Kraftkällan

DSC_1196 (Custom)DSC_0012 (Custom)DSC_1181 (Custom)

Vi fortsätter våra morgonpromenader, jag, lillebror och Whilma. Inte lika ofta som under sommaren när hela familjen var hemma men i alla fall ett par dagar i veckan och de är sannerligen min kraftkälla. Det är så underbart att upptäcka naturen tillsammans med Lillebror. Ungefär halva promenaden får han springa omkring precis som han vill, stanna för att gunga på grenar, plocka lingon och blåbär och tillsammans så finurar vi ut vad det är för intressanta små saker som vi stöter på där på vår vandringsstig. Sedan sätter jag honom i vagnen och går med raska steg resten av promenaden lite mer i min takt, på så vis får vi ut lika mycket av de där promenaderna och alla är nöjda och glada. Ni som följer mig på Instagram har nog sett alla mina promenadbilder som jag lagt upp under augustimånad #walksinaugusti efter uppmuntran av fina atilio.

Det märks verkligen att hösten är på frammarsch nu, löven börjar gulna och skogen börjar fyllas av en annan luft. Den där högre och krispigare som talar om att andra tider snart är på väg. För mig är det fantastiskt att få följa naturens skiftningar, att ha det där lugnet i kroppen som gör att jag lägger märket till så mycket mer. Varje årstiden har verkligen sin egen magi.

Omstart

IMG_20150821_200654 (Custom) (2)

Just i dag, efter två underbara veckor av efterlängtad sommarvärme, långa dagar i trädgården och barfotafötter i sommargräs, så känns det mysigt med regntunga skyar och svalare väder. Två av fyra familjemedlemmar i vår familj har dessutom börjat jobb respektive förskola och för mig återstår en vecka till av föräldraledighet innan jag börjar jobba halvtid i mitten på nästa vecka.

Och faktiskt, så känns det så otroligt skönt. Jag är redo nu, redo för hösten, för rutiner, för jobb och för allt det där andra som hösten har att erbjuda. Till på köpet är jag löjligt förtjust i hösten som jag alltid tycker skvallrar om en omstart för nya rutiner, nya möjligheter och en chans att hitta en ny rytm i livet. Jag blir som en ivrig skolflicka som vill fylla kalendern med nya kurser att ta lärdom utav och väskan med nyskördade äpple att knapra på medans fikarasten infaller och man slår sig ner på en bänk jämte nya vänner att utforska livet tillsammans med. Precis det där vill jag göra som vuxen oxå, lära mig nya saker och stifta nya bekantskaper. Gärna med sådana som tänker på ett annat sätt än vad jag gör, som kommer från andra kulturer eller från helt andra förhållanden än vad jag gör. Sådana som kan lära mig något om livet, få mig att tänka till, tänka om och utmanar just min samhällssyn. Växa som människa, gå vidare och aldrig stagnera. Upptäcka att man faktiskt har fel och omvärdera sitt tankesätt.

Jag tror hösten är en bra tid för det. Att starta om, våga sträcka ut en hand till någon som behöver, trampa upp nya stigar eller utmana sina rädslor. Helt enkelt ta steget vidare i sin egna personliga utveckling och växa som människa.

Hösten, du är så välkommen.

De nya rutinerna

Jag vet inte om ni har förstått och läst mellan raderna men jag har i alla fall haft en rejält tuff sommar. Jag har varit slutkörd länge och när vi kom hem med Lillebror i början av sommaren så hade jag i princip ingen energi kvar.

Jag har så sakteliga kravlat mig upp ur det där avgrundsdjupa hålet av utmattning och någonslags postadoptionsbaksmälla. Det finns många ord skrivna om hur underbart det är att äntligen få de där efterlängtade barnen, det finns inte lika många om hur ofantligt svårt och tufft det är och om hur hela den där milslånga barnlöshetskarusellen jagar ikapp en när målet väl är nått. Samtidigt som jag har omvärderat hela mitt liv sedan jag blev mamma, vilka värden står jag för, hur vill jag leva? Jag har ifrågasatt hela vårt samhälle och den stress som verkar ingjuten i varje individ numera. Finns det något annat? Går det att leva på ett annat sätt? Ja, de där livsfrågorna har jag brottats med samtidigt som min energi har varit typ noll. En jäkla dålig kombination helt enkelt samtidigt som jag tänker att det är väl så det är, det krävs tuffa livsförändringar för att få en att verkligen våga se och våga ifrågasätta, för det enklaste är ju trotts allt att inte göra det. Men inte på långa vägar lika spännande, stort, häftigt och livsomvälvande.

Men nog sagt om det.

Det som är det viktiga är att ta sig upp ur det där mörkret och jag skulle nog vilja säga att det finns lika många lösningar på det problemet som det finns människor som vandrar på vår jord. Men för mig var första steget upp att faktiskt erkänna för mig själv och för mina närmsta att jag kände mig som en gammal urkärnad äppelskrutt och behövde all pepp och stött som jag kunde få. Andra steget var faktiskt att jag ringde och bokade mig en läkartid, för just där och då trodde jag att jag gått rakt in i en depression. När jag väl träffade den där läkaren så lyssnade hon noga på mig och konstaterade med en orolig röst, men vännen, du är ju helt slutkörd. Och kanske var det precis det jag behövde höra, att jag faktiskt var helt slutkörd och att det får vara okej. Bra så lixom.

För från pricken den dagen så känns livet lite ljusare för varje timme som passerar. Jag har en hel del nya rutiner som jag har infört i mitt liv, som verkligen har fått mig att må så mycket bättre och jag tänkte dela med mig av dem till er om det nu är så är det finns någon mer än jag som behöver lite extra energi och ett mer strukturerat liv.

DSC_0069 (Custom)

1) Under två månader har jag reducerat surftiden avsevärt, vilket har frisatt tid som jag tidigare bara slösade bort på nonsens. För jag kom på att det där surfandet egentligen bara handlade om lättja och att fly världen för en stund. Dumt! Bättre att leva sitt eget liv här och nu och jaga sina egna drömmar istället för att läsa om andras.

2) Sedan några veckor tillbaka så går jag en timmes promenad varje morgon, ibland själv och ibland med lillebror i en vagn framför mig. Att komma upp på morgonen, få en massa frisk luft och motion det första på morgonen sätter på någotvis stämmningen på hela dagen. Det har gjort mig mer harmonisk, lugn och tillfreds. 

3) det sista jag gör varje kväll innan jag går och lägger mig är att tända några ljus och meditera en stund. Sedan går jag igenom allt som jag är tacksam över med den dagen som har varit. Detta är ett så skönt sätt att avsluta dagen på och den där tacksamheten sitter kvar ända till morgondagen.

4) Jag har den sista veckan försökt att äta helt utifrån ayurvediska principer och väljer den mat som skall balansera upp mina obalanser på bästa sätt. det kräver en hel del planering men är samtidigt spännande och roligt då det blir en hel del nya vegetariska maträtter att prova. Samtidigt så är jag på inget sätt manisk när det gäller min mat, jag äter det som jag mår bra av så ofta och mycket som möjligt men ibland smyger det där suget efter något annat på och då låter jag mig falla för det och sedan är det lixom bra med det. Jag har i princip helt uteslutit socker ur min mat och faktum är att jag inte har något som helst sockersug kvar, den enda gången jag känner för att kränga en chokladkaka är när jag har pms och då gör det och inser att det var ju inte så rackarns gott ändå men det där vrålande pmssockermonstret blir i alla fall stillat. Jag tror att nyckeln till att lyckas med en kostomläggning är att göra det av rätt anledning, att tankarna är snälla emot kroppen istället för elaka. Jag tänker att jag vill förse min kropp med nyttig, god och fräsch mat och inte en massa skräp som kan orsaka haveri i motorn. Dagens forskning har ju kommit fram till att fel sorts mat är orsaken till i princip alla moderna sjukdomar som vi har såsom psykiska problem, magproblem, autoimmuna sjukdomar och t.o.m cancer och då har vi inte ens börjar prata om all övervikt, hjärt och kärlsjukdomar, diabetes och annat som många västerländska, stressande, felätande människor lidet utav.

5) Sist men inte minst så har jag bestämt mig för att planera in några egohelger under hösten, bland annat ska jag och min bästa vän åka iväg på retreat en helg i höst för att meditera, yoga och äta sunt. Sådant som ger mervärde helt enkelt och redan nu ser jag SÅ mycket fram emot den där helgen. Dels för att få en hel helg att snicksnacka med bästa Alice men oxå för att jag väljer att göra sådant som kommer att ge ro i själen, en starkare kropp och ett skarpare sinne.

Kanske har ni andra kloka människor några ytterligare bra råd att lägga till den listan, dela gärna med er i så fall.

Slow blogging

DSC_0064 (Custom)

Hej! Det är ganska exakt två månader sedan jag tog mitt blogguppehåll som verkligen var enormt nödvändigt för mig. Mitt liv har ju rasat på i en hiskelig fart de senaste åren så för att ens hålla ihop så har jag under sommaren stängt ner i princip alla måsten och bara gjort sådant som jag från djupet av mitt hjärta har känt för att göra. Och det har gett mig så mycket tillbaka.

Så när jag nu fortsätter att blogga så kommer jag att göra det lite mer på mitt vis, med s.k slow blogging. Ända sedan jag började blogga har jag satt press på mig själv att jag ska skriva så ofta som möjligt. För att jag har, precis som de flesta andra som bloggar, velat nå ut till många läsare. Men jag tycker inte att det är viktigt längre, det jag tycker är viktigt är att sakta ner, andas, leva, njuta, hitta min inre kärna, min inre kreativitet och framförallt att ha roligt på vägen. Att alla de där sakerna som upptar min tid faktiskt ska ge mig ny positiv energi och när det inte känns så längre så är det verkligen läge att hoppa av tåget och byta destination. Att lägga ner bloggen är dock inget jag vill göra utan jag vill istället göra det på mitt sätt, eller rättare sagt på ett sätt som känns bra för mig. Jag kommer dessutom att fortsätta tillverka Karmaljus och sälja här på bloggen. Framöver kommer jag även att lägga ut kristallsmycken till försäljning, som jag har hittat en stark passion till att tillverka.

Så jag kommer helt enkelt att fortsätta att blogga här, för att jag älskar att skriva, dela med mig av mina ord och fotografier. Dock inte under krav och press från mig själv längre utan för att jag tycker att det är roligt.

Välkomna tillbaka till min lite mer långsammare värld som numera till stor del består av barnlek, ekotänk, vegetarisk matlagning, ayurvedisk livsstil och kristallkärlek.

Vill du läsa mer om slow blogging så kan du göra det här: Practising Simplicity, Helt Enkelt.

Semester

Det har varit tyst här inne ett tag och det beror till största delen på att jag har fullt upp med att leva. Men även att jag de sista veckorna har känt ett motstånd till att blogga, orden är tröga och jag känner ett stort behov av att hålla min sfär stängd. Allt har varit så omvälvande det sista året, det har hänt så mycket i mitt liv och inuti mig själv att jag behöver landa ordentligt och stänga av från alla sociala medier ett tag. Jag tar helt enkelt semester från alla sociala medier under sommaren och hoppas vara tillbaka i Augusti igen. Utvilad, brunbränd och med mer kraft och energi i mina ord.

Nu ska jag fokusera på att lyssna till min inre röst, stänga av alla flöden och hitta min nya plats här i livet. Hoppas att ni alla får en riktigt magisk sommar på alla sätt och vis.

Och för er som är intresserade av att köpa Karmaljus så kommer jag fortsätta att lägga upp fler ljus i den takt de tillverkas, ni hittar dem under fliken karmaljusshop

Lite i hatten

DSC_1068 (Custom)

Natten som gick drömde jag mardrömmar om husvisningar, skenande budgivningar och raserade drömmar om knarriga trägolv i gula gamla trähus. De där drömmarna jagade mig precis hela natten, så när jag i morse tittade mig spegeln mötte mig blicken av en trött småbarnsmamma med ovårdat hår samtidigt som jag insåg att jag skulle vara på sjukhuset med lillebror en halvtimme senare. Ingen tid till dusch eller någon mer avancerad uppfräschning. Den bästa lösningen alla gånger är då hatt, plingande örgängen, en tofs på sne och en färgglad sjal att vira några varv runt halsen denna alldeles för kalla junidag. Och genast så kändes livet lite enklare och jag lite piggare i sinnet.

Tyvärr visade sig de där mardrömmarna vara besannade när telefonen började att plinga i morse och det ena budet efter det andra gick om varandra i en budgivning med fem budgivare så höjdes priset på ett kick med sexhundratusen och vi fick ganska snabbt se oss besegrade. Känns skittråkigt, då det verkligen var ett riktigt drömhus men istället för att deppa ihop så drog jag iväg till Halmstads största tapet och målaraffärer och planerar ny färg i barnens rum, uppfräschning av golven och ny matta i vardagsrummet.

Så det blir nog bra ändå, även om drömmen om ett gult trähus från tjugotalet någonstans på landet mellan skogen och havet lever sig kvar starkare än någonsin. och jag vet att det kommer när tiden är mogen. Bra så…

Amplar och gula trähus

DSC_1064 (Custom)

Just nu tycker jag att dagarna flyter in i varandra som ett stilla porlande vatten och äntligen känner jag mig sådär harmonisk och tillfreds som jag inte har varit på mycket länge. Jag pysslar omkring medan barnen sitter i soffan och leker lekar, hänger upp amplar som jag spontanbeställde från fintochfult någon av de där sista långsamma dagarna i Tjeckien då jag bara längtade hem till vårt hemma. Sedan dess har de legat ouppackade i den där bruna kartongen och väntat på att min kraft skulle återvända och med den inspirationen och kreativiteten. Nu äntligen har två av tre kommit upp på sina nya platser och bidrar med lite mer grönska till vardagsrummet.

Och så har jag kärat ner mig totalt i ett gult hus från 20-talet som ligger sådär perfekt mellan skogen och havet. Med en lummig trädgård, ett gammalt stall och knarrande trägolv och jag hoppas så att jag nästan går i bitar att det på något sätt kan bli vårt. Vi är ganska så barskrapta efter två kostsamma adoptioner men trots det så är våra husdrömmar intakta och jag hoppas någonstans att dröm och verklighet kan pusslas ihop på något magiskt sätt.

Alkemi och affirmation, det är det jag sätter mitt hopp till just nu.

DSC_1066 (Custom)

DSC_1053 (Custom)

En morsdag

DSC_1027 (Custom)

Redan för två dagar sedan kom mannen och Guldklimpen hem med denna helt magiska bukett med röda rosor till mig. Jag älskar blombuketter och passar gärna på att plocka hem blommor så ofta som möjligt nu när den svenska naturen har så mycket att erbjuda. Men en gigantisk blombukett tvådagar före morsdag överlämnade av två sexårshänder smäller högre än allt annat här i världen.

Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att jag är mamma till två energispridande mirakel och vissa dagar är jag fortfarande tvungen att nypa mig i armen för att inse att drömmar faktiskt kan bli verklighet. Att de är här på riktigt och för att stanna, för alltid. Att vara mamma är SÅ mycket svårare, häftigare, underbarare och på alla sätt mer fantastiskt än vad jag någonsin kunde ana att det skulle vara. Och för några dagar sedan så tackade jag min egen mamma för att hon faktiskt stod ut med mig under de där mest energikrävande åren, när min röst lärde sig att göra sig hörd, när gränser skulle testas och regler tummas på. För nu vet jag hur mycket energi, kärlek och tålamod det verkligen krävs för att navigera de där små liven på rätt väg här i livet. Så jag är mina föräldrar evigt tacksamma för de ramar, rötter, vingar och sunt förnuft som de har gett till mig under min uppväxt och jag kan bara hoppas att jag lyckas ingjuta precis samma mod, kärlek och trygghet i mina små barn, så som de har gjort i mig.

Så i dag har vi firat alla mammor i vår familj ute på släktgården med att sätta i oss lite grillat, sparris, svenska jordgubbar och annat gott. Jag tog med mig några Karmaljus, bror köpte blommor och sedan satt vi där ute i den begynnande värmen och pratade bort några timmar om livets väsentligheter.

 

 

Att ha en vinnare

By Lef Design Watercolor Blobs Teal and Aqua color 4 5 copy (Custom)

Då var vinnaren till dragleksaken från Lovelly dragen och det blev ingen mindre än Maria ”från östkusten” som vann. Stort Grattis till dig Maria, du har mail. Väldigt roligt att ni var så många som var med och tävlade. Och så ber jag om ursäkt för att vinnaren presenterades en dag för sent, livet kom lixom emellan under gårdagen, hoppas att ni har överseende med det.

Fortsatt härlig morsdag till er alla där ute!

Nya Karmaljus, bondens marknad och sista dagen att tävla

DSC_0275 copy copy (Custom)

Jag blev helt överväldigad över att ljusen sålde slut så snabbt i går, överväldigas och väldigt glad. Så roligt att ni tycker om ljusen, tack. Så framåt kvällen när barnen och mannen somnat och jag full av energi pysslade omkring här hemma, så passade jag på att göra några stycken ljus till. Så nu ligger det uppe fem stycken till salu under fliken shop. Två stycken doftfria den här gången för er som är känsliga för dofter eller bara vill ha ett helt rent ljus att njuta av där hemma, helt utan tillsatser och tillverkad av 100% sojavax samt en veke i bomull och vax. Samt ett ljus med lavendeldoft och två nya med doft av vitt te och ingefära.

Och så vill jag passa på att påminna er om tävlingen med en underbar liten ekologisk dragleksak från Lovelly i potten. Den går ut klockan 20.00 i kväll så passa på att vara med här.

Vid två tillfällen den sista veckan har jag fått meddelande om att det har varit problem att kommentera här på bloggen, jag har ändrat en del inställningar och uppdaterat vissa tillägg, så nu verkar det som att allt ska fungera igen. Skulle det vara så att just du har svårt för att kommentera så får du gärna maila mig och berätta det. Framförallt så är det ju väldigt viktigt att alla som vill vara med och tävla kan det. Så klart. Jag ber verkligen om ursäkt för det där krånglet.

Sedan kommer jag och min kära syster befinna oss på bondens marknad här i Halmstad i morgon för att kränga sparris. Så är ni sparrissugna och befinner er i närheten av Halmstad så är ni varmt välkomna att komma fram och säga hej. Jag försökte även få tillstånd att sälja mina Karmaljus där, men tyvärr så är det hårda regler med vad som får säljas och inte. Väldigt försåtligt och bra, men det hade verkligen varit roligt att få sälja ljusen själv på en marknad i stan. Det får bli en annan gång det. Jag har ju ändå en liten cybermarknad här, som jag är så glad över.

Äntligen lite karmaljus

DSC_0960 (Custom)

Jag har börjar landa nu i allt nytt, i att vara tvåbarnsförälder med allt vad det innebär och den där tydliga adoptionsbaksmällan som jag har upplevt vid båda våra adoptioner har börjat att lägga sig. Jag har helt enkelt landat och acklimatiserat mig och det tydligaste sättet det visar sig på hos mig är att jag vill skapa. Från att min kropp och själ har ekat tom och varit torr som ökensand så har nu äntligen de där små fröna av kreativitet börjat att gro. Mitt huvud svämmar faktiskt över av saker som jag vill göra just nu och jag har lite svårt att nysta ordning på den där röran av projekt som mitt inre har skapat åt mig. Det är verkligen ett trevligt och oerhört välkommet sorl av allehanda kreativa sysslor där i huvudet.

I dag kände jag för första gången på ett helt år att jag verkligen ville tillverka lite Karmaljus, så då gjorde jag det och å så kul det var att få plocka fram de där underbara små skålarna och fylla dem med lite flytande väldoft igen.

Så snart, kommer det upp ett litet, litet gäng med sojavaxljus gjorda med kärlek till försäljning här på bloggen under fliken shop och det är först till kvarn som gäller. Sex sojavaxljus blev det, tre i doften sockerdricka och tre i doften vitt te/ingefära.

Tävling med djurtåg från Lovelly i potten

DSC_0571 (Custom)

DSC_0684 (Custom)

DSC_0599 (Custom)

Nu har jag än en gång glädjen att få presentera en härlig tävling i samarbete med Lovelly. Denna gången har ni möjlighet att vara med och tävla om en underbar dragleksak i form av ett djurtåg ifrån Plantoys. Själva djurtåget består av tre racerbilar med en katt, en råtta och en hund i, dessa går att ta av och dra var och en för sig eller som på bilderna så kan man dra alla tre efter varandra. Bilarna är även numrerade med A,B och C, vilket min dotter tyckte var mycket spännande och ville ha A.et längst bak där hon tyckte att alfabetet började.

Tåget är tillverkat i planwood och gummiträ som inte längre går att använda för utvinning av gummi. Produkten är helt ekologisk och giftfri, såklart. Rekommenderad ålder är från 12 månader. Här hemma leker båda barnen (dottern 6 år och sonen 2,5) med denna dragleksak och den är så populär så att den mellan varven får vila ett tag uppe på linneskåpet när båda barnen vill dra lika mycket.

För att ha möjlighet att vinna denna naturliga leksak ifrån Lovelly, gör som följer:

1) Skriv i en kommentar till detta inlägg och svara på frågan: vad heter Plantoys egenpatenterade material som de tillverkar sina leksaker i? (svaret finns här på produktbeskrivning).

2) Vill du ha extra stor chans att vinna så tipsa om tävlingen i ett inlägg på din blogg, dela inlägget på fb eller instagram, detta ger dig två lotter istället för en, skriv detta i din kommentar isf.

Tävlingen pågår t.o.m Fredag 29/5 kl. 20.00 och vinnaren meddelas här på bloggen på Lördagen.

Inlägget är i samarbete med Lovelly.

Lovelly drag

Mellan hägg och syren

DSC_0858 (Custom)

Precis den här allra mest njutbara delen av försommaren när allt det där underbara fortfarande ligger framför oss, så känns det alltid som att tiden springer ifrån mig. Jag vill lixom trycka på stoppknappen och insupa precis varje litet andetag som naturen tar, hinna plocka in flera buketter med hägg innan syrenens tid tar vid. Även om våren i år har varit både kall och blåsig så har ju även det sin fördel och just det är ju att vårens kliv går lite långsammare än vad de kan göra när sommarvärmen anländer alltför snabbt och våren bara exploderar bort.

Tänk att kyla och blåst kan ha sina fördelar trots allt.

gray teepee copy (Small)

Granskottssirap

DSC_0916 (Custom)

DSC_0886 (Custom)

Jag har blivit mer och mer intresserad av att ta till vara på och använda ingredienser från skogens skafferi i min matlagning. Det finns ju så mycket gratis nyttigheter därute som bara väntas på att återupptäckas, sådant som användes i fornstora dagar och som återigen börjar att bli intressant. På bloggen grönaskafferiet hittade jag ett recept på granskottssirap som jag tyckte lät intressant och genast ville prova. Så i går när jag och Whilma tog en långpromenad i skogen så passade jag på att fylla botten på en pappåse med granskott.

Allt som behövs är:

2 dl granskott
2 dl ekologiskt rörsocker
ev. 2 dl vatten

Sedan tog jag en lagom stor glasburk, varvade sockret och de sköljda granskotten i olika lager. Flaskan skall sedan ställas i ett solvarmt fönster och skakas om en gång om dagen varje dag under en månads tid. Efter en månad skall sockret ha smällt samman med granskotten och bildat en sirap som sedan bara kan silas och användas som tillbehör till glass, pannkakor eller kanske en fruktsallad. Är man otålig så kan man efter 1-2 veckor koka granskottssockerröran med 2 dl vatten i 15-20 minuter, när vätskan sedan börjar att tjockna så är den färdig och kan silas av.

Jag har som sagt aldrig provat detta tidigare, utan följer framgooglade recept och återkommer om sisådär en månad eller kanske tidigare om så om jag blir väldigt otålig, för att berätta hur resultatet blev.

Granskott innehåller eteriska oljor, mineraler, karoten och vitamin C. Det finns speciellt mycket vitamin C och mineraler i de unga skotten. Tänk på att det inte ingår i allemansrätten att plocka granskott utan du måste fråga markägaren om lov först och toppskotten skall aldrig plockas. Här kan du läsa mer.

Är det någon av er som har provat att göra egen granskottssirap tidigare?

DSC_0904 (Custom)

antlers copy (Small)

Bäst just nu

smycken copy

Miemilesmarknad på Instagram, kan lixom inte få nog av alla de vackra, egentillverkade smycken som hon säljer. Jag har redan köpt på mig två örhängen och två halsband och kommer med allra största säkerhet att köpa fler. Jag älskar nämligen precis den här typen av smycken gjorda av kristaller, månar, renskinn och annat som utstrålar kreativitet och är gjorda till stor del i naturligt material. Dessutom så tror jag på småskalligt hantverk istället för fabrikproducerade produkter i gigantiska mängder som alla och envar bär och som inte på något vis tar hänsyn till jordens resurser. Jag tror minsann att hantverk är det nya svarta och väljer att handla på mig en liten unik samling med smycken som känns personliga att vårda och använda genom livet.

DSC_0260 (Custom)

Att vi får ägg i mängder av mina föräldrar som har ett gäng hönor på sin gård och som de inte hinner använda i den takt som hönorna värper. Lyxigt och alldeles underbart att fylla äggkorgen med smutsiga ägg i olika vita och bruna nyanser att hänga framme till allmän beskådning.

DSC_0672 (Custom)

Att barnen har börjat att leka så bra med varandra. Även om dammtussarna flyger och mitt förstånd ibland är på upphällningen av höga skrik och spring i alla rum, så leker de med varandra precis som att de aldrig har gjort något annat.

grönjordnöt

Allt grönt som växer upp ur jorden nu, såsom persiljan som jag planterade förra året och som nu håller på att växa sig stark därute i grönsakslandet. Och så mannens hemgjorda jordnötssmör som han har tillverkat i sin nya högspeedmixer och som är det absolut godaste jordnötssmör jag någonsin har ätit. Just nu är det favoritmellanmålet, knäckebröd, jordnötssmör och banan, löjligt gott faktiskt.

arrow with feathers copy (Small)

En Lördagsförmiddag

Untitled-1 copy

DSC_0773 (Custom)

Untitled-2 copy

Långhelg och vi har varit ute i skogen precis varje dag de sista dagarna. Alla i familjen älskar det, Whilma såklart för att hon får springa fritt och nosa precis vart hon vill, jag och mannen för att vi båda älskar att komma ut i skogen för att få i oss frisk luft och njuta av lugnet och så barnen då, som även de får rasta sina energifyllda kroppar och jordas av skogens lugn. Dessutom så är ju naturen så sagolikt vacker just nu med alla nyutspruckna löv, blommor överallt och hela skogen andas av hopp och ny energi. Vi plockar alltid med oss lite fika och just i dag blev det enbart vatten i den nya sportflaskan som jag tycker är så snygg och en varsin banan.

Efter promenaden så passade vi på att slinka inom Lynga lax för att handla varmrökt lax och sedan till gårdsbutiken för att plocka åt oss lite sparris och färskpotatis till lunch. SÅ himla gott.

Så nu är jag fulltankad med ny energi och ska snart ta tag i det där grönsakslandet för att plantera mängder med örter. Vad hittar ni på denna Lördag?

DSC_0806 (Custom)

Och glöm nu inte att vara med och tävla om den helt naturliga deon från Nea of Sweden som slutar i dag klockan 20.00. Tävlingen hittar ni här.

peach feather 1 copy (Small)

En trädgårdsdag

DSC_0740 (Custom)

Alltså vädret vi hade i går, helt gudabenådat skönt med sol precis hela dagen och snälla vindpustar. För oss var det första dagen som vi verkligen spenderade i trädgården. Jag och Guldklimpen grävde fram trädgårdslandet under Lillebrors middagsvila eller ska jag vara helt ärlig så grävde jag och hon studerade sniglar och maskar. Men ändå, vi var tillsammans där ute bland jord och småkryp. Sedan köpte jag hem lite örter att plantera på altanen och en stor jordgubbsplanta i en hängampel. Och så plockade vi fram en del trädgårdsleksaker som bilar, spadar och dragleksaker att ha där ute när vädret är sommarvarmt och barnen kan springa barfota mest hela dagarna.

Sedan spontabjöd vi hem några vänner på kvällsmat och de kom hit med sina två barn vid fyratiden och stannade tills åtta då Lillebror var vimmelkantig av trötthet och i stort behov av en skön säng. Första officiella besöket av vänner med barn sedan vi kom hem för ganska exakt sex veckor sedan. Vi har väntat ut rätt tillfälle när världen runt oss har lugnat ner sig lite och barnen börjar kännas trygga och stabila. I går infann det sig då äntligen och det gick SÅ himla bra. Vi är äntligen utsläppta ur vår egentillverkade karantän och kan så sakteliga börja att bjuda in världen till oss igen.

Ett stort glädjeskutt för det framsteget!

crossed arrows copy (Small)

Tävling i samarbete med Nea of Sweden

DSC_0708 (Custom)

DSC_0705 (Custom)

Efter att jag skrev om Nea Of Swedens underbara tvålar för några veckor sedan, så kom jag i kontakt med företaget och efter det så har vi startat upp ett litet samarbete med utlottningar här på bloggen. Jag själv älskar ju när jag kan delta i tävlingar på andra bloggar så jag hoppas att ni gillar det precis lika mycket som jag, för det kommer fler framöver.

Nea of Sweden är ett företag som säljer svensk ekologisk hudvår, tvålar, shampokakor, massageoljor, krämer och veganvänliga produkter. Deras filosofi är Less is better.

Produkten jag lottar ut är en Deo Cream som är 100%naturlig och innehåller bland annat sheasmör som gör huden mjuk och smidig, kokossmör som lugnar och skyddar, jojobaolija som är bra för känslig hud och i viss mån bakteriedödande, bikarbonat som neutraliserar svetten m.m (mer om innehåll läs här. Deon som jag lottar ut samt själv har provat är Patchouli-Peppermint som har en fräsch lukt och är väldigt effektiv och dryg. Jag har enbart använt en liten klick, som jag har tagit på fingret och masserat in i armhålan. Räcker hela dagen, luktar gott och är framförallt helt naturlig. Dessutom så älskar jag att ta bort alla plastiga produkter ifrån min låda i badrummet och istället byta ut dem mot små vackra glasburkar med ett helt naturligt innehåll istället för en plasthylsa full med kemikalier.

För att ha möjlighet att vinna denna naturliga deo cream, gör som följer:

1) Skriv i en kommentar till detta inlägg och svara på frågan hur många olika utföranden/dofter finns deon i? (svaret finns här).

2) Vill du ha extra stor chans att vinna så tipsa om tävlingen i ett inlägg på din blogg, dela inlägget på fb eller instagram, detta ger dig två lotter istället för en, skriv detta i din kommentar isf.

Tävlingen pågår t.o.m Lördagen 16/5 kl. 20.00 och vinnaren meddelas här på bloggen på Söndagen.

gray feather 1 copy (Small)