänga av alla flöden och hitta min nya plats här i livet. Hoppas att ni alla får en riktigt magisk sommar på alla sätt och vis.

Och för er som är intresserade av att köpa Karmaljus så kommer jag fortsätta att lägga upp fler ljus i den takt de tillverkas, ni hittar dem under fliken karmaljusshop

Lite i hatten

DSC_1068 (Custom)

Natten som gick drömde jag mardrömmar om husvisningar, skenande budgivningar och raserade drömmar om knarriga trägolv i gula gamla trähus. De där drömmarna jagade mig precis hela natten, så när jag i morse tittade mig spegeln mötte mig blicken av en trött småbarnsmamma med ovårdat hår samtidigt som jag insåg att jag skulle vara på sjukhuset med lillebror en halvtimme senare. Ingen tid till dusch eller någon mer avancerad uppfräschning. Den bästa lösningen alla gånger är då hatt, plingande örgängen, en tofs på sne och en färgglad sjal att vira några varv runt halsen denna alldeles för kalla junidag. Och genast så kändes livet lite enklare och jag lite piggare i sinnet.

Tyvärr visade sig de där mardrömmarna vara besannade när telefonen började att plinga i morse och det ena budet efter det andra gick om varandra i en budgivning med fem budgivare så höjdes priset på ett kick med sexhundratusen och vi fick ganska snabbt se oss besegrade. Känns skittråkigt, då det verkligen var ett riktigt drömhus men istället för att deppa ihop så drog jag iväg till Halmstads största tapet och målaraffärer och planerar ny färg i barnens rum, uppfräschning av golven och ny matta i vardagsrummet.

Så det blir nog bra ändå, även om drömmen om ett gult trähus från tjugotalet någonstans på landet mellan skogen och havet lever sig kvar starkare än någonsin. och jag vet att det kommer när tiden är mogen. Bra så…

Amplar och gula trähus

DSC_1064 (Custom)

Just nu tycker jag att dagarna flyter in i varandra som ett stilla porlande vatten och äntligen känner jag mig sådär harmonisk och tillfreds som jag inte har varit på mycket länge. Jag pysslar omkring medan barnen sitter i soffan och leker lekar, hänger upp amplar som jag spontanbeställde från fintochfult någon av de där sista långsamma dagarna i Tjeckien då jag bara längtade hem till vårt hemma. Sedan dess har de legat ouppackade i den där bruna kartongen och väntat på att min kraft skulle återvända och med den inspirationen och kreativiteten. Nu äntligen har två av tre kommit upp på sina nya platser och bidrar med lite mer grönska till vardagsrummet.

Och så har jag kärat ner mig totalt i ett gult hus från 20-talet som ligger sådär perfekt mellan skogen och havet. Med en lummig trädgård, ett gammalt stall och knarrande trägolv och jag hoppas så att jag nästan går i bitar att det på något sätt kan bli vårt. Vi är ganska så barskrapta efter två kostsamma adoptioner men trots det så är våra husdrömmar intakta och jag hoppas någonstans att dröm och verklighet kan pusslas ihop på något magiskt sätt.

Alkemi och affirmation, det är det jag sätter mitt hopp till just nu.

DSC_1066 (Custom)

DSC_1053 (Custom)

En morsdag

DSC_1027 (Custom)

Redan för två dagar sedan kom mannen och Guldklimpen hem med denna helt magiska bukett med röda rosor till mig. Jag älskar blombuketter och passar gärna på att plocka hem blommor så ofta som möjligt nu när den svenska naturen har så mycket att erbjuda. Men en gigantisk blombukett tvådagar före morsdag överlämnade av två sexårshänder smäller högre än allt annat här i världen.

Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att jag är mamma till två energispridande mirakel och vissa dagar är jag fortfarande tvungen att nypa mig i armen för att inse att drömmar faktiskt kan bli verklighet. Att de är här på riktigt och för att stanna, för alltid. Att vara mamma är SÅ mycket svårare, häftigare, underbarare och på alla sätt mer fantastiskt än vad jag någonsin kunde ana att det skulle vara. Och för några dagar sedan så tackade jag min egen mamma för att hon faktiskt stod ut med mig under de där mest energikrävande åren, när min röst lärde sig att göra sig hörd, när gränser skulle testas och regler tummas på. För nu vet jag hur mycket energi, kärlek och tålamod det verkligen krävs för att navigera de där små liven på rätt väg här i livet. Så jag är mina föräldrar evigt tacksamma för de ramar, rötter, vingar och sunt förnuft som de har gett till mig under min uppväxt och jag kan bara hoppas att jag lyckas ingjuta precis samma mod, kärlek och trygghet i mina små barn, så som de har gjort i mig.

Så i dag har vi firat alla mammor i vår familj ute på släktgården med att sätta i oss lite grillat, sparris, svenska jordgubbar och annat gott. Jag tog med mig några Karmaljus, bror köpte blommor och sedan satt vi där ute i den begynnande värmen och pratade bort några timmar om livets väsentligheter.

 

 

Att ha en vinnare

By Lef Design Watercolor Blobs Teal and Aqua color 4 5 copy (Custom)

Då var vinnaren till dragleksaken från Lovelly dragen och det blev ingen mindre än Maria ”från östkusten” som vann. Stort Grattis till dig Maria, du har mail. Väldigt roligt att ni var så många som var med och tävlade. Och så ber jag om ursäkt för att vinnaren presenterades en dag för sent, livet kom lixom emellan under gårdagen, hoppas att ni har överseende med det.

Fortsatt härlig morsdag till er alla där ute!

Nya Karmaljus, bondens marknad och sista dagen att tävla

DSC_0275 copy copy (Custom)

Jag blev helt överväldigad över att ljusen sålde slut så snabbt i går, överväldigas och väldigt glad. Så roligt att ni tycker om ljusen, tack. Så framåt kvällen när barnen och mannen somnat och jag full av energi pysslade omkring här hemma, så passade jag på att göra några stycken ljus till. Så nu ligger det uppe fem stycken till salu under fliken shop. Två stycken doftfria den här gången för er som är känsliga för dofter eller bara vill ha ett helt rent ljus att njuta av där hemma, helt utan tillsatser och tillverkad av 100% sojavax samt en veke i bomull och vax. Samt ett ljus med lavendeldoft och två nya med doft av vitt te och ingefära.

Och så vill jag passa på att påminna er om tävlingen med en underbar liten ekologisk dragleksak från Lovelly i potten. Den går ut klockan 20.00 i kväll så passa på att vara med här.

Vid två tillfällen den sista veckan har jag fått meddelande om att det har varit problem att kommentera här på bloggen, jag har ändrat en del inställningar och uppdaterat vissa tillägg, så nu verkar det som att allt ska fungera igen. Skulle det vara så att just du har svårt för att kommentera så får du gärna maila mig och berätta det. Framförallt så är det ju väldigt viktigt att alla som vill vara med och tävla kan det. Så klart. Jag ber verkligen om ursäkt för det där krånglet.

Sedan kommer jag och min kära syster befinna oss på bondens marknad här i Halmstad i morgon för att kränga sparris. Så är ni sparrissugna och befinner er i närheten av Halmstad så är ni varmt välkomna att komma fram och säga hej. Jag försökte även få tillstånd att sälja mina Karmaljus där, men tyvärr så är det hårda regler med vad som får säljas och inte. Väldigt försåtligt och bra, men det hade verkligen varit roligt att få sälja ljusen själv på en marknad i stan. Det får bli en annan gång det. Jag har ju ändå en liten cybermarknad här, som jag är så glad över.

Äntligen lite karmaljus

DSC_0960 (Custom)

Jag har börjar landa nu i allt nytt, i att vara tvåbarnsförälder med allt vad det innebär och den där tydliga adoptionsbaksmällan som jag har upplevt vid båda våra adoptioner har börjat att lägga sig. Jag har helt enkelt landat och acklimatiserat mig och det tydligaste sättet det visar sig på hos mig är att jag vill skapa. Från att min kropp och själ har ekat tom och varit torr som ökensand så har nu äntligen de där små fröna av kreativitet börjat att gro. Mitt huvud svämmar faktiskt över av saker som jag vill göra just nu och jag har lite svårt att nysta ordning på den där röran av projekt som mitt inre har skapat åt mig. Det är verkligen ett trevligt och oerhört välkommet sorl av allehanda kreativa sysslor där i huvudet.

I dag kände jag för första gången på ett helt år att jag verkligen ville tillverka lite Karmaljus, så då gjorde jag det och å så kul det var att få plocka fram de där underbara små skålarna och fylla dem med lite flytande väldoft igen.

Så snart, kommer det upp ett litet, litet gäng med sojavaxljus gjorda med kärlek till försäljning här på bloggen under fliken shop och det är först till kvarn som gäller. Sex sojavaxljus blev det, tre i doften sockerdricka och tre i doften vitt te/ingefära.

Tävling med djurtåg från Lovelly i potten

DSC_0571 (Custom)

DSC_0684 (Custom)

DSC_0599 (Custom)

Nu har jag än en gång glädjen att få presentera en härlig tävling i samarbete med Lovelly. Denna gången har ni möjlighet att vara med och tävla om en underbar dragleksak i form av ett djurtåg ifrån Plantoys. Själva djurtåget består av tre racerbilar med en katt, en råtta och en hund i, dessa går att ta av och dra var och en för sig eller som på bilderna så kan man dra alla tre efter varandra. Bilarna är även numrerade med A,B och C, vilket min dotter tyckte var mycket spännande och ville ha A.et längst bak där hon tyckte att alfabetet började.

Tåget är tillverkat i planwood och gummiträ som inte längre går att använda för utvinning av gummi. Produkten är helt ekologisk och giftfri, såklart. Rekommenderad ålder är från 12 månader. Här hemma leker båda barnen (dottern 6 år och sonen 2,5) med denna dragleksak och den är så populär så att den mellan varven får vila ett tag uppe på linneskåpet när båda barnen vill dra lika mycket.

För att ha möjlighet att vinna denna naturliga leksak ifrån Lovelly, gör som följer:

1) Skriv i en kommentar till detta inlägg och svara på frågan: vad heter Plantoys egenpatenterade material som de tillverkar sina leksaker i? (svaret finns här på produktbeskrivning).

2) Vill du ha extra stor chans att vinna så tipsa om tävlingen i ett inlägg på din blogg, dela inlägget på fb eller instagram, detta ger dig två lotter istället för en, skriv detta i din kommentar isf.

Tävlingen pågår t.o.m Fredag 29/5 kl. 20.00 och vinnaren meddelas här på bloggen på Lördagen.

Inlägget är i samarbete med Lovelly.

Lovelly drag

Mellan hägg och syren

DSC_0858 (Custom)

Precis den här allra mest njutbara delen av försommaren när allt det där underbara fortfarande ligger framför oss, så känns det alltid som att tiden springer ifrån mig. Jag vill lixom trycka på stoppknappen och insupa precis varje litet andetag som naturen tar, hinna plocka in flera buketter med hägg innan syrenens tid tar vid. Även om våren i år har varit både kall och blåsig så har ju även det sin fördel och just det är ju att vårens kliv går lite långsammare än vad de kan göra när sommarvärmen anländer alltför snabbt och våren bara exploderar bort.

Tänk att kyla och blåst kan ha sina fördelar trots allt.

gray teepee copy (Small)

Granskottssirap

DSC_0916 (Custom)

DSC_0886 (Custom)

Jag har blivit mer och mer intresserad av att ta till vara på och använda ingredienser från skogens skafferi i min matlagning. Det finns ju så mycket gratis nyttigheter därute som bara väntas på att återupptäckas, sådant som användes i fornstora dagar och som återigen börjar att bli intressant. På bloggen grönaskafferiet hittade jag ett recept på granskottssirap som jag tyckte lät intressant och genast ville prova. Så i går när jag och Whilma tog en långpromenad i skogen så passade jag på att fylla botten på en pappåse med granskott.

Allt som behövs är:

2 dl granskott
2 dl ekologiskt rörsocker
ev. 2 dl vatten

Sedan tog jag en lagom stor glasburk, varvade sockret och de sköljda granskotten i olika lager. Flaskan skall sedan ställas i ett solvarmt fönster och skakas om en gång om dagen varje dag under en månads tid. Efter en månad skall sockret ha smällt samman med granskotten och bildat en sirap som sedan bara kan silas och användas som tillbehör till glass, pannkakor eller kanske en fruktsallad. Är man otålig så kan man efter 1-2 veckor koka granskottssockerröran med 2 dl vatten i 15-20 minuter, när vätskan sedan börjar att tjockna så är den färdig och kan silas av.

Jag har som sagt aldrig provat detta tidigare, utan följer framgooglade recept och återkommer om sisådär en månad eller kanske tidigare om så om jag blir väldigt otålig, för att berätta hur resultatet blev.

Granskott innehåller eteriska oljor, mineraler, karoten och vitamin C. Det finns speciellt mycket vitamin C och mineraler i de unga skotten. Tänk på att det inte ingår i allemansrätten att plocka granskott utan du måste fråga markägaren om lov först och toppskotten skall aldrig plockas. Här kan du läsa mer.

Är det någon av er som har provat att göra egen granskottssirap tidigare?

DSC_0904 (Custom)

antlers copy (Small)

Bäst just nu

smycken copy

Miemilesmarknad på Instagram, kan lixom inte få nog av alla de vackra, egentillverkade smycken som hon säljer. Jag har redan köpt på mig två örhängen och två halsband och kommer med allra största säkerhet att köpa fler. Jag älskar nämligen precis den här typen av smycken gjorda av kristaller, månar, renskinn och annat som utstrålar kreativitet och är gjorda till stor del i naturligt material. Dessutom så tror jag på småskalligt hantverk istället för fabrikproducerade produkter i gigantiska mängder som alla och envar bär och som inte på något vis tar hänsyn till jordens resurser. Jag tror minsann att hantverk är det nya svarta och väljer att handla på mig en liten unik samling med smycken som känns personliga att vårda och använda genom livet.

DSC_0260 (Custom)

Att vi får ägg i mängder av mina föräldrar som har ett gäng hönor på sin gård och som de inte hinner använda i den takt som hönorna värper. Lyxigt och alldeles underbart att fylla äggkorgen med smutsiga ägg i olika vita och bruna nyanser att hänga framme till allmän beskådning.

DSC_0672 (Custom)

Att barnen har börjat att leka så bra med varandra. Även om dammtussarna flyger och mitt förstånd ibland är på upphällningen av höga skrik och spring i alla rum, så leker de med varandra precis som att de aldrig har gjort något annat.

grönjordnöt

Allt grönt som växer upp ur jorden nu, såsom persiljan som jag planterade förra året och som nu håller på att växa sig stark därute i grönsakslandet. Och så mannens hemgjorda jordnötssmör som han har tillverkat i sin nya högspeedmixer och som är det absolut godaste jordnötssmör jag någonsin har ätit. Just nu är det favoritmellanmålet, knäckebröd, jordnötssmör och banan, löjligt gott faktiskt.

arrow with feathers copy (Small)

En Lördagsförmiddag

Untitled-1 copy

DSC_0773 (Custom)

Untitled-2 copy

Långhelg och vi har varit ute i skogen precis varje dag de sista dagarna. Alla i familjen älskar det, Whilma såklart för att hon får springa fritt och nosa precis vart hon vill, jag och mannen för att vi båda älskar att komma ut i skogen för att få i oss frisk luft och njuta av lugnet och så barnen då, som även de får rasta sina energifyllda kroppar och jordas av skogens lugn. Dessutom så är ju naturen så sagolikt vacker just nu med alla nyutspruckna löv, blommor överallt och hela skogen andas av hopp och ny energi. Vi plockar alltid med oss lite fika och just i dag blev det enbart vatten i den nya sportflaskan som jag tycker är så snygg och en varsin banan.

Efter promenaden så passade vi på att slinka inom Lynga lax för att handla varmrökt lax och sedan till gårdsbutiken för att plocka åt oss lite sparris och färskpotatis till lunch. SÅ himla gott.

Så nu är jag fulltankad med ny energi och ska snart ta tag i det där grönsakslandet för att plantera mängder med örter. Vad hittar ni på denna Lördag?

DSC_0806 (Custom)

Och glöm nu inte att vara med och tävla om den helt naturliga deon från Nea of Sweden som slutar i dag klockan 20.00. Tävlingen hittar ni här.

peach feather 1 copy (Small)

En trädgårdsdag

DSC_0740 (Custom)

Alltså vädret vi hade i går, helt gudabenådat skönt med sol precis hela dagen och snälla vindpustar. För oss var det första dagen som vi verkligen spenderade i trädgården. Jag och Guldklimpen grävde fram trädgårdslandet under Lillebrors middagsvila eller ska jag vara helt ärlig så grävde jag och hon studerade sniglar och maskar. Men ändå, vi var tillsammans där ute bland jord och småkryp. Sedan köpte jag hem lite örter att plantera på altanen och en stor jordgubbsplanta i en hängampel. Och så plockade vi fram en del trädgårdsleksaker som bilar, spadar och dragleksaker att ha där ute när vädret är sommarvarmt och barnen kan springa barfota mest hela dagarna.

Sedan spontabjöd vi hem några vänner på kvällsmat och de kom hit med sina två barn vid fyratiden och stannade tills åtta då Lillebror var vimmelkantig av trötthet och i stort behov av en skön säng. Första officiella besöket av vänner med barn sedan vi kom hem för ganska exakt sex veckor sedan. Vi har väntat ut rätt tillfälle när världen runt oss har lugnat ner sig lite och barnen börjar kännas trygga och stabila. I går infann det sig då äntligen och det gick SÅ himla bra. Vi är äntligen utsläppta ur vår egentillverkade karantän och kan så sakteliga börja att bjuda in världen till oss igen.

Ett stort glädjeskutt för det framsteget!

crossed arrows copy (Small)

Tävling i samarbete med Nea of Sweden

DSC_0708 (Custom)

DSC_0705 (Custom)

Efter att jag skrev om Nea Of Swedens underbara tvålar för några veckor sedan, så kom jag i kontakt med företaget och efter det så har vi startat upp ett litet samarbete med utlottningar här på bloggen. Jag själv älskar ju när jag kan delta i tävlingar på andra bloggar så jag hoppas att ni gillar det precis lika mycket som jag, för det kommer fler framöver.

Nea of Sweden är ett företag som säljer svensk ekologisk hudvår, tvålar, shampokakor, massageoljor, krämer och veganvänliga produkter. Deras filosofi är Less is better.

Produkten jag lottar ut är en Deo Cream som är 100%naturlig och innehåller bland annat sheasmör som gör huden mjuk och smidig, kokossmör som lugnar och skyddar, jojobaolija som är bra för känslig hud och i viss mån bakteriedödande, bikarbonat som neutraliserar svetten m.m (mer om innehåll läs här. Deon som jag lottar ut samt själv har provat är Patchouli-Peppermint som har en fräsch lukt och är väldigt effektiv och dryg. Jag har enbart använt en liten klick, som jag har tagit på fingret och masserat in i armhålan. Räcker hela dagen, luktar gott och är framförallt helt naturlig. Dessutom så älskar jag att ta bort alla plastiga produkter ifrån min låda i badrummet och istället byta ut dem mot små vackra glasburkar med ett helt naturligt innehåll istället för en plasthylsa full med kemikalier.

För att ha möjlighet att vinna denna naturliga deo cream, gör som följer:

1) Skriv i en kommentar till detta inlägg och svara på frågan hur många olika utföranden/dofter finns deon i? (svaret finns här).

2) Vill du ha extra stor chans att vinna så tipsa om tävlingen i ett inlägg på din blogg, dela inlägget på fb eller instagram, detta ger dig två lotter istället för en, skriv detta i din kommentar isf.

Tävlingen pågår t.o.m Lördagen 16/5 kl. 20.00 och vinnaren meddelas här på bloggen på Söndagen.

gray feather 1 copy (Small)

Sparrissoppa

DSC_0550 (Custom)

Jag har ju världens lyxigaste tillgång till sparris, det är i princip bara till att åka ut till mina föräldrars gård och plocka där ute i det sprängfyllda landet. Så i år tänkte jag verkligen utnyttja den möjligheten och äta sparris så många av veckans dagar som möjligt. I förgår gjorde vi sparrissoppa med Morbergs recept som grund, en soppa som jag har gjort många gånger förr och som verkligen aldrig gör mig besviken. Jag byter ut en del ingredienser och använder såsom följer: 500 g sparris, 3 schalottenlökar, 5 dl havregrädde, 2 st grönsaksbuljonger samt 5 dl vatten, 1 dl vitt vin, salt och peppar efter tycke och smak.

Gott så det är inte klokt och något jag kommer att tillaga här hemma en gång i veckan under sparrissäsongen.

Men för allt i världen, passa på att välja svensk närodlad ekologisk sparris såhär mitt i säsong. Bor ni i Halmstad med omnejd så hittar ni färsk sparris varje dag i mina föräldrars gårdsbutik samt snart i stadens ekologiska butik.

dreamcatcher copy (Small)

En helg i kärlekens tecken och att visa tärnbuketten

DSC_0541 (Custom)

Jisses, hux flux har en vecka sprungit förbi utan jag har reflekterat över att jag inte har tittat in här. Min bästa vän Alice gifte sig nämligen i Lördags och jag hade den stora äran att få vara brudtärna och då är det ju en hel del fixande och trixande innan för att allt ska klaffa. Tyvärr har jag inte en endaste bild på mig själv i rosa spetsig brudtärningsklänning att visa er men tärnbuketten den har ni på bild här. Det är min kära syster som är utbildad florist som gjorde alla blomsterarrangemang till den stora dagen, hon fixade blommor till kyrkan, till festen, brudbukett och tärnbuketter och alltihopa blev fantastiskt vackert och sådär grönrosaromantiskt som precis hela helgen var.

Och som alltid efter betydelsefulla dagar så krävs det lite tid av lugn och stillhet för att smälta alla de där intrycken och låta själen komma ikapp kroppen igen.

Men nu så, nu är jag på banan igen och har snart en härlig tävling men en ny samarbetspartner att presentera.

Pusselbitar

DSC_0293 (Custom)I dag börjar Guldklimpen sin inskolning i den fem/sex-årsgrupp som till hösten skall bli hennes förskoleklass. Det är ju ett otroligt stort steg både för hennes och för oss samtidigt som jag verkligen märker så väl att hon behöver det där nu, egna kompisar och ett eget sammanhang utanför vår lilla familjebubbla. Jag har en go känsla i magen som säger att all den där kärleksboosten som vi har försökt att omge henne med det senaste året, har gjort att anknytningen till både mig och mannen har fungerat precis så bra som den nu kan göra för en sexåring med bara ett års familjeerfarenhet. Den är skör men ändå stark, om ni förstår vad jag menar? Vi försöker på alla sätt att få henne att förstå att vi är hennes ankare och trygga hamn som hon alltid kan återvända till när havet börjar att storma.

Och nu när hon är på förskolan med sin pappa så har jag och Lillebror lite av den där dyrbara egentiden som inte infaller så ofta. När jag har möjlighet att ge honom min totala uppmärksamhet och upptäcka nya små finurligheter hos den där älskade lilla minimänniskan.  Han pratar så mycket och fort på sitt egna lilla bebisspråk och ibland kan jag bara inte låta bli att skratta. För han ser så allvarlig ut och pratar långa osammanhängande haranger och har nog fasligt mycket vettigt att säga. Det ser man i hans kloka små tvåårsögon att det är en liten pojke med mycket egen vilja, förstånd och kloka tankar.

Det är minsann ett mirakel att de där båda envisa, charmiga och bedårande små barnen hittade hit till slut ändå. Samtidigt som jag nu förstår hur självklart det är att just de skulle hitta hit, att vi faktiskt har valt varandra någon gång för länge sedan och att jag djupt inom mig har vetat det hela tiden men av någon konstigt anledningen glömt bort. Precis som att inträdet till jordelivet ger oss minnesförlust och sedan måste vi ägna detta liv åt att hitta tillbaka till all den där kunskapen igen. För när mina viktiga pusselbitar i livet faller på plats så är det som att livet slutar att skava, att allt blir precis som det ska vara och har varit ämnat att bli för alltid.

arrow 3 copy (Small)

Att reka sparrislandet

DSC_0251 (Custom)Jorrå, jag och Guldklimpen begav oss minsann ut till mina föräldrars gård vid tio-tiden i dag och kom dit alldeles lagom till andrafrukost med ägg, sill, kaffe och mackor. Mumsigt minsann och stabila frukostar smakar ju alltid lite extra ute på landet tycker jag. Vi fick inte bara ägg i magen utan oxå med oss ett helt dussin hem av deras brunfärgade ägg värpta av hönorna på gården, här snackar vi närproducerat.

Med en stor äggpåse i ena handen och Guldlimpen i andra så begav vi oss sedan ut i det stora sparrislandet för att reka hur långt de där rackarns primörerna har kommit. Vi börjar minsann bli väldigt sugna på att plocka med oss lite sparris hem och just i dag var faktiskt allra första dagen som de plockade några buntar för att säljas i deras gårdsbutik. Och ja, ni ser ju själva, om några dagar så kommer sparrisförsäljningen att dra igång på riktigt och sedan har vi sex veckor framför oss att frossa i dessa fantastiskt goda grönsaker. Förutom att de säljs på mina föräldrars gård så kommer förmodligen jag och syster att sälja sparris på bondens marknad om några veckor.

Vi fick inte med oss några hem denna gång men i mitten på nästa vecka så ska jag minsann ut igen och plocka med mig en bunte hem för att sedan smörsteka i stekjärnet och ösa på en näve parmesanost över.

Alltså hur gott?

gray teepee copy (Small)