Kommentarsproblem

Kära ni, jag har förstått att det har varit svårt att kommentera här på bloggen de senaste månaderna. Jag har fått ett flertal mail av er fina som har uppmärksammat mig på problemet om och om igen. Och jag har ändrat inställningar, tagit mannen till hjälp och googlat efter lösningar på problemet ett flertal gånger, sedan har jag trott att det har löst sig men problemet har kvarstått.

Nu tror jag dock att problemet äntligen ska vara löst *hoppas*. Så, skicka gärna ett litet hej så att jag vet att det funkar och gör det inte det så uppskattar jag innerligt ett litet problemetkvarstårmail till:mintekopp@mintekopp.se

Jag önskar er den bästa av Lördagskvällar

Categories: Livet helt enkelt | 10 Comments

Numera mustaschprydd

DSC_0276 copy (Custom)

Ibland kan jag hitta sådana där vackra små saker som jag bara faller för på en gång. Som denna mjuka sjal med små mustascher i olika former. Den vill jag vira runt halsen, dra på mig en basker och en prickig klänning och sätta mig på flyget till Paris och möta våren där med mannen i mitt liv. Äta för många crêpes, dricka rosévin på uteserveringar i Montmarte och sitta på små restauranger, äta franskt och prata om livet tills dagen övergår till natt.

Jamen som sagt, vårlängtan, hur stor?

Sjal StyleLevel

Categories: Gardroben | 2 Comments

Vatate och sommarlängtan

I dag känner jag mig blek och frusen. Jag längtar till sol, värme och milslånga sandstränder, där vågorna slår mot strandkanten och solen står högt på himlen. Där den där mjuka varma vinden gör kroppen behagligt mjuk, när ansiktet målas av fräknar och saltvattnet och solstrålarna får hårstråna att blekna.

Sand mellan tårna och solsmekt hud.

Jag är en typisk Vata person som blir stel och frusen i kroppen av vind och kyla. Så för att balansera den där splittrade, förvirrade vatapersonligheten så dricker jag rykande varmt Vatate och bäddar in kroppen i stickat. Och faktiskt så är ju snart de där värsta kalla, blåsiga månaderna över och våren kommer på besök igen.

Som jag längtar…och fler med mig antar jag.

vata (Custom)

(för att testa vilken personlighetstyp du är enligt ayurveda klicka här vetja) marockansk mugg Casa Marrakech

Categories: Livet helt enkelt | 4 Comments

Tisdagsbubbel

DSC_0265 - Kopia copy (Custom) copy

I dag får ni 10% rabatt på Karmaljus med färgen Jade och doften sockerdricksbubbel med koden TISDAGSBUBBEL.

Välkomna in på lite shopping i The Store!

Categories: Mitt företag:Karmaljus.se | Leave a comment

Vårstädning

Det behövde vårstädas lite här på bloggen. Som ett avstamp mot nya mål och nya seglatser. Med mer fokus på företagandet och lite mindre på adoptionen och dess segdragna kamp. Självklart kommer jag att fortsätta skriva om adoptionen men bara inte just nu. Istället vill jag fokusera på företagandet, skapande och på livstankarna. När det gäller adoptionen så kommer jag att berätta mer, framöver, när stormen har lagt sig.

Och så har jag hittat tillbaka till bilderna igen. Till önskan om att redigera, fotografera och skapa. Jag har börjar göra mig en plan, ett mål som innefattar allt det där. En strävan efter att lära mig mer, utforska området vidare.

Vi får se vilken resa den tar mig på.

Välkomna i alla fall, till min nygamla blogg.

- Kärlek till er alla-

Categories: Livet helt enkelt | Leave a comment

Som i ett skruvstäd

vitskål (Custom) copy

DSC_0293 copy (Custom) (2)

Jag vaknar i dag med en huvudvärk som är som ett skruvstäd kring pannbenet, som ett tecken på för mycket spänningar, för mycket sådant som jag inte kan rå på. Sådant som skapar frustration och maktlöshet. Saker som går för långsamt. Saker som inte riktigt går vår väg. Och människor som korsar min väg som är på fel stigar och påväg mot fel mål. Som har fel riktning på sin kompass och tappat bort sin inre karta. Jag brukar slåss mot dessa väderkvarnar men energin är just nu knaper och behöver sparas till sådant som är viktigt, sådant som betyder något i längden. Inte till sådant som jag kan säga, vad gör det om hundra år. Jag försöker tänka att de korsar min väg av en anledning, att de är utsända för att testa mitt tålamod.

Och det hjälper.

Livet är så sakta på väg att ta en ny riktning. Vinden som smeker min kind börjar bli ljummen igen och jag rustar mitt skepp inför nya seglatser.

- Fotografier: min tekopp, dikt: Tomas Andersson Wij

Categories: Livet helt enkelt | 1 Comment

Washitejp, citat och karmaljus

DSC_0215 (Custom)

DSC_0220 copy (Custom)

Denna söndag sitter jag uppkrupen vid köksbordet med akvarellfärger och blyertspennor framför mig. Kreativiteten sjuder där under ytan och den där gamla kärleken till orden, citaten och blyertsteckningar som har legat gömd under många år nu, har börjar göra sig påmind. I tidiga tonår kunde jag ägna dagar åt att sitta instängd i mitt rosa rum och fylla tomma ark med djurmotiv. Tigrar, zebror och elefanter. Inte för att jag har någon begåvning att tala om, utan för att det där som fanns där under den fnittriga tonårsytan var tvunget att komma ut på något vis. Och detta var det bästa jag visste. Rita och fylla de där vita arken med ord.

Det eller att fylla näsborren med hästlukt och frusna händer i den där varma mjuka pälsen. Drunkna i de där stora kloka ögonen som alla mina hästar har haft. De där brunsbottnarna av vishet.

Och så tillverkar jag ljus på löpande band. Under veckan har flera butiker hört av sig, visat intresse av att ta in mina Karmaljus i sitt sortiment. Och det gör mig glad, lycklig, sprallig och samtidigt förundrad över att de vill köpa in något som jag har skapat. Det är så häftigt det där. Samtidigt som jag har svårt för att hitta balansen. Balansen mellan mitt 100% jobb och mitt företag. Men det ger väll sig det där så småningom.

Jag följer min inre röst och så får vi se vart den leder mig.

Och så funderar jag på att ta in annat i Karmaljusshopen. Sådant som andra har skapat. Som är vackert, användbart eller bara magiskt på sitt eget lilla vis. Vad tror ni? Typ ta in all värdens washitejp eftersom jag, kanske sist av alla, har kommit på vilken fantastiskt uppfinning det är.

Categories: Dagens funderare, Mitt företag:Karmaljus.se, Vackra ting | 4 Comments

Länka och få rabatt

Jag blir ju alldeles varm i hjärtat av Villa Frejas underbara blogginlägg om Karmaljus shop. Det är ju precis sådant som behövs för att mitt lilla företag skall få vingar och bygga bo i andra människors hjärtan. Tack snälla Sara!

Och därför tänkte jag, att är ni fler därute som gillar mina ljus, så söker jag just nu efter bloggare som önskar samarbeta. Jag har skapat en liten banner som du kan lägga upp på din blogg och som tack för den fina hjälpen så får du 15 % i rabatt på dina köp. Maila mig på info@karmaljus.se och berätta vilken blogg du har så mailar jag dig bannern. När du lagt in den på din blogg och jag ser att den är inlagd samt fungerar får du din personliga kod som ger dig rabatt på samtliga varor i Karmaljus sortiment.

Bannern skall finnas i mariginalen på din blogg, väl synlig och ska sitta uppe minst två veckor innan ditt första köp och därefter så länge som du vill ha rabatt hos Karmaljus. Din blogg skall vara aktiv med minst 2 inlägg per vecka.

Rabatten är personlig såklart och gäller endast för dig. Den rabatterar ej frakt och fakturaavgift och kan inte användas samtidigt med andra erbjudanden.

blogg

Categories: Mitt företag:Karmaljus.se | 2 Comments

Tävling!

För att fira att shoppen nu är igång så kör jag en tävling inne på Karmaljus fb-sida. I potten ligger två stycken ljus i valfri färg och doft.

Välkomna in och tävla vetja!

DSC_0210 (Custom) copy

Categories: Mitt företag:Karmaljus.se, Tävlingar | 2 Comments

Smyglansering av Karmaljus Webbutik

Hej kärna ni! Jag tänkte bara titta in här lite snabbt för att berätta att jag nu har smygöppnat Karmaljus webbutik. Jag kommer att fylla på med lite fler produkter i helgen och den riktiga lanseringen av butiken kommer att ske lite längre fram i vår när fler färger har ramlat in. Men eftersom flera av er tidigare har visat intresse så tänkte jag att ni kanske ville veta. Alla ljus finns i begränsad upplaga och tillverkas efterhand & för hand, därför kan leveranstiderna vara upp till tio dagar. Önskar ni leverans fortare så skriv detta i meddelandet till mig så går det självklart att ordna.

Kärlek och frid till er alla!

vitskål (Custom)

DSC_0177 (Custom)

DSC_0198 (Custom)

Categories: Mitt företag:Karmaljus.se | 3 Comments

Att tampas med bergatroll

Just nu och inom en ovis framtid, kommer jag att vara borta från bloggen. Saker händer i mitt liv som är både av den ofantliga lyckans karaktär och samtidigt den bottenlösa förtvivlans djup. Detta är berättelser som så småningom kommer att få se dagens ljus, som jag kommer att ge luft under vingarna så att de kan spridas. Så att de kan bygga bo i andra människors hjärtan och kanske starta upp laviner som kan få till förändring.

Jag försöker i alla lägen att vara en icke dömande människa, jag väljer alltid att se till människors inneboende möjligheter, till deras ljus och deras kärlek. Det är bara några enstaka individer som jag har stött på i mitt liv som jag har helt stängt av. Stängt ute från min värld, från mitt känsloliv och från deras möjligheter att påverka mig. Detta är alla människor som styrs av fel värderingar, av makthunger, pengar och som på någotvis helt har stängt av sitt eget känsloliv. Ni vet intuitionen, den inre glöden, samvetet och den där kloka rösten som vet vad som är rätt och fel. Den inre gudomligheten om man så vill. De har alla kapat den. Den där bron som tar en över stormande vatten och mörkt hav, som leder till kärlek, fridfullhet, ljus och värme.

För alla har vi ett val. Vi väljer hur vi beter oss, vi väljer i vilken färg vi ser världen och vi väljer hur vi behandlar andra människor. I grund och botten så gör vi alla det.

Vi har ett val. Alltid.

Just en sådan person har jag nu stött på. En person som använder sin makt på totalt fel sätt. En människa som väljer att se mörkret i livet och som försöker dra ner alla andra i fallet. Detta är inget jag kan acceptera och detta är heller inget som jag kan skriva om här. Detta är en berättelse som kräver distans och mindre ilska för att bli berättad på rätt sätt. Stundens hetta riskerar att förstöra dess rätta nyanser.

Dessa vildvittror, bergatroll eller häxor. Jag vet inte riktigt vilken benämning som passar dem bäst. Men en sak är säker och det är att värme, ljus och kärlek är det enda som rår på dessa varelser som härstammar ifrån jordens mörkaste platser.

Just nu försöker jag vända andra kinden till

Så kära ni. Jag återkommer när saker och ting har fallit till rätta igen.

Categories: Livet helt enkelt | 8 Comments

Spirande vårblommor och den första snön

DSC_0111 copy (Custom)

I dag har jag en förmiddag ledig att städa, plocka undan julen och planera. Planera för saker som jag har valt att ännu inte berätta om här. Men i sinom tid, när saker och ting har lagt sig till rätta och när tiden känns rätt så kommer även ni att få veta. Tills vidare så beställer jag en ny leverans med keramik ifrån Marocko, denna gången med nästan uteslutande svart och vit. Jag har beställt in en hel mängd med skålar av det slaget som jag redan har, men även lite nytt att prova på. Bland annat en skål med lock och små muggar som det först skall tillverkas ljus i och som sedan kan användas som små kaffekoppar till morgon kaffet. De är sådär små och söta och alldeles underbara.

Och så njuter jag av små fina vårblommor som sprider värkänslor i vardagsrummet även om gräsmattan utanför fönstret har små fläckar av vit snö. Snö som föll under natten och som gjorde mig fullständigt själaglad, som jag har längtat efter vintern.

Kanske kommer det mer av den där vita, mjuka snön de närmsta dagarna så att vi kan pulsa omkring i vinterbeklädd skog på våra promenader jag och Lemuren. Det är sådant som jag längtar efter just nu.

Det och att de här snart ska komma på rea. De skulle nämligen passa oförskämt bra ovanför garderoberna i sovrummet och tillföra lite förvaringsutrymme här i vårt hem där förvaring verkligen är en bristvara.

Categories: Livet helt enkelt | 2 Comments

En Måndag som är som en Söndag

DSC_0091 copy (Custom)

DSC_0101 copy (Custom)

I dag är det ju en dag som är en Måndag som är som en Söndag och som är dagen före den stora verkligheten infaller. För mig är det med visst vemod som denna ledighet tar slut. Jag brukar annars tycka att det är tämligen skönt att komma tillbaka till fasta rutiner och lite mer struktur.

Men denna gången, nix pix.

Denna ledighet har nämligen startat den där stora vårfloden av kreativitet som har raserat fördämningarna och rullat ner för berget med enorm styrka. Jag har hittat tillbaka till ordet igen, till viljan att fotografera, till lusten att blogga, till mängder av idéer för mina Karmaljus och till orken att ta tag i de där små förändringarna som gör mig till en mer välmående människa. Till tron på den andliga kraften och den där glöden inom oss alla. Den som krav, stress och negativa energier släcker som vore det ett hällregn på en majbrasa.

Och det gör mig in i märgen sorgsen. För jag vill ha kvar min glöd nu när den väl har flammat upp igen. Nu när orden är som en strid ström och inte måste lockas och pockas fram. Jag menar hur gör ni andra?

Det är sådant som jag funderar på över en kopp kaffe, ett ägg och lite sojayoghurt i ett tyst kök på en Måndag som är som en Söndag. Och mannen och Lemuren ligger fortfarande kvar i sängen förlorade i sömnens töcken, den där sömnen som är ett livselixir och ett måste när man har stått på scen och presterat så som mannen gjorde i går kväll.

Så jag smyger sakta omkring här hemma och försöker fundera ut ett recept på hur livets alla hörnpelare skall kunna samsas även när den stora verkligheten infaller i morgon igen.

Categories: Livet helt enkelt | 5 Comments

Två nya livräddare i köket

DSC_0081 copy (Custom)

DSC_0079 copy copy (Custom)

DSC_0086 copy (Custom)

I dag skrotar jag mest omkring här hemma. Den där tequilan som jag av någon märklig anledning drack i går sitter som ett skruvstäd över pannbenet och har hånskrattat mig i ansiktet hela dagen. Man kan ju tycka att jag borde vara vuxen nog nu att inse att en blandning av tequila och rödvin aldrig faller ut väl dagen efter, om jag säger så.

Jag menar vad är det egentligen för fel på vatten.

Men i alla fall så bestämde jag mig för att laga köttgryta till mannen innan han sätter sig i bilen med destination Ystad för att spela på någon ordenfest. Så sagt och gjort, jag tog fram en bit av det där nötköttet (från djur som har levt hela sitt liv på stora gröna ängar och inget annat. Här äts inget annat kött än sådant som garanterat kommer från glada djur. Såklart.), hackade morötter, oliver och lite annat smaskigt att slänga ner i den där grytan. Älskar grytor, de är så förlåtande på något vis. Och då plockar mannen min fram någon ny sort redning som inte alls klumpar sig. Ja men detta är helt nytt för mig. Den klumpar sig alltså inte. Det är bara till att slänga ner hur mycket man nu vill ha av den där redningen, röra om lite och tjofs så har du värdens bästa konsistens på såsen. Det är ju helt genialiskt.

Nästa geniala grej är det där med att koka ris i påsar. Har ni sett dem? Löjligt enkla. Förmodligen dyrare än vanligt hederligt ris men fördelen är att man inte misslyckas med riset. Vilket är en gudagåva för mig som sist jag kokade ris lyckades tillverka något som mer liknade gröt än ris faktiskt.

De är helt klart de nya livräddarna i köket. Jag gillar verkligen det, smidiga lösningar som gör saker och ting så mycket enklare.

Och så har jag fått mail om att det har varit svårt att kommentera här på bloggen den sista tiden, tack snälla Anna och Lotta för att ni gjort mig uppmärksam på problemet. Jag har nu tagit bort CAPTCHA koden för att kommentera och hoppas att det ska lösa problemet. Har ni fortsatta problem med att kommentera så skicka gärna ett mail så får jag lista ut vad mer det är som kan krångla till det.

Och så önskar jag er alla en fortsatt trevlig trettondagsafton! Ta hand om er och varandra!

Categories: Matprat | 3 Comments

Lite Hunkydory kärlek

DSC_0072 (Custom)

Vi var på födelsedagspartaj i går, för att fira min ena teatersysters sambo som i veckan fyller några år över 30. Och då drog jag på mig en hunkydorytop inköpt från sommarens reor, med tygbitar glatt fladdrandes på framsidan och med en mjukhet inuti som är som sammet. Och jag älskar verkligen de där kläderna från Hunkydory och drog mig till minnes det där mailet som jag fick därifrån i veckan. Har ni sett att de har 30% på hela sortimentet nu. Den här vita skira, guldbeklädda blusen skulle mer än gärna få flytta hem till mig eller den här svarta stickade saken med stora hål framtill, jag menar hur snygg? Och så har vi ju den här asymmetriska gråstickade som nog är min favorit.

Jag tror minsann att det är dax redan nu att öppna ett sparkonto för att spara lite varje månad inför nästa vinterrea.Jag menar att utfärda ett köpförbud på sig själv mitt i dessa överväldigande reor känns ju i ärlighetens namn inte riktigt friskt.

Categories: Gardroben, Vackra ting | 3 Comments

En pusselbit

DSC_1034 (Custom)

I går när jag läste en omvårdnadstidning som med jämna mellanrum skickas ut av det fackförbund som jag är med i, så fastnade mina ögon på uttrycket Highly sensitive person och jag var tvungen att ta reda på mer. Jag vet inte hur det är för er men jag är av den tämligen analyserande sorten och finner det spännande att analysera mig själv och min person. För att lära känna mig själv bättre och för att veta lite mer om den där själen som är den som är jag och som jag spenderar fler timmar med än någon annan.

Och just det där uttrycket, som visade sig vara ett personlighetsdrag stämmer så väl in på mig. Det var lite som att hitta en pusselbit till den där manualen som beskriver vem just jag är. Nu ogillar ju jag att placera mig själv och människor i fack, det är för mig otroligt okreativt och hämmande. Så jag vill inte tillskriva mig själv precis den personligheten som ett brännmärke som inte går att tvätta bort. Samtidigt som det är intressant och lärande att läsa om hur denna personlighet fungerar. Och så tänkte jag ju på er, på er andra som fungerar lite som jag gör och som kanske oxå behöver lära er mer om just er själva eller kanske om någon i er närhet som ni önskar förstå er på bättre. Denna artikeln tyckte jag var väldigt givande att läsa och säger en hel del om ämnet. Och när jag läste den så kom jag ihåg ett inlägg som UnderbaraClara skrev för något år sedan och som lixom omfamnade mig av igenkännande men som jag senare av någon outgrundlig anledning helt glömde bort.

Och vem är jag då kanske ni undrar? Jag är som jag skrev tidigare analyserande och reflekterande över livet i största allmänhet. Jag blir snabbt ointresserad av samtal som är för ytliga och tycker det är extremt tråkigt att lyssna på människor som bara pratar för pratandet skull. Jag vill ha mening med ett samtal annars får det lixom vara. Då går jag hellre in i mina egna tankar och reflekterar vidare över livet.

Min familj och mina närmsta vänner kan ibland bli tokiga på mig över att jag är så otroligt dålig på att höra av mig. Det är inte det att jag aktivt väljer bort dem, absolut inte, de är ju mina bästa. Det är bara det är hjärnan är full av annat så jag glömmer lixom bort att höra av mig. Jag vet ju att vi finns där för varandra ändå men just då har jag inget behov av att prata, det där pratet och oceaner av ord drunknar jag i på jobbet och mitt behov är oftast översvämmat bara jag öppnar dörren till avdelningen där jag jobbar.

Jag älskar egentid. Eller rättare sagt så är egentid livsviktigt för mig. Jag bara måste få vara helt för mig själv, smälta alla tankar och alla intryck efter en dag på jobbet. Och eftersom jag faktiskt samtidigt är social så är det här ett problem för mig, jag klarar inte av att vara så social som jag önskar. Min energi tryter och jag mår fysiskt dåligt om jag går över gränsen, vilket jag gör jämt och ständigt för att vara till lags och inte socialt avvikande.

Jag har inget filter som kan stänga ute andra människor känslor och energier. De går rakt in i mig och detta är och har alltid varit otroligt jobbigt. Jag kan känna in andras människors känslor som om de vore mina egna så till den grad att jag ibland inte vet om det är mina egna känslor eller någon annans. Jag ser direkt på människor om de blir sårade och jag har en förmåga att tolka in minsta tonfall hos människor i min närhet. Dessutom är jag andlig med en stark intuition och en stor integritet.

Många av dessa egenskaper är jobbiga att ha i dagens samhälle, de passar lixom inte riktigt in och kraven på att ständigt vara social och tillgänglig är enorma. Så det var verkligen med lättnad som jag bläddrade igenom sida efter sida i ämnet under gårdagen.

Och ag ska banemej sluta att försöka vara till lags och istället försöka vara mig själv lite mer, eftersom det är det jag mår bra av. Och istället tänka att det är ganska fint av vara starkskör, det är ju i det som min kreativitet förmodligen bottnar i. Och dessutom inse att alla vi människor är olika, det är bara en stor skam att det inte tas tillvara på lite mer där ute i dagens samhället.

Categories: Livet helt enkelt | 4 Comments

En ny bekantskap på köksväggen

DSC_0064 copy (Custom)

DSC_0065 copy (Custom)

Jag har några pinaler liggandes i vrårna som jag tänkte äntligen skulle få komma fram och se dagens ljus. Ni vet vackra saker som har varit omöjliga att motstå i stundens hetta men som inte riktigt har hittat sin plats. Bland annat detta drivvedssnickrade peacemärke som har legat där i en hörna och samlat damm. Så i går då fick tavlan ovanför köksbordet byta plats för att istället ersättas av en liten hög noggrant ihopsnickrad fredssymbol.

Och så har jag googlat grön/blå industrilampor i tusental, för att det är en sådan som jag tror skulle vara tobaken i fredspipan i just vårat kök. Ni vet den där ingrediensen som behövs för att saker och ting skall bli fullkomliga. Men eftersom jag har satt ett shoppingförbud på mig själv så får jag vänta med det nytillskottet tills februari månad har förvandlats till mars och jag med största sannolikhet har googlat mig fram till den perfekta lampan. När dagarna är längre och när en grön/blå industrilampa kanske kan vara mer aktuell än någonsin.

Under tiden så ska jag placera ut resten av de där sakerna som ligger och samlar damm i vrårna, såsom den där skolplanschaffischen jag köpte på ett franskt vinslott för två år sedan.

Den kommer förmodligen att passa som handen i handsken i vårt umgängeskök och föra in friska vindar från vinets vidsträckta land.

Categories: Vårt hem | 3 Comments

Lite inredningsfunderingar utanför gråskalan

I dessa dagar där tid inte längre är en bristvara utan finns i lite generösare utbud så passar jag på att ägna mig åt sådant som annars inte riktigt prioriteras. En av dessa saker är att greja omkring lite här hemma, flytta runt på inredningsgrejer för att hitta lite större balans i hemmet och faktiskt även för att omväxling förnöjer. Och självklart så passar jag på att surfa inredningsinspiration samtidigt. Och efter några dagar av just den sysslan så är jag helt hjärntvättad av bilder på avskalade vita hem i ljusgrå nyanser och med Tine K-lampor som skimrar förbi ögonen även när jag sover. Och jag finner mig själv med fingret på tangentbordet i full fart med att köpa hem lampor för tusentals kronor, som en masspsykos tvingad till fingret på pistolens avtryckare.

Och det är där jag bestämmer mig för att ha en shoppingdetox årets två första månader och för att faktiskt sluta surfa inredningsinspiration där grått är det nya chabby chic. Missförstå mig rätt här nu, jag älskar inredning och jag älskar den där avskalade inredningsstilen men jisses vad galet lätt det är att dras med i den där känslan av att måste ha. Och ärligt talat är det inte lite tråkigt när alla inredningstidningar svämmar över av identiska hem i likadana gråskalor?

Jag tycker själv att det är magiskt vackert men jag saknar ett större utbud, jag saknar det personliga, det som är lite utanför boxen. Det som inte bara är svart, vitt och grått.

Jag behöver en vitamininjektion i min inredningsinspiration innan den grå färgskalan slukar mig med full kraft. Så har ni några bloggtips i rockärmen på just det så är jag mer än nöjd. Annars är ju Pinterest den ultimata inspirationssajten, så jag bjuder på ett axplock bilder med lite mer färg därifrån i dag.

Simma lugnt kära ni!

Untitled-1

Dessa fotografier har jag hittat på Pinterest (tyvärr saknar jag annan källinfo).

Categories: Inspiration | 2 Comments

Nyårsfestens sista skärva

DSC_1137 copy (Custom)

Jag vaknar långsamt i dag, ur någon slags dvala med skimrande kanter och med sömnen som dröjer sig kvar under tunga ögonlock. Som en vilsen krigare i en alldeles för mörk, snårig skog. Och då inser jag att det nog måste vara ett slut på de här sjusovarmorgnarna och att jag nu istället behöver ställa väckarklocka för att börja gå upp i tid på dagarna. För att långsamt börja sätta kroppen i gåtilljobbettid igen. Som tur väl är så dröjer det ytterligare fem dagar innan jag ska dra på mig sjuksköterskekläderna igen, men som sagt jag måste acklimatiseramig. Och även det är ju jäklar så skönt. Att putta igång kroppen, detoxa den på sötsaker och grönkål för att istället ta raska långpromenader och starta dagen klockan sju istället för tio.

Och hela lägenheten är fylld med vita blommor. En stor fin orkidé prålar sig på köksbänken, de vita nyårshyacinterna står i full blom och på bordet i vardagsrummet går de vackraste vita liljor att finna. De är alla nyårsfestens sista skärva och jag njuter av dem för fullt. De får tankarna att vandra till livets förgänglighet, att det gäller att ta vara på tiden och njuta när livets blomster visar sig i full blom.

Och det är precis vad jag gör just nu. Njuter ledighet och försöker fånga varje söt droppe som just dessa dagar har att erbjuda.

Dagar som emellanåt skimrar till av lycka, glädje och balans.

Categories: Livet helt enkelt | 1 Comment

En nyårsafton

DSC_1148 (Custom)

DSC_1152 (Custom)

Och så firade vi in 2014 hemma hos oss. Med älskade vänner och med tre vovvar som var i tre olika stadier av rädsla för raketer. Vår lilla Lemur är ju varje år den som blir absolut mest skrämd av allt det där smällandet och som alltid så firade vi tolvslaget med att sitta uppkrupna i soffan med en älskad liten lurvig vovve som skakade av raketfeber mellan mig och mannen.

Förutom just det så var det en härlig nyårskväll. Jag och bästa kollegan dukade nyårbord med silverbestick, vit duk, blommor, ljus, trollhassel och glitter. och med nyköpta tallrikar härifrån (vi har behövt köpa nya tallrikar i en evighet men lixom inte riktigt blivit färdiga med det, så en nyårsaftonsfest var en bra anledning till just det).

DSC_1142 (Custom)

DSC_1160 (Custom)

Och så hjälptes vi alla åt att laga mat eller rättare sagt jag skötte dukningen och alla andra lagade mat. Först blev det klassikern krustader med mumsiga fyllningar som bästa kollegan stod för med hjälp av mig på ett litet hörn. Äldsta teatersystern och hennes man bjöd sedan på förrätten som vad någon himmelsk grön ärtsoppa med bubbel och krabbröra i en liten klick i mitten.

DSC_0007 (Custom)

DSC_0021 (Custom)

DSC_0038 (Custom)

Och sedan blev det varmrätten röding som bästa kollegans man Ante lagade glatt påhejad av mannen min som svängde ihop parmesanmoset som var till. Helt galet gott om jag säger så. Att ha vänner som kan det där med matlagning är ju mer än underbart, här snackar vi om att få glädje utav andras färdigheter.

DSC_0049 (Custom)

Sist men absolut inte minst så bjöd min andra teatersyster och hennes man på någon chokladtårta som fullkomligt smalt i munnen och rundade av middagen på ett perfekt vis. Vid det här laget så var alla så mätta att vi egentligen borde tagit en paus i soffan och sovit middag i några timmar eller så. Men vips så var det tolvslag och champangedrikande och kramar och önskningar om ett gott nytt år och allt det där.

Och så vände vi då plötsligt blad och ett helt nytt år ligger framför oss med nya stigar att utforska, nya prövningar att växa utav men framförallt oskrivna blad att fylla med vackra ord och äventyr utöver det vanliga.

DSC_0062 copy (Custom)

Categories: Livet helt enkelt | 4 Comments